Dunsockor

JAG HAR HITTAT MINA DUNSOCKOR! Det är det bästa på hela dagen. De har varit spårlöst försvunna sen februari eller nått. Jag har letat som en galning efter dem. Hade gett upp hoppet och tänkte köpa ett par nya. Men idag så hittade jag dem av en ren slump. Högst upp på hatthyllan dit jag inte når, där låg de gömda. ♥

Jag en vanlig dag

Blev så glad när jag fann dem att jag sprang runt i huset och fulade mig och tjatade på alla i familjen: "Ser ni vad jag har på fötterna?! Mohaha."

Våran feta fröken står i rosa overall. Hon blåser högre i sin pipa än vad något öra tål.
Jag glider sakta fram över golvet av parkett  och försöker dölja stoltheten men det är inte lätt.
En snabb spurt hit, en kvick rusch dit  och så en sväng in i hörnet, jag ger järnet.
Ner på rygg, och cykla, för att fröken verkligen ska se  vad jag har på föttena men hon gör inte det.
Jag blir förbannad å skriker: Det här är ett par splitter nya blåa glänsande sockiplast, ser du inte det?!

My weekend

Helgen har varit skön. En bra början på lovet. En hel vecka ledigt framför mig. Och på torsdag ska jag klippa mig. Finally!



I fredags åkte jag till Söderåkra direkt efter skolan och Jörgen & Erik plockade upp mig vid hållplatsen. Så lämnade vi Erik vid hans bil för att åka till Torsås och handla lite. Var marknad där så det var rätt mycket folk ute, men ändå inte "överfullt". Det blåste ju som bara den i fredags. Många skippade nog att sätta upp sina stånd. Vet inte om det var stormvindar, kanske det..

Iallafall mötte vi Emmy och Coffe vid tretiden och åkte hem till Trankvill. Började förfesta. Det var dock strömavbrott hemma hos Coffe. Och vi är ju riktigt smarta. Jag hade köpt mickropopcorn - ingen ström, ingen mickro. Jörgen och Coffe skulle dricka piggelindrinkar, men utan el ingen frys. Så glassarna började sakta smälta trots att vi la ut de på altanen i kylan. Iallafall förfestade vi så gott det gick. Hade rätt kul. Pelle och Turk tittade in en stund. När mörkret kom och vi knappt såg varandra längre gick vi hem till Andreas, Coffes bror. Där var hela huset fullt med ljus så man kunde både se och värma sig. Vi kom nästan mitt i maten och blev därför bjudna på tacopaj, gott. Vid tio kom vår taxi till Torsås och vi var nog åtta personer som åkte tillsammans, så det blev minibuss.

Kom in till byn och gick in på Victoria (den enda puben). Där spelade Grymt Flow. Bra musik, väl valda covers. Dansade och drack. När vi fått nog av det lilla dansgolvet begav vi oss till Öltältet som trots vädret stod stadigt. Mycket folk, men inte många jag kände. Hoppade runt och stojjade. Var nog där rätt länge, men inget särskilt hände. Iallafall inte vad jag kommer ihåg nu.

Och så när jag började bli trött ringde min räddare, Lina! Jag gick ut för att möta henne. Emmy och Coffe följde med och dessutom hittade jag Jörgen där ute så jag var med alla mina kära tillslut. Gick med Lina hem till Stikkan så att Emmy fick dricka lite vatten och Lina gå och lägga sig.

Efter det började kvällens/nattens problem. Hur skulle vi ta oss hem? Ringde runt. Tillslut fick Jörgens mamma köra hem oss till Trankvill.

En bra kväll. Fast alkoholen har ändrat påverkan på mig. Nu för tiden blir jag mer deprimerad än glad av den, men det vänder nog tillbaka snart.


  
Coffe och Lina i Påboda. Jörgen och Emmy hemma hos mig med sina rökgroggar.


I lördags började vi dagen med pommes och bearnaise-sås. Och efter en skön dusch var man pigg igen. Åkte till Kalmar där Emmy och Coffe skulle vara kattvakter åt 8 norska skogskatter. Jag och Jörgen följde med. Så söta missar, 4 kattungar också. Det finaste djuret enligt mig. Vi såg på film, Disneys Robin Hood, käkade på Burger King och spelade Alfapet. Jag förlorade. Efter det åkte jag och Jörgen hem, minns inte vad vi gjorde. Haha. Inget väsentligt tror jag.

I söndags var det också lugnt. Riktigt skönt att ta dagen som den kommer. Idag har jag inte heller ansträngt mig för mycket. Gick från busshållplatsen i förmiddags, och det är ca. 1 km. Det är vad jag gjort. Tvättat också om man ska skryta. Men men. Ska inte skriva mer, är redan för mycket känns det som.

Cause it's easy once you know how it's done.
You can't stop now. It's already begun.
You feel it runnin' through your bones.
And you jerk it out.

The Ceasers


Snart är det lördag igen

Hela veckan väntar jag på lördag, lördag igen. En härlig kväll med ett häftigt gäng. Snart är det lördag igen. Hela veckan väntar jag på lördag, lördag igen. En härlig kväll med ett häftigt gäng. Snart är det lördag igen. Snart är det lördag igen.

Dagarna går och år blir till år. Ta vara på så mycket som det går. Få med alla vänner, både killar och tjejer. För på lördag är det dags att komma loss. Hela veckan väntar jag på lördag, lördag igen. En härlig kväll med ett häftigt gäng. Snart är det lördag igen. Ta tag i dig själv, ladda upp för nästa helg. För på lördag är det dags att komma loss. Hela veckan väntar jag på lördag, lördag igen.  En härlig kväll med ett häftigt gäng. Snart är det lördag igen. Hela veckan väntar jag på lördag, lördag igen.  En härlig kväll med ett häftigt gäng. Snart är det lördag igen. Snart är det lördag igen.

Hela veckan väntar jag på lördag, lördag igen.  En härlig kväll med ett häftigt gäng. Snart är det lördag igen. Ja, snart är det lördag igen.

Torgny Melins 2006. Låten finns att köpa på
www.lordagigen.nu

Vanlig dag

Sitter i skolan igen. Lika tråkigt som alltid. Hade bokseminarium på morgonen. Gick okej, jag yttrade mig iallafall. Var så länge sen jag läste boken och dessutom är det svårt att komma ihåg alla händelser, namn osv. Jag tyckte om boken, den var riktigt bra men samtidigt hemsk. Catrine och rättvisan. Jag kan rekommendera den. Handlar om ett sant fall. En prostituerad kvinna blev styckmördad -84, här i Sverige. Sedan får man följa hela rättprocessen. Intressant, men hemsk som sagt.


Nu har jag suttit och sorterat alla mina dokument som jag har sparade i skolans system. Hittade ett par fina bilder bland annat. Alltid kul. Detta är Sara och jag - fotograferade av Emmy. Vi skulle ha den till ett arbete i bilmedian. Man får bjuda på sig själv, och andra.

Sara och jag

Längtar något otroligt till nästa vecka, har höstlov då. Äntligen! Blir antagligen att man latar sig en massa men måste jobba med skolarbeten också. Kanske jobba hos pappa någon dag.

Bye bye.



Skarpt läge

Beck - Skarpt läge


Det blev den senaste Beck-filmen igår, Skarpt läge. Den var faktiskt bättre än jag förväntat mig. Handlade lite mer om Gunvalds "privatliv", men det var inte negativt. Jag är ju ett Gunvald Larsson fan ;) haha. För er som inte sett den här filmen så är temat husdrumisshandel. En kvinna vid namn Monika blir ständigt misshandlad och en natt smiter hon och barnen från hemmet. Nästa dag hittar ett par sotare en död kropp i huset..

Spännande va'? Haha. Det var kanske inte den bästa Beck-filmen men värd att se. Blev godis och apelsinsaft till. Mys.

Dagen

Trött som ett as - precis som vanligt i morse. Och det lär ju inte bli bättre på söndag när vi ska ändra klockan. Mera mörker. Sånt är livet. Kan visserligen vara mysigt med höst och rusk, men också väldigt deprimerande. Ibland har man sånna dagar då allt är skit. Det har vi ju alla. Jag brukar försöka undvika sånna dar. Lyckas gör jag kanske inte, men man tjänar alltid på att försöka. Idag har jag piggat upp mig själv genom att beställa klipptid (blev nästa vecka då vi har lov) och förnyat mitt medlemskap i Body shop. Men det bästa på dagen blev nog ändå resultatet på religions provet som vi skrev förra veckan. Jag fick vg+, mer än nöjd.

Den som sa att Lycka är att ha en vän, den hade rätt.



                       

Lina och Emmy

Lina och Emmy innan Björn Rosenström 7 oktober. Fina vänner.

Måndag

Har varit förkyld hela helgen och var hemma från skolan ett par dar förra veckan. Nu är jag något bättre men fortfarande täppt. Hoppas på att vara fullt frisk till helgen så att man kan roa sig lite :)

För första gången någonsin har jag lagt ett bud på tradera. Det är egentligen en sommarklänning, men ack så fin. Både jag och Ida kollade in den på asos.com i våras. Den är vit och fanns med antingen svarta eller röda blommor. Ida köpte den svarta. Jag vågade inte. Skulle ju skickas från London och sådär. Fegis. Men nu fick jag en ny chans. Har lagt ett bud på 106 kronor på en vit med röda blommor. Kanske lyckas vinna. Vore ju jätte kul.

Idag firar jag och Jörgen 5 månader. Han kommer snart hit. Får se vad vi hittar på. Något roligt iallafall. För vad vi än gör så har vi roligt. Underbart.

Tack för den här gången !

Körkort

Min klasskompis Boel klarade av uppkörningen idag. Får ta och gratulera här tänkte jag. Snart är det Idas tur också. Alla håller på. Fast för mig går det något trögt. Men sånt är livet.

Man måste älska sig själv innan man kan älska andra !

Sjuk

Idag är jag hemma från skolan. Är alldeles förkyld och hängig. I längden är det rätt tråkigt att bara sitta hemma, även om det är skönt att få vara lite ensam. Fast idag är en sån där dag då jag inte vill göra nånting annat. Jag vill bara vara hemma och ta det lugnt. Det känns skönt, som om jag behöver det.

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på bara. Har ätit frukost nu, så ska väl diska o lite snart. Det är ingen idé att sätta sig vid tv:n, det är ändå bara tv-shop eller nått liknande. Och min dator fungerar inte, jag lyckades väl inte riktigt när jag installerade min d-link. Sitter vid brossans nu.

Ikväll ska jag glo på Idol och Hey baberiba - det är ett bra tidsfördriv. Kanske att Jörgen kommer också. Saknar honom.

Ha det så bra allesammans och klä på er ordentligt när ni går ut så ni slipper bli förkylda som jag!

D-link


Nu har jag lyckats installera min nya D-link på datorn. Hade en tidigare, men den gick sönder för ett tag sen. Får skylla på att det var dålig kvalitet. Förhoppningsvis ska denna hålla bättre, iallafall om det är priset som avgör. Haha. Hur som helst fungerar internetet på min dator igen. Kanske innebär det att jag kommer skriva oftare, det återstår att se.

16 oktober

Nu var helgen slut och jag sitter i skolan igen. I fredag åt vi middag hos min pojkväns syster Annelie. Det var hon, hennes sambo, jag, Jörgen, Emmy, Christoffer, Joel och Camilla. Käkade och drack, det var allmänt trevligt. Jag var lite trött och seg. Har inte lyckats bli av med min förkylning ännu. Det ger väl med sig så småning om. 

I lördags var jag hemma hos mina vän Ida och åt tacos. Hon hade lagat maten efter våra önskningar.  Vi fick även efterrätt och en massa smått och gott. Lämnade över paket eftersom hon fyllde 18 igår. Sen blev det fest med kareoke och stoj. Även utgång efter tolv, då Ida var myndig. Äntligen!

Igår var det mest slapp. Riktigt skönt. Nu längtar jag till nästa helg.

Hej hej!

Intervju

Just nu står jag i skolans korridor. Har just haft boksamtal på svenskan, det gick nog helt okej. Emmy är inne med sin grupp och har det nu. Därför står jag här och väntar i min ensamhet. När hon är klar ska vi antagligen bege oss ut på sökandet efter mannen vi ska intervjua. Vi sa infinna oss hos honom klockan ett. Det kan vi nog lyckas med. Detta är en del av vårt projektarbete - att intervjua människor.

Återkommer. Tack och hej!

Björn Rosenström

Björn Rosenström

I lördags blev det som sagt Björn Rosenström på Sandra. Först förfestade vi hos Coffe i Trankvill. Det var jag Lina Emmy Coffe Jörgen och Anderas. Även Pelle o co. tittade in, men Pelle var nykter eftersom han var vår chaffis. Eller han körde/hämtade oss till/vid bussen. Iallafall var det lika kul som alltid. Dricka snacka och skratta. Lyssnade på Emmys gamla CDs och hade allmänt kul. Spelade Fuck the dealer mm. När det tiden var inne åkte vi buss från Torsås till Kalmar. Vi lyckades som tur var tjata oss till en kissepaus i Halltorp. Precis vad som behövdes.

Vi var tidiga in på Sandra och satte oss i baren (om jag inte minns fel) och dansade på det tomma dansgolvet. Sen rullade kvällen på och jag var väl överallt och ingenstans. När det började närma sig för Björn att göra entre på scen fick jag för mig att jag skulle köpa en drink. När jag kom tillbaka stod Lina längst fram med en hel flock människor bakom sig. Jag tog plats vid högtalarna. Där såg jag hyffsat bra, förutom vissa studer då vakten stod ivägen. Haha. Glömde ju kameran hos Coffe, så försökte ta bilder med mobilen. Har en nokia 3200 så bilderna blev rätt kassa. Infogade den ovan istället. Är tagen från
www.sandrarestaurang.com Han var grymt bra och man sjöng med i de flesta låtar. Spelade några från sin nya CD Syster Gunbritts hemlighet, dessa var ju nya för nästan alla så det var skit samma att man inte hört dem förut. Jag ger iallafall Björn flera plus!

Hem bar det med nattbussen, men först var vi tvungna att gå från Sandra till centralen. Tur var det för annars hade vi nog inte fått sittplats på bussen. Någon rökte på bussen, så jag lekte skvallerbytta och sa till vakten. Då blev hon avslängd. Skadeglädjen var på topp kan jag säga er.

Det var en lyckad kväll. Fler sånna vill jag ha. Nu ska jag gå ut på mitt rum (bor bakom garaget) och plugga lite. Filosofi, djupt. Tack och hej, leverpastej.


Helgen

Idag ringde Ida till mig. Hon var nästan, jag säger nästan, desperat. Mando Diao spelar på Palace ikväll. Och vi ska inte dit.. eller? Det får tiden visa. Som det ser ut nu ska jag sitta hemma och käka räkor, mumma! Men man kan ju inte svika en vän i nöd (i det här fallet i nöd av alkohol och Mando Diao). Det är kanske enda chansen att få se dem. Inte för att jag är deras största fan, men de är bra. Lyssnar på Down in the past och Long before rock n roll om och om igen. Haha. Jag är sugen på fest. Men..

Imorgon ska jag ju på Björn Rosenström. Och plånboken börjar bli något tunn. Så egentligen kan jag bara gå ut idag eller bara imorgon. Dilemma. Fast man får ju ta chanserna och det betyder att pengarna inte spelar nån roll. Usch, nu börjar jag få beslutsångest också. Jobbigt! Kanske att jag kan gå på båda.

Hur som helst är det den 14/10 som gäller här näst. Då är det fest. Ida fyller den 15:e. Och då jävlar. Fast även då behöver man pengar. Absolut eftersom vi ska vara fulltankade. Även det löser sig. Positivattityd bara.

Palace Springbreak 06
Jag och Ida på Palace Springbreak 2006.

Walk the line

Johnny Cash

Igår såg jag den, Walk the line. Filmen som skildrar Johnny Cash liv. Den var riktigt bra enligt mig. Innehöll det mesta, lycka sorg och kärlek. Och så bra musik förstås. Den låt jag tänker på först när jag hör talas om Johnny är Ring of fire. Efter att ha sett filmen lyssnar jag även på I got stripes och Folson Prison blues. Cash röst är helt unik. En sån där röst som man tycker om bara för att den är så speciell. Det jag inte tyckte om med filmen var att man inte fick se hela hans liv. Det hade visserligen blivit en allt för lång film om man skulle ta med allt. Men jag hade velat se vad som hände efter att han och June Carter gifte sig. 

För er som inte sett den kan jag rekommendera den, speciellt om ni lyssnar på Cash!

Veckan

Hej! Just nu sitter jag i skolan. Låter kanske trist, men Stagnelius är inte så tråkig som den ser ut. Det som är tråkigt är att jag sitter och pluggar. Religion. Men det går framåt iallafall.

Dessutom har jag en bra vecka framför mig som jag sitter och tänker på. Idag när jag pluggat färdigt bär det av till Jörgen. Vet inte vad vi ska hitta på, men det blir säkert kul. Det blir det alltid. Imorgon ska jag träna efter skolan. Jag och Sara går ju på Friskis och Svettis nu. Snart får vi väl med oss Ida och Emmy också. Efter träningen ska jag hem till min underbara vän Ida. Lost har ju säsongspremiär så vi ska äta gott och se på första avsnittet tillsammans. Torsdagen blir en vanlig dag och på fredag är jag ledig. Hurra för kpt-dagar! Björn Rosenström på Sandra på lördag. Lina jag och Emmy än så länge. Kommer bli kul.

Ska fortsätta plugga nu. Bye bye.

Nybörjare

Nu har även jag skaffat en blogg. Är naturligtvis en riktig nybörjare som inte förstår sig på alla funktioner ännu. Men man lär sig med tiden hoppas jag. Hade tänkt att blogga här om allt möjligt. Jag skulle ha svårt för att hålla mig till endast en sak, såsom mode, politik eller mat. Nej, istället får det bli en mix av allt som intresserar mig. Hoppas att någon eller några tycker det är kul och läser min blogg. Annars skulle jag ju sitta här och skriva helt i onödan. Tack så länge. Återkommer antagligen igen snart.

/ Ida