Patrik 1,5

Sven och Göran flyttar in i sitt drömhus beläget i ett idylliskt villaområde. Dessutom får de beskedet att dem godkänts som adoptivföräldrar. Det kunde knappast bli bättre, men när deras efterlängtade son Patrik 1,5 år visar sig vara en vilsen 15-åring faller allt samman.

En underbar film som tänjer på gränserna och utmanar våra fördomar mot homosexuella. Torkel Pettersson och Gustaf Skarsgårds lyckas så bra gestalta de mysiga bögparet. Jag kan bara ge er ett tps: SE DEN! Patrik 1,5 är strålande och får utan tvekan 5/5.


Ett ursäktande inlägg

Det är snart en vecka sedan jag bloggade sist. En mindre katastrof. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för detta missöde och lovar dyrt och heligt att gottgöra mitt misstag. Tyvärr blir det inte idag då jag inte känner för ett ingående inlägg. Kan däremot berätta att helgen som varit var väldigt trevlig. På fredan kom tre vänner på besök och på lördagen tillbringade jag tid med släkten. Det var helt enkelt en helg som innehöll det viktigaste och det roligaste. Nu ska jag återgå till mitt liv.

Tack för mej, hej!

Trevlig kväll planerad

Ikväll blir det tacos och god dricka med ett par vänner. Lagom en fredagkväll. Kommer antagligen blir trevligt på alla sätt och vis.

Så skönt med helg, eller hur!

Som ett svarthål som inte syns

I found out I'm nothing without you
Cause we belong together now
Forever united here somehow
You got a piece of me

Tänk er att sakna något ni aldrig haft.
Tänk er att sakna någon ni aldrig mött.
Tänk er att sakna något som inte syns,
Något som inte finns, mer än i era huvuden.

Bra dagar

Jag har haft två bra dagar på jobbet. Saker och ting har gått min väg. Små beskymmer, men inga stora katastrofer. Det är konstigt hur den ena dagen kan vara totalt åt helvete och den andra så bra att man går med ett konstant leende på läpparna. Kanske är det så att ju nämre helgen man kommer destu bättre blir humöret. Jag tror inte rikitgt att så är fallet. Fast å andra sidan, positiva tankar ger bra dagar. Jag är glad igen.

Vintern har stannat

Återigen har vi fått snö. Mycket snö den här gången. Kul för alla ungar som har sportlov den här veckan. Fast jag hade ju hoppats på att våren skulle börja smyga sig fram. Det är ju snart mars, då ska för sjutton en ny årstid ta fart. Vi får väl se hur länge det dröjer, vintern verkar ju stanna ett tag till.

Jag hade hur som helst en bra helg. I söndags var jag Jörgen Tove och Denice ute i snön och lekte. Otroligt kul som vanligt. Jag och mina tre hjärtan, en solig vinterdag, det blir knappt bättre!

 

Fredagen den 13:e

Otursdagen är här. Skräckinjagande monster med stora knivar och olycksbådande andar kommer jaga er hela kvällen, om de inte redan fått tag på er vill säga.

Själv går jag med ryggen fri. Jag tror nämligen inte på sånt trams. Fredagen den trettonde. Varför skulle den vara värre än fredagen den tolfte? För mig är den här fredagen snarare en turdag. Ja, rena lyckodagen faktiskt. Fick ju mitt körkort fredagen den trettonde juli. Var inte särskilt förtjust över uppkörningstiden, men det gick hur bra som helst. Från och med den stunden har jag slutat tro på sånna där dumheter. Skrock.

Tack för mej, hej!

Söndagsmiddag

Igår var mina föräldrar samt svärföräldrar hos mig på middag. En kombinerad födelsedag/söndagsmiddag. Det var jättetrevligt. Inte varje dag man har så fint besök! Så fick jag givetvis paket också. Det är ju en bonus! Vi käkade krämig potatisgratäng och vitlökspepparkotlett. Kanongott, såklart - det var ju jag och sambon som lagade maten.

Senare på kvällen blev det bio ihop med Jörgen och Olof. Vi tittade på Changeling med Angelina Jolie i huvudrollen. En bra och spännnade film. Se en bra filmrecention
här!

Tack för idag, slut för idag!

Roligheter och missöden

Igår var det faderullan här hemma. Min kära syster följde med mig hem direkt efter jobbet (ja, vi jobbar ihop av nån konstig anledning). Vi försökte vara smidiga eller jag försökte rättare sagt. Ville ju hinna med så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Började med att duscha, sedan laga mat, göra klart tårta, föna håret, äta och sist sminka mig. Allt på samma gång. Och på nått vänster lyckades både jag och min syster bli festfina. Om det gick på så kort tid som möjligt? Knappast. Mitt vimsande gjorde snarare att det tog längre tid. Hur eller hur droppade gästerna in en efter en. Olof kom först och käkade även med oss andra. Sedan kom Lina och Coffe. Sist med inte minst kom det andra födelsedagsbarnet, min vän Emmy. Tyvärr var hon väldigt trött så det var inget vidare krut i henne. Det fick vi andra stå för helt enkelt.

Jag bjöd på min extraordinära tårta, som var uppskattad (om jag tolkade mina gäster rätt). Till den serverade jag snaps uppradade på shotplankan min sambo gjort till mig.

 

Tänken var att efter en härlig förfest ta bussen in till stan. Dock lyckades vi på något konstigt sätt missa bussen. Detta resulterade i att vi fick ta taxi in till Kalmar. Dyrt, men värt varenda öre. Vi hade jävligt roligt ute. Bara mina vänner kan vara så underbara och helt galna. De kan pigga upp vem som helst. Vi körde fuldansen på O'learys och avslutade med ett besök på Café Corner. Hård och hårig. Ett av kvällens många internskämt som livade upp. Lyckades ta oss hem trots världens tjockaste dimma.

Idag mår jag faktisk kanon. För fler bilder, kika in på min bilddagbok lite senare: 
Livetarenfest

Baka baka liten kaka

Imorgon är det som jag tidigare nämnt kalas. Därför är jag i full gång med att baka tårta. Inte vilken tårta som helst, utan chokladtårta. Har aldrig gjort det innan så vi får se hur det här slutar. Samtidigt som jag bakar kikar jag lite smått på Sveriges värsta bilförare. Fy fan vilka bilförare det finns ute i trafiken. Rena lyckoträffen att man inte stött på dem än.

Tack för mej, hej!

Obegripligt trött

Idag som så många andra tisdagar är jag helt slut. Det var jag igår också för den delen. Vad jag inte förstår är hur jag kan vara så fruktansvärt trött hela tiden? Egentligen finns väl svaren ganska nära till hands.

1. Jag tränar inte (jag yrar runt som en galning på jobbet, men det räknas liksom inte)
2. Jag snoozar 30 minuter varje morgon innan jag går ur sängen (borde nog gå upp direkt när klockan ringer)
3. Jag äter dåligt på dagarna, två mackor till frukost och detsamma till lunch. Äter "riktig" mat vid sju på kvällen

Aningen dumma vanor, men så här har jag levt i snart ett år och det har funkat fint. Har visserligen övervägt att börja motionera fast det blir aldrig riktigt av. Jag har blivit så jävla förslappad. Det är antagligen därför jag blivit mer och mer trött om dagarna. Jag gissar det iallafall.

Nog om mig, tack och hej!

Vi fick dricka groggarna i mugg

Gårdagen var ljuvlig. Efter otroligt god mat som sambon tillagat (nästan helt på egen hand!) begav jag mig till Kalmar. Jag och vännen förfestade i hennes och killens lägenhet som för närvarande är ett renoveringsobjekt. Vi blev därför tvugna att grogga i kaffemuggar. Inget fel med det, inget alls. Vi hade jävligt kul ändå och stack senare in till stan där vi hängde på O'learys resten av kvällen. Nu har jag värmt upp för nästa helg. Då är det födelsedagsfirande som gäller!