Köksrenovering: Väggar

Vi håller på för fullt med väggarna i köket. Vi har rivit på en del ställen och är nu igång och sätter nya gipsskivor. Bakom en av väggarna i köket hittade vi en gammal dörr! Ibland är det verkligen spännande med ett hus som är närmare 100 år gammalt!
 
 
 
 

Håkan Hellström

Sommaren 2001 såg jag Håkan Hellström för första gången. Då besökte han Borgholms slottsruin tillsammans med The Ark och Magnus Uggla. Den kvällen blev jag kär i både Håkan och Ola Salo. (Och lite i Timo Räisänen som då var med i Håkans band). Uggla var en av mina idoler sedan innan, och liite för gammal att bli kär i. Hur som helst lyssnade jag flitigt på Hellströms låtar efter den där sommarkvällen. Men sedan avtog min kärlek till Håkan. Hans musik tilltalade mig inte lika mycket längre och jag tyckte den var för deppig. Visst lyssnade man på någon låt sådär, men det var inget speciellt.
 
Men i år blåstes nytt liv i min kärlek till Hellströms musik, när han släppte singeln "Det kommer aldrig va över för mig". Så jävla bra! Och när hela albumet släpptes lyssnade jag sönder det på Spotify. Det är verkligen en sådan platta som bara blir bättre och bättre ju fler gånger man lyssnar på den. Till råga på allt skulle Håkan ha sin turnépremiär på Siestafestivalen, samt avsluta hela festivalen. Som ni säkert vet blev Siesta inställt. Till min och min lillasysters glädje visade det sig att Hellström och hans band skulle till Borgholm och spela i sommar. Så vi köpte biljetter och torsdagen den 18 juli drog vill till Slottsruinen och njöt av Håkans ljuvliga stämma!
 
Den konserten var helt jävla magiskt bra! Nu ska jag inte bli långrandig, men allt var ju så himlans bra. Det blev en riktig kanonstart på konserten när Håkan inledde med Det kommer aldrig va över för mig och direkt efter den drog av en av mina gamla favoriter Ramlar. Därefter kom en härlig blandning av gammalt och nytt. Även några låtar jag inte hört tidigare. Klart bäst på hela kvällen var extranumrena. När Håkan och bandet lämnat scenen och publiken började ropa "En gång till" och "Håkan, Håkan", viskade jag till Elin: Han måste ju köra Valborg! Och strax därefter släpps den bakre ridån (som tidigare gestaltat Göteborgs siluette) ner och blir till en natthimmel. In kommer Håkan och spelar den fantastiska låten Valborg. Jag blev så glad! Sedan blev det ytterligare tre extralåtar, Känn ingen sorg för mig Göteborg, En Midsommarnattsdröm och Du är snart där
 
Det är något som händer med mig när jag är på konsert. Jag blir galen. Hoppar och vrålar som en riktig tok. Det är något alldeles särskilt med livemusik. Nästan all musik blir bättre live! Och framför allt Håkan Hellström. Han är helt grym live. Lycklig lämnade jag slottruinen den kvällen.
 

Slutsålt! Så fullt med folk var det!

Håkan och bandet

Håkan

Borgholms slottsruin by night
 
(Till er som inte gillar Håkan Hellström. Jag tänker inte säga att ni har fel. Men ni missar verkligen en av Sveriges bästa låtskrivaren. Han är en riktigt poet.)

Köksrenovering: Rivning kakel

Nu har det fula kaklet försvunnit och jag är LYCKLIG! Skyddsplast ligger på golvet och vi har börjat riva en del på väggarna. Såhär cool såg jag ut när jag kämpade för att riva ner det fruktansvärda kaklet för några kvällar sedan:

Köksrenovering: Golvet

Tanken var att göra hela golvet färdigt och sedan gå på väggarna. Nu har vi reglat, isolerat och lagt på spånskive
-golv. Det som återstår är att lägga på en matta och sedan det riktiga golvet. Men vi har bestämt oss för att vänta lite med det och göra väggarna först. På så sätt får vi lite mer tid att fundera över vilket golv vi ska ha. Vi har i stort sett bestämt oss men är liiite osäkra, och det blir ju lättare att se om golvet passar in när vi gjort väggarna färdiga! Det kommer iallafall bli ett laminatgolv. Typ som parkett fast lite tåligare.
 
Lite bilder på vad som hänt sen sist:
 

Torpargrunden. Gamla reglar och isolering borta.
Uppreglat och plastat.

Masonitskivor och början till isolering på plats!
Klart! Spånskivegolvet lagt :):)
 
 
 
 

Köksrenovering

I brist på något roligt att skriva om har jag helt enkelt låtit bli att blogga, men nu har vi satt i gång med vår köksrenovering. Detta känns som något som är både roligt att skriva om och att läsa om. Förhoppningsvis.
 
Vi började riva i köket för exakt en vecka sedan och har de senaste sex dagarna varit utan köksgolv. Tills vidare har vi spis, diskmaskin, mickro och de viktigaste köksredskapen i vardagsrummet. Jag har trixat in glas och muggar i vår gamla skänk och även frigjort ett hyllplan i en av vardagsrumsgarderoberna för tallrikar med mera. Renoveringen går framåt, men som ni säkert förstår tar det sin lilla tid. Speciellt i ett gammalt hus som vårat.
 
Jag kommer bjuda på lite bilder då och då för att ni ska kunna se hur det går för oss!

Köket innan vi började riva:




Spis och skåp borta:

Golv uppsågat:


Golv och isolering borta: