Lycka

Ikväll blir det utgång. Ska träffa Lina efter skolan, alltså runt fem. Kanske käka? Jag behöver få något i magen innan festen börjar. Förfesten blir hos Emma i lindsdal. Vet inte vilka som kommer riktigt. Ida och Emma. Lina och jag. Kommer bli en kul kväll. Har längtan som bara den!

See you out there!

Måndagar

Förfest 18 november

Lina har framkallat foton idag. Detta skickade hon till mig nyss. Fy tusan vilken fin bild. Haha. Älskar festbilder. På onsdag när jag träffar Lina ska jag få se resten. Längtar som bara den. Bilden är förresten från förfesten till Joddla med Siv 18 november. Ida&Linapower. Detta var höjdpunkten idag.

Har varit en fruktansvärd måndag. Seg som bara den. Hade nog somnat i skolan om jag haft en chans. Men vad är väl en måndag om inte alldeles alldeles urkass? Har iallafall ryckt upp mig lite nu. Utgång på onsdag. Lina Ida och Emma vill ut iallafall. Emmy också? Jag är grymt sugen. Det var länge sen jag var ute en onsdag. För länge sen.

Igår åt jag tacos med Lina och Gabbe. Nice. Var med i tvättstugan också. Som för övrigt låg i ett skyddsrum. Kändes nästan som "luckan" i Lost. Haha. Senare kom Jörgen och hämtade mig så sov jag hos honom. Det var en bra söndag. Jag tackar för den.

Nu ska jag förflytta mig till tv:n för att glo på burken samt äta clementine.

Midnight I'm drunk. I don't give a fuck. Wanna dance by myself.
Guess you're outta luck. Don't touch back up. I'm not the one.
Alright! Listen up it's just not happening.
You can say what you want to your boyfriends.
Just let me have my fun tonight.
Pink - U & Ur hand

Allt skoj som hänt

V. 46

Fredag,
jag satt med Emmy i Trankvill och spelade Monopol. Jag har aldrig förståt mig på det spelet. Men tro det eller ej så vann jag. Utan fusk. Blev en lugn och skön helg. Jörgen och Coffe tillbringade eftermiddagen med att bygga en rävfälla, suck.

Lördag, jag och Jörgen tog bussen från Söderåkra till stan. Där skulle vi byta till buss 402 mot Norrliden. Mötte Nina och Lotta så vi åkte ihop med dem. I Norrliden gick vi hem till Lina. Lägenheten var verkligen fin. Skulle precis börja spela lite kort och dricka när Gustav ringde. Så jag fick sitta och prata med honom en stund. Det är Jörgens systers son och min kompis! Vi var ett par stycen, rabblar inte upp alla. Trevligt iallafall. Gabbe körde oss till Sandra i två rundor. Jag Lina Jörgen och Andrea åkte den sista. I kön mötte vi Erik och Josse så gick in med dem. Jag hade en stor bag med mig så jag sprang till garderoben direkt. Tappade bort de andra och träffade en gammal klasskompis. Inte setts på år. Sen hittade jag dem igen. Köpte en Ragnar (var ej så god) och dansade järnet. Tror jag dansade största delen av kvällen. Hade underbart kul. Helt svettig, men glad. Tack för all dans Lina och Andrea! När det blev dags att gå hem tog jag min bag och började gå mot stationen. Sedan kom Jörgen ifatt och följde med hem. Skönt att slippa åka nattbussen själv för jag satt och slumrade till hela tiden.

Söndag, slappardag. Betalade min studentmössa eftersom sista betalningsdagen var 20 november. Tidigt, men nu vet jag att jag har en mössa när jag tar studenten. Om den passar det vet jag inte. Gick så hastigt när vi provade. Tove och Denice var på besök. Skulle äta ihop och ha lite trevligt. Jag hjälpte mamma med maten. Skjölde ur grytan vi gjort såsen i när aoooh. Jag slant och skar upp finger toppen på en kniv. Sprang till toan för att Tove skulle slippa se blodet. Hon är känslig för sånt och lika så jag. Höll på att svimma, men satt med huvudet mellan benen och armen upp i luften. Mådde lite bättre efter en stund, men det ville inte sluta blöda. Pappas fina omplåstring gick jag runt med ett tag, men det sved och blödde. Till slut ringde pappa sjukvårdupplysningen, det skulle dröja en timme innan de ringde upp. Vid åtta tiden på kvällen fick jag åka in till kalmarjouren för att tejpa mitt finger. Sedan kunde jag sova gott. Idag är det läkt men fortfarande ömt. Känsliga jag.

Joddla med Siv (6maj -06)
Bilderna från förra lördagen har inte lagts ut ännu. Detta är en bild från när Joddla med Siv var på Sandra den 6 maj i år.
www.sandrarestaurang.se/galleri.html Den får duga bara för att visa vilka de är.

V. 47

Onsdag,
hade resursdag i skolan. Jag satt och plugga från 8-11. Historia C, inte lätt ska jag säga er. Vid elva hade jag utvecklingsamtal. Det gick bra. Min mentor kan verkligen vara jätte trevlig när man pratar med henne enskilt. I klassrummet är hon en annan person. Efter samtalet bar det hemåt. Mellan sex och sju tränade jag och Sara. Det gick bra. Vi var såå duktiga.

Torsdag, vi skrev uppsats i svenska B. Gick väl hyffsat, jag gjorde så gott jag kunde. På eftermiddan mötte jag Jörgen och vi åt ihop och sen åkte vi hem till mig och tittade på Prison break. Snart är han ifatt mig. Jag är på avsnitt 12 och Jörgen på 9. Dagen var inte alls bra, men kvällen blev bättre. 6 månder tillsammans med Jörgen. Underbart.

Fredag, satt jag hemma och pluggade. Sista dagen att lämna in historian. Satt och skrev in i det sista sen skickade jag iväg det till Helen. Var även och tränade mellan 16-17. Mötte Nina så blev inte själv på träningen. Det var kul. Åkte bussen hem. Såg idol och Hey baberiba. Gick och la mig.

Lördag, vaknade vid halv fyra av att Tv:n stod på. Stängde av och försökte somna om. En väggklocka som ständigt tickade och en digitalklocka som lös upp rummet med sina blå siffror. Kunde verkligen inte somna. (Sov i Johans rum). Gick upp vid kvart i fem och gjorde mig färdig. Vi skulle åkt vid halv sex men blev försenade och kom iväg först vid sex. Plockade upp mormor i Färjestan, sen åkte vi mot Göteborg. Hittade till slut till Lindome som ligger strax utanför gbg. Matcherna spelades i Almåshallen som vi fann efter en del problem. Johans lag vann sin första match mot Lindås med 8-1. Den andra matchen mot Lindome förlorades med 1 mål mot 11. Det var synd. De var tvungna att vinna båda matcherna för att gå vidare till slutspelet i Falun. Men det var bra kämpat av Fibk:s pojkar.

Besvikna gick vi i regent till bilen och styrde kosan mot stan. Pappa är ju sååå bra på att hitta. Vi körde runt och stod i kö jätte länge. Efter mycket strul kunde vi pakera i p-huset och gå in på Nordstan. Jag hittade ingenstans och var totalt förvirrad. Skulle kolla julklappar, men det enda jag köpte var en jacka och en tröja till mig själv. Åt mat och kollade lite till. Sen bar det av hemåt. Vi var nog på Öland igen strax innan halv tolv. Hade en trevlig lördag. Tröttsamt att åka bil bara.

Idag, är jag trörr som ett as. Har varit duktig och dammsugat mitt rum. Håller även på att byta lakan. Ska åka till Lina om en timme för att umgås och käka lite. Ska bli trevligt.


Göteborg

Idag är jag uppe i ottan. Ska till Götebooooooorg! Min lillebror spelar innebandy sm (-93or). Har inte kollat på honom på år och dar så det ska bli kul att kolla på honom och hans lag. Heja fram dem och sådär. Kommer hem igen ikväll, men det blir nog ganska sent. Ska försöka hinna med Nordstan med. Kanske kanske att man hittar en klapp. Har iallafall klarat av en halv nu. En månad kvar till julafton ju.

Har fortfarande inte skrivit om förra lördagen. Får ta och göra det snart och så en bild också ; ) Hade iallafall grymt skoj.

Trevlig helg.

Jag lever

Har inte hunnit skriva. Haft så mycket att göra den här veckan. Har egentligen inte tid att skriva nu heller. Skulle bara tala om att jag lever, om ni undrar. Mycket pluggande nu, men jag ska faktiskt lämna böckerna och åka in för att träna om en stund. Det behövs.

Jag får återkomma snart igen och berätta om helgen och sådär. Bye.

Sugen

Mina pinglor Ida och Emma åker till Prag i natt. Kommer sakna dem. Hoppas att det blir kul och att resan går bra nu bara. : )

Jag är riktigt sugen på fest. På lördag kommer Joddla med Siv till Sandra i Kalmar. De är inte direkt några av mina favoriter, men bra ändå. Dessutom kommer det  vara mycket folk där. Jag vill dit! Längtar efter en såndär lyckad fest och jag har på känn att det kan bli en den här helgen. Haha. Vill väldigt gärna festa med Lina, det var så länge sen nu och vi har alltid kul ihop ju. Får se hur det blir i helgen men förhoppningsvis kommer jag till Sandras dansgolv.

Hela veckan väntar jag på lördag, lördag igen. En härlig kväll med ett häftigt gäng.
Snart är det lördag igen.

Lina Malin Emmy
Lina Malin och Emmy 26 augusti 2006. Hade planerat lugn tjejkväll
med tacos och lite alkohol. Slutade med utgång i Karlskrona. Lovely!

Tröttsam dag

Vaknade redan innan sex idag. Skickade iväg Jörgen till jobbet vid kvart över. Sedan kunde jag inte somna om eftersom jag var rädd att försova mig. Gick upp en halvtimme senare. Då hade jag egentligen tänkt duscha och främst tvättat mitt hår. Hade ingen ork så tittade på Prison break istället. Borstade tänderna och åkte till skolan. Mina vänner är vana att se mig som ett skabb eftersom jag gick med fettigt hår nästan ständigt förra terminen. Har faktiskt bättra mig nu.

Niorna var på besök för att kolla runt innan sina gymnasieval. Jag är inte så glad i små besökare och som Ida kommenterade: Hur orkar dem? 3 meter tjockt smink i ansiktet och skulle man peta blir det en fläck, det blonderade håret ligger perfekt och kläderna är välutvalda. Ja, hur orkar man det på morgonen? Vi satt på vår bänk och stirrade på dessa "perfekta" tonårsbrudar och sen på oss själva. Ett par tredje ringare som hellre tar sovmorgon och "kommer som vi är" än går upp tidigt för att sminka oss och platta håret. Jag säger då det.

Dagens lektioner var minst sagt värdelösa och jag ångrar att jag inte stannade hemma i min varma säng. På filosofin kom två folkhögskoleelever och pratade om Argentina. På samhällen fick vi jobba fritt med Afrikaprojektet, men som vanligt när det är eget arbete sitter man och glor.

Gick en runda på stan. Provade samma jacka en gång till. Värt att köpa en ulljacka för 800 när den är lite för stor och inte jättevarm? Beslutsångest. Måste ha en jacka hur som helst. Frågade mamma och hon tyckte jag skulle köpa den. Ska kolla en sista gång imorgon eller nått så får vi se. Ångrar jag mig går det ju att lämna tillbaka den inom en viss tid, brukar ju vara 7 dagar.

Försökt plugga historia, kom en liten bit men mycket kvar av uppgiften. Suck. Ätit pannkakor och blivit lite gladare. Ska se Bonde söker fru och Lost ikväll.

Nothing compares to you

It's been seven hours and fifteen days since you took your love away.
I go out every night and sleep all day since you took your love away.
Since you been gone I can do whatever I want. I can see whoever I choose.
I can eat my dinner in a fancy restaurant. But nothing,
I said nothing can take away these blues.
'Cause nothing compares. Nothing compares to you.

It's been so lonely without you here. Like a bird without a song.
Nothing can stop these lonely tears from falling. Tell me baby where did I go wrong.
I could put my arms around every boy I see, but they'd only remind me of you.

I went to the doctor guess what he told me. Guess what he told me?
He said girl you better try to have fun, no matter what you do.
But he's a fool.
'Cause nothing compares. Nothing compares to you.

All the flowers that you planted, mama, in the back yard. All died when you went away.
I know that living with you baby was sometimes hard. But I'm willing to give it another try.
'Cause nothing compares. Nothing compares to you.
Nothing compares. Nothing compares to you.
Nothing compares. Nothing compares to you.



Ny favoritlåt. Texten är orginalversionen av Sinead O'connor. En bra cover är den av Stereophonics. I den versionen är boy utbytt till girl och tvärtom. Gillar båda två så de är värda att läggas till på iPoden.

Nötter

Ja nötter. Jag gillar varken jordnötter, chilinötter eller cashewnötter. Klarar inte av smaken. Vid jul går hasselnötter och valnötter bra. Det är gott och så hör det till. Men jordnötter får ni mig nog aldrig att äta. Iallafall har jag hittat en sorts nöt som är riktigt god. Pistagenötter. De säljs saltade med skal på. Men idag hittade jag skalade, men tyvärr osaltade. Var visserligen goda ändå men jag funderar på att salta dem själv. ; )

Det var tack vare Jörgens mamma som jag fann nöten. Hon bjöd på naturgodis när jag var där förra veckan. Och det passar ju så bra nu eftersom jag försöker trappa ner på mitt godisätande. Går fint än så länge.

Pistagenötter

Min nyfunne vän, pistagenötpåsen. (Bilden är tagen från www.nextra.se)

Friskis och svettis

Tränade på Friskis idag och i fredags. Känns skönt att röra på sig. Jag blir stolt efteråt och blir mycket piggare. I fredags skulle jag tränat bas, men Linn som är instruktör var sjuk. Istället hade vi Mårten som endast kör medelpass. Oh no. Det gick bra även att jag är lite otränad och bara går på baspassen. Men jag tyckte inte alls honom. Allt kändes fel och jätte tråkigt. Musiken var inte alls bra och rörelserna konstiga. Fast jag var ändå med på hela jympapasset och det kändes skönt efteråt. Det bästa med att träna är att man blir så lugn och avslappnad av det. Ta en varm dusch, underbart. Var pigg och pepp på fest faktiskt. Men det blev en lugn fredag tillsammans med Jörgen.

Eftersom jag ogillade fredagens träning var det till min största glädje när Linn var tillbaka idag. På söndagar går ett baspass med varienrande instruktör. Idag var det alltså Linn. Tycker om hennes pass så det kändes kanon att träna. Blev till och med tröttare än på medel. Det är nog så att om man har kul kan man ge mer. Jag hade kul idag, trots att jag tränade själv. Jag och Sara har svårt att hitta tillfällen då båda kan så det får bli att man går själv lite då och då.

Nu har jag iallafall lite att skriva i min träningsdagbok som jag skriver för Egen idrott.

Ciao

Yester-me Yester-you Yesterday

Yester-me Yester-you Yesterday

What happened to the world we knew
When we would dream and scheme
And while the time away
Yester-me yester-you yesterday

Where did it go that yester glow
When we could feel
The wheel of life turn our way
Yester-me yester-you yesterday

I had a dream so did you
Life was warm and love was true
Two kids who followed all the rules
Yester-fools and now
Now it seems those yester-dreams
Were just a cruel
And foolish game we used to play
Yester-me yester-you yesterday

When I recall what we had
I feel lost I feel sad with nothing
but the memory of yester love
and now it seems those yester dreams
Were just a cruel
And foolish game we had to play

Yester-me yester-you yesterday
Yester-me yester-you yesterday
Sing with me
Yester-me Yester-you Yesterday

What happened to the world we knew
When we would dream and scheme
And while the time away
Yester-me yester-you yesterday

Where did it go that yester glow
When we could feel
The wheel of life turn our way
Yester-me yester-you yesterday

I had a dream so did you
Life was warm and love was true
Two kids who followed all the rules
Yester-fools and now
Now it seems those yester-dreams
Were just a cruel
And foolish game we used to play
Yester-me yester-you yesterday

When I recall what we had
I feel lost I feel sad with nothing
but the memory of yester love
and now it seems those yester dreams
Were just a cruel
And foolish game we had to play

Yester-me yester-you yesterday
Yester-me yester-you yesterday
Sing with me
Yester-me yester-you yesterday

Stevie Wonder 1969.
Sen kväll med Luuk låten. Saknar det programmet.

Filosofi

Har suttit och pluggat i flera timmar känns det som. Håller på med en uppgift i filosofin. Det är inte lätt ska jag säga er. Snurar i mitt huvud nu efter alla teorier, hedonism, epikurism, utilitarism och stoicism. Kämpigt är vad det är. Ska lämna in 3-4 dataskrivna sidor imorgon. Jag har fått ihop 2 ¼ ungefär. Hoppas att det räcker. Jag kan inte göra mer än lämna in det jag fått ihop. Jag tycker ju att det är bättre med något än ingenting alls.

Skoldagen rullade på som vanligt idag. Två lektioner. En och en halv respektive tre timmar långa. Men det gick ju bra ändå. Lilla Ida är sjuk. Hon ligger hemma och spyr. Tråkigt utan henne i skolan. Men idag hade hon iallafall orken att sätta sig vid datorn och kommentera mitt inlägg. Tack Ida min darling!Hon är min trogna läsare och jag är hennes. Sugen på att läsa hennes blogg?
http://pinkprincess.blogg.se

Nu ska jag bada lite sen titta på ett prison break avsnitt jag har på datorn. Jag är helt förälskad i prison break. och Wentworth Miller också för den delen. Ciao.

Lovet

Nu var lovet slut. Känns för jävligt. Det gick alldeles för fort. Jag hann inte med nånting känns det som. Men det jag hann göra har varit riktigt kul och bra. Har tagit det lite lugnt. Skulle pluggat, men det har inte blivit av. Så nu har jag en massa att göra den här veckan istället. Klippt mig har jag gjort, blev nöjd. Fast man får ju aldrig till frisyren lika fint som hos frissan. Suck. Jobbade hos pappa i fredags. Tove var också där. Det gick bra. Det kan vara lite drygt att jobba 7-16, men med pappa och Tove med sig gick det bra.

I lördags förmiddag var jag och Jörgen med Emmy och Coffe till Skruv. Coffe skulle kolla på en hundvalp. Labrador. Och när vi körde hem till Trankvill igen hade vi en liten Ami med oss i bilen. Jätte söt.

Inflyttningsfest och utgång i lördags. Var lite seg, men hade hyffsat kul.

Nu ska jag plugga lite tänkte jag. Känner mig tvungen. Är i skolan nu, ensam. Hoppas att mina vänner dyker upp snart. Byes.

Tråkdag

Idag har jag haft en sån, ja ni vet, tråkdag. Har inte haft lust med nånting. Vad man än gör så känns det tråkigt och meningslöst. Skulle ju ha tränat, men det blev aldrig av. Jag kunde hängt med ut, men hade ingen ork eller lust. Känns inte som att det är likt mig, men jag tror allvarligt att det är vädret som gör en såhär dyster. De flesta deperitionerna kommer ju på hösten, så det är inte konstigt att jag plus en massa andra känner sig nere. Försöker muntra upp mig själv. Min systerdotter Denice har varit här idag, hon gör en verkligen glad. Hon är så underbar den ungen. Men nu har hon åkt hem. Pappa jobbar, som vanligt. Mamma och Elin kollar på Johan som spelar innebandy. Och jag, jo jag sitter är med datorn i knäet och känner mig allmänt uttråkad.

Saknar mig älskling jätte mycket också. Vi har inte setts sen i söndags. Vanligtvis brukar vi ses ett par gånger i veckan, minst. Så saknaden är stor. Speciellt ikväll. Och när man saknar någon kan man ju inte göra annat än att tänka på den personen.

Mina fina vänner, er saknar jag också. Vi ses så sällan tycker jag. Det är ju lov men inte träffas man oftare för det. Kanske syns vi i helgen, får hoppas på det. Flickorna i skolan får jag iallafall se på måndag. 

Det finns alltid ljus i mörkret.




Ikväll har blivit en dag för tankar känns det som. Sitter och tänker tillbaka. Under höstlovet förra året var jag och min familj i Egypten. Nu längtar jag tillbaka. Det var sån fin stämning och så skönt. Jag längtar tillbaka till avkopplingen, den goda maten, solen och badandet. Jag minns det som det var igår. Och jag önskar att det var idag. Det var min första och enda gång utomlands.(Om man inte räknar Danmark-Tyskland-Holland förstås). Jag var rädd för att flyga, men när man väl lyft så gick det på sätt och vis över. Oh vad jag vill resa igen. Åka iväg och bara ängna all min tid åt dem jag älskar mest - min underbara familj. Det är så svårt att få tiden att räcka till här hemma. Alla gör så mycket olika saker hela tiden. Det är knappt man ses.

Just nu tänker jag mest på det som varit och inte alls på det som kommer att vara.
Men det får bli så idag. Man får ge plats åt alla fina minnen.


Röda havet, Hurghada, Egypten.

Röda havet från stranden i Hurghada, Egypten. Så underbart.
(Kvinnan på bilden är bara en vanlig turist som kom ivägen när jag fotograferade).

Snö

1a november idag och det snöar. Ida sa det till mig igår, men inte trodde jag på det inte. Men så föll snön när jag klev upp i morse och den gör det fortfarnde. Jag som lovat mamma att hjälpa till i trädgården idag, men det blir inget av det. Tänk hur beroende vi är av vädret. Nu måste jag verkligen skaffa mig en vinterjacka. Har letat efter en höstjacka fram till nu, men inte hittat nån. Så jag har gått med min vårjacka hela hösten. Eftersom jag ska in till stan imorgon och klippa mig tänkte jag även passa på att kolla efter jacka och en mössa kanske.

Idag ska jag vara hemma. Sen ska jag träna med Sara klockan sex.



Det har redan blivit ändringar. Jag ska inte träna. Sara var förkyld och jag stanar hellre hemma eftersom vädret är skit. Knappt man vågar gå ut ju. Näe, istället blir det nog en inne-/hemmakväll med Bonde söker fru och Lost. Men å andra sidan vill Ida ha med mig ut. Onsdag och lov, klart man ska gå ut. Fast jag är inte ett dugg sugen. Vill lägga mig i sängen och dra täcket över mig.