Öland

Idag fyller min kära pappa år. Jag och sambon var där igår kväll istället. Vi blev bjudna på jättegod mat och till efterätt fick vi varm frukt täck med vit choklad. Mumma! Sedan fastande vi framför teven. Det var som bekant Let's Dance och Hjälp! på tablån. Hann även med att hjälpa lillasyster med en novell. Efter lite trix och fix blev den ännu bättre än den var innan. Som belöning fick jag håret flätat. En moderiktig fläta i luggen. Sånt som jag inte kan göra själv. Jag skulle behöva en Elin hemma hos mig som kunde hjäpla mig att fixa frillan!



Innan besöket hos min familj var jag en runda på Ölands Köpstad. Försökte hitta något fint att ha på mig nästa helg. Hittade tyvärr inte ett skit. Inte ens en sjal?! Det brukar jag köpa nästan varje gång jag besöker en klädbutik. Var rätt sur och besviken över att tappat all köpglädje. Då knäckte min fästman den brillanta idéen att vi kunde åka till Karlskrona någon dag. Har jag tur hittar jag något fint plagg!

Tack för mej, hej!

Lottospel och promenader

I söndags efter svägerskans 25-årskalas spelade jag, sambon, Emmy och Coffe bingolotto. Visst låter det kul? Vi kände oss lite gamla när vi köpte lotterna (är ju trots allt ett pensionärsspel) och jag införskaffade även en duttpenna. Ska det va så ska det! Hur som helst satt vi spikade framför teven med varsin lott och lite kex och ost. Mumsigt och mysigt. Jag hade som vanligt oturen att spela på en nitlott. Min vännina däremot vann 100 kronor, inte fy skam.

För första gången i år tog jag och sambon en promenad igår kväll. Trots att det småregnade lite vågade vi oss ut på en runda. Det var otroligt skönt att komma ut, jag sitter gärna inne hela dagarna. Har bestämt mig för att vara ute i friska luften lite mer. Hade tänkt gå lite idag också, men får en vän på besök strax så det får bli imorgon istället.

Tack för mej, hej!

Gapa stort

Idag besökte jag tandläkarn. Det var två år sen jag var där sist, men saker och ting var sig likt. Jag måste använda tandtråd och skölja med flour. Punkt slut.

Bestämde mig för att skaffa frisktandvård, ni vet det där som ger en fräscha kyssar! Hamnade i den tredje prisklassen. Så får ge 95kr i månaden för fri tandvård. Var inte så farligt dyrt. Så länge det inte överstiger 200/månad är det okej för mig. Man glömmer lätt bort sina tänder, munhälsan är ju minst lika viktig som allt annat!

Tack för mej, hej!

Kom



Har en längtan inom mig. En längtan som skriker. KOM VÅR, KOM SOMMAR. KOM SNÄLLA KOM!

But it's not forever
But it's just tonight
Oh we're still the greatest

Nästan för lugnt

Återigen helg. En lugn sådan. Kan behövas lite då och då. Bara slappa, se på tv med polarna. Greja med det som faller en in. Jo, jag brukar älska sådana dagar. När jag är fri. Fri att göra precis vad jag känner för. Dagar när inget är planerat. Fast idag känner jag inte alls på det viset. Jag önskar mig fart och fläkt. Tjo och tjim. Alla mina vänner inslagna i ett stort paket som plötsligt öppnas med ett brak och alla hoppar ur med glada miner. Hög musik från stereon. Nästa så att det dunkar i väggarna. Och man blir orolig att grannarna ska komma och klaga. Jag önskar mig inte en plan över hur dagen ska bli, ett exakt schema att följa. Jag önskar bara att allt detta lugna snabbt byttes ut mot något helt annat. Något som kan dra mig upp från stolen och skaka liv i mig. Få mig att skratta tills magen håller på att spricka. Få mig att vilja hoppa högt och svänga mig runt i en häftig dans. Något sådant önskar jag mig.

Det blir nog inte så idag (om jag nu ska förstöra det hela och vara realistisk) men det gör inte så mycket. För att önska kostar ingenting. Dessutom är det snart min födelsedag. Då vill jag ha mina vänner i ett stort paket.


Mitt i veckan

Tjenixen. Nu är livet igång igen. Jag har klarat av tre av arbetsveckans fem dagar. Känns ljuvligt. Jag har även hunnit med att träffa en kär vän för första gången det här året. Det var kanontrevligt att ses igen. Sedan har min bil gått igenom besiktningen, till slut. Får tacka min sambo och mekanikerna på Åkessons för all hjälp. Sist men inte minst har jag haft besök av min närmsta vännina och hennes gubbe ikväll. Det blev kaffe och kaka. Kort sagt en bra start på veckan. Hoppas på en händelserik helg. Tack för mej, hej!

Fredagstragedi

I fredags var saker och ting som vanligt på jobbet. Tills eftermiddagskaffet. Vi hittade två missbildade kex i Ballerinapaketet. Fruktansvärt!

http://DeLejfi.bilddagboken.se/p/show.html?id=320694368&directlink=1

Gått och blivit glömsk

Idag tog jag av mig min förlovningsring för att tvätta mina händer i thinner. Det behövdes då jag inte kunde få bort all färg med tvål. Så vill jag ju gärna inte ha guldringen på mig när jag gnider tvätthinner över fingrarna. La iallafall den på kontoret där jag varken skulle tappa bort ringen eller glömma den. Vad tror ni jag gjorde? Jag glömde den. Det är nog så att jag börjar bli gammal trots allt. Eller vimsig på grund av alla starka ångor i färgrummet? Vem vet.

Snö - igen

Nu är snön tillbaka efter ett par dagar med barmark. Och julen är utkastad. Iallafall hemma hos mig. Jag samlade ihop mitt julpynt i helgen och förpackade det i en stor låda. Allt utom julgranskulorna. Vår gran har nämligen inte barrat någonting. I princip. Helt makalöst. Det beror nog på att min gubbe har varit otroligt noga med att vattna trädet varje dag sedan vi tog in det i lägenheten. Hur som helst kastade vi ut den idag. Inte på grund av barr, utan för att den välte omkull igår. Det kändes onödigt att pula flera långa minuter för att få granen att stå rakt igen nu när högtiden är över, så nu är även julgranskulorna nerpackade i lådan. Nu inväntar jag våren så jag får vårpynta istället. Tjoho!

För övrigt blev min oplanerade lördagskväll riktigt trevlig. Min närmaste kumpan kikade in och vi drack lite vin och umgicks. Sedan tittade även Olof in och då blev det sällskapsspel. Aldrig fel och jag vann dessutom. Nu i veckan är det mest jobb och jobb. Helt okej, men jag längtar såklart efter helgen. Nu är det snart här igen. Precis som snön.

Tack för mej, hej!

Nu är det lördag igen

Har ägnat stor del av dagen till att städa och pula med diverse småsaker. Min pojkvän däremot har varit händig och lagat min bil. Eller börjat laga den rättare sagt, det finns fortfarande en hel del som behöver fixas. Ser inte ut som att det hinns med innan ombesiktningstiden går ut. Skit för det, men jag överlever nog körförbud och ny kontrollbesiktning.

Vad som händer ikväll är fortfarande oklart, ser ut att bli en lugn kväll. Kanske ska kolla in Körslaget eller någon annan lördagsunderhållning. Gosa ner mig under en filt i min underbara soffa.

Är förresten mindre än en månad kvar tills jag fyller år och jag som nyss fyllde 20. Usch vad gammal jag börjar känna mig. Det är hemskt. Snart får man börjar ignorera sina födelsedagar. Eller snarare antalet år man fyller, för födelsedagsfester är ju bland det bästa som finns!

Tack för mej, hej!

Stackars mej

Det är synd om mig, lite iallafall. Under den omtalade pulkaåkningen bakom ett monster på fyra hjul ådrog jag mig en svår skada. Eller svår och svår, det var ju inte så allvarligt då jag inte upptäckte den förrän dagen efter. Ett fett blåmärke på låret - precis under rumpan. Ni vet den delen man har på toasitsen när man uträttar behov? Just där har jag den ömma skadan som pulkan orsakade.

Inte nog med detta: Jag har även blivit huggen i lillfingret av en sliten skruvmejsel. Blodet siprade ut och det svartnade för ögonen på mig som är överkänslig för sånt. Lyckades hur eller hur plåstra om mig själv och återgick sedan till arbetet. För jag är ju en kämpe. Vad som är mindre kul att erkänna är att det var jag själv som vållade såret. Jo, jag lyckades hugga mig själv. Tragiskt, eller komiskt? Jag vet faktiskt inte, men jag delar så gärna med mig av min actionfyllda vardag.

Trots att jag är pinsamt klantig och rätt korkad måste ni väl ändå tänka "stackars Ida" just nu, inte sant?

Ljuvlig ledighet

Igår tog jag ledigt från jobbet. Jag som "hatar" att vara ledig när de andra jobbar. För jag vill ju vara där och hjälpa till. Vara en del av arbetssnurran. Fast samtidigt är det ju underbart med ledighet. Så jag passade på när jag hade chansen. Den perfekta klämdagen. Fick med mig min trogna kumpan Emmy till Kalmar. Vi kollade in rean och käkade välsmakande gyrostallrik på Zappas grill. Jag gjorde egentligen inga större fynd, är ju inte direkt en shopping-människa. Hittade hur som helst en kofta på Gina Tricot för halva priset. Inte fy skam eller hur?

Slutligen besökte vi Systembolaget och OjToy för att införskaffa nödvändigheter till kvällen. Det blev nämligen spelkväll i Trankvill. ExtremRappaKalja, Nya Lika Par Leka Bäst och Party Alias stod på schemat. Blev riktigt kul vissa stunder. En bra avslutning på min lediga dag.

Vågar jag gå ut



Idag snöar det i Söderåkra. Mycket. Då tycker min fästman att vi ska åka pulka. Bli som barn på nytt. Men jag har ju alltid varit lite av en mes och tycker inte om pulkaåkning särskilt mycket. Trots detta letas det nu pulkor för fullt. Istället för att sitta på pulkan ska jag köra fyrhjuling. Fyrhjuling med pulka efter. Det kan ju bli kul! Återkommer. Tack och hej!


Ett par årets bästa:

Fest - Helt klar mitt och vännens 40-års kalas även om dagen efter var fruktansvärd
Förfest - Svårt att välja en, har varit ett par under året och ingen har svikit mig
Present - Sol vind och vatten biljetten
Film - på bio: Låt den rätte komma in & Morgan Pålsson, världsreporter
Album - Killing my darlings - Amanda Jenssen (det enda album jag köpt faktiskt)
Låt - Viva la vida - Coldplay + Vilsen Lisa - Parken
Tv-serie - Prison Break, Lost och Boston Tea Party
Resa - Den till Cypern i maj. Välbehövlig och härlig!
Köp - Ett chippat Nintendo Wii och en ny soffa (snacka om att jag tillhör den feta generationen!)
Drink - Sex on the beach, smaskens
Blogg - Min egna, mohaha