Hurra för fredag

Även om jag är mammaledig mestadels och jobbar någon enstaka dag i veckan så längtar jag till helgerna. De känns fortfarande viktiga för mig. Så nu när det är fredag känns det riktigt bra. Vi har käkat hemmagjord pizza (Mira gillade det också) och nu planerar vi att mysa resten av kvällen. Härligt!

En lillkusin

För exakt en vecka sedan fick familjen ännu ett nytillskott. En liten kusin till Mira. Det blev en söt liten grabb. Så nu längtar vi extra mycket till påskhelgen för då får vi träffa det lilla underverket!
Webbis finns här!

Klappar mig själv på axeln

Jag är faktiskt rätt stolt över mig själv. Igår tog Mira och jag nämligen en långpromenad. Nästan en mil. Vi gick här hemifrån ända till Fastlycke. Det tog cirka en och en halv timme, men var ju riktigt skönt väder. Hade visserligen motvind större delen av promenaden, men vindarna var varma så det går inte att klaga. I Fastlycke hälsade vi på Miras farmor, farfar och gammelfarmor. Sedan åkte vi bil hem. Vilket var väldigt skönt eftersom mina ben var helt slut. De känns fortfarande väldigt trötta så idag blir det ingen promenad alls :P

Krypa i gräset: Check!



Igår spenderade vi mycket tid ute i det fina vädret. Lite fix i trädgården blev det bland annat.

Bra början



Jag och Mira startar dagen med att titta på denna videon, samtidigt som vi sjunger och dansar. Härlig början på den här fina fredagen! Snart bär det av till Kalmar för en shoppingtur. Hej svej!


Hon kan

Numera kan Mira även säga pappa och dää (betyder antagligen där, något som jag och Jörgen tydligen säger rätt ofta). Dessutom kryper hon som en galning nu och ska resa sig mot möbler och annat. Det är så mycket som händer på en och samma gång! Jag hinner knappt med. Mira vill gärna äta själv också så igår fick hon göra det. Det gick väl rätt bra, men hu vad kladdigt det blev :)



Med tallriken i ena handen kan man ta maten och stoppa den i munnen med den andra :)

Fredag och lite flytt

Idag for jag och Mira över till Öland och min storasysteryster. Meningen var att vi skulle hjälpa till med lite uppackning och småplock i nya lägenheten. Syster med familj flyttar till större nu i helgen. Det var dock inte så lätt att packa upp när vi samtidigt skulle underhålla kusinerna Mira och Denice. Vi fick iallafall lite gjort och hann även med fika på Hembageriet. Det var mumma! Imorgon tar jag även med mig pappaJörgen över så blir det ännu en dag som flytthjälpare!

Så var hon 9 månader

Idag blir lilla stumpan nio månader. Ni kanske börjar tröttna på att jag varje månad rapporterar hur många månader Mira fyller. Ni borde ju kunna räkna ut det själva vid det här laget. Men hela mitt liv kretsar ju runt min lilla dotter så varje liten månad spelar stor roll för mig. Att hon nu levt ute i riktiga världen lika länge som hon höll till inne i min mage känns stort. Om tre månader är det dags för ettårskalas. Hujedamej va tiden går!



Såhär såg jag ut i slutet av mars förra året. Tjock och väldigt glad (även om det inte ser så ut :P) Nu är jag mitt vanliga gamla jag igen. Det där med nio månader upp och nio månader ner stämde rätt bra ändå.

Den Svenska Björnstammen

Bjuder här nedanför på ett par låtar av gruppen Den Svenska Björnstammen. Jag tycker om deras musik så vill tipsar er om dem och även tala om att de gästar Palace på lördag. Läs mer om det här!



Tror du vi kan ropa efter nån med förstånd
Som kan se vad vi gör och förstå vad vi menar





Svalkar vinden, värmer solen
Ser du något bakom molnen
Känner du lyckan genom sorgen
Jag har inget mer än mina tankar

Härlig dag

Idag har det verkligen känts som vår. Solen har hållt sig framme och vindarna har inte varit lika hårda som tidigare dar. Så vi stoppade om Mira i vagnen och gick hem till Emmy och Coffe. Det är verkligen toppen att de flyttat till Söderåkra. Det tog oss bara tjugofem minuter att gå dit. En lagom promenad i det fina vädret. Väl framme blev vi bjudna på grillat. Det var riktigt gott. Tack så mycket! Mira sov så gott i vagnen medan vi andra åt. Det är konstigt hur barn verkar sova bättre utomhus. Det måste bero på den friska luften :) När stumpan vaknade fick hon lite käk och sedan lekte hon och Anton tills det var dags att styra kosingen hemåt igen.





Ikväll ska vi bara mysa hemma i soffan. Kanske blir det Melodifestivalen - andra chansen eller något annat kul. Tack och hej!

Fredag

Idag har pappajörgen haft semester så jag lämnade honom och Mira hemma för lite egen tid medan jag for in till stan. Veckohandlade och köpte trappgrind som nu är monterad på övervåningen. Toppen! I eftermiddags tog vi en liten promenad i solen och sedan gottade vi till det med hämtpizza. Gott med fredag :) Ikväll blir det ett besök hos Bertilsson/Gustavssons. Trevlig kväll på er!