Cornelis

I lördags kväll var jag, min andra hälft och min stora systeryster på bio. Såklart såg vi filmen om Cornelis Vreeswijk. Jag tyckte den var toppen. Bra musik från en spännande person. Sen var väl dialogerna inte jättebra och filmen har inte fått någon vidare bra kritik. Fast jag skulle ändå rekommendera den. Mycket fina bilder och väldigt bra musik som sagt. Dessutom gjorde Hans Erik Dyvik Husby en superbra insats i rollen som Cornelis. Och han sjöng ju bra också!





Hus och musik

Just nu kretsar min blogg i huvudsak kring husköp och flytt. I andra hand kommer musiken. Det är nog det roligaste jag vet att skriva om. Så idag får det bli en blandkompott med hus & musik.

Vi har bestämt ett nytt inflyttningsdatum nu. Måndag den 22 november blir det. Det är supersnart!! Och jag är såklart jätteglad och vill spela en bra låt för er.

Hörde Miss blue med Vincent Pontare i morse när jag körde till jobbet och började fundera över hans första hit. Den var ju med i någon reklamfilm och sen gjorde Amanda Jenssen en version av låten i Idol. Kunde inte komma på vad den hette så jag youtubade lite och hittade den! Don't hate on me. Här med älskade Amanda!

Flytt-ryck

Idag var vi och kollade på huset igen. Vi gick igenom lite med den nuvarande ägaren. Det var verkligen jättekul att besöka huset idag för det var ju ett tag sen vi var där sist. Konstigt nog kändes det mindre när det var omöblerat. Fast det räcker gott åt mig och Jörgen. Det kommer bli toppen!

Hemma i lägenheten har det gått lite sisådär med packningen hittills. Den har faktiskt varit obefintlig. Men ikväll fick jag och sambon något konstigt ryck och började packa i rasande takt. Vi nästan slängde ner sakerna i kartongerna. Vi vill verkligen flytta nu nu nu. Och antagligen får vi tillträda lite tidigare så vi är jättemuntra ikväll!

På återseende :)

Den där bilen hatar mig

Förra fredagen var jag på Humorhimlen Live på Palace i Kalmar. Det var superkul! Så roligt att jag till och med fick ont i kindmusklerna. Hur som helst skulle jag köra hem efteråt. Det var då skiten kom över mig som ett askmoln från en galen vulkan. Det hann ju bli rätt sent innan jag drog mig hemåt, så jag satte mig nog i bilen vid halv ett på natten.

Det första som hände då var att torkarna inte fungerade. Jag blev mest irriterad, men tänkte sen att då fick Jörgen något att syssla med i helgen. När jag kört en bit händer nästa grej. Blinkersen lägger av. Då blir jag riktigt trött och ringer hem till sambon för att höra vad felet kunde vara. Han trodde bara det var något glapp, så jag behöll lugnet och fortsatte färden. Det var ju inte så farligt att jag inte skulle kunna ta mig hem. Men just när jag tänker den tanken slutar både hel- och halvlyset att fungera. Då har jag just kört ut på motorvägen som saknar vägbelysning. Jag lyckades iallafall ta första avfarten och hitta en parkeringsficka där jag kunde stanna. Min tanke var att starta om bilen och se om det hjälpte. Försöka går ju! Men icke sa Nicke, då fick jag ännu ett slag i ansiktet. Bil-fan gick inte att stänga av. Nyckeln gick bara inte att vrida om. Så där stod jag på en öde väg med en bil som inte gick att stänga av. En helvetes jävla piss avslutning på kvällen!
Som tur var kunde Jörgen komma med den andra bilen. Medan jag satt och väntade försökte jag ändå vara positiv trots den helvetiska situationen. Jag hade ju en varm bil att sitta i. Men det skulle jag aldrig tänkt. För då slutade givetvis klimatanläggning att funka den också.
Kort och gott så hatar den där bilen mig. Och från och med nu hatar jag den också!