Dagens outfit



Kan andra så kan jag. Även om jag inte riktigt håller samma "höga" klass. Här får ni kort och gott dagens klädsel!

♦ Underställbyxor i fleece från Walking Countryside (Jörgens)
♦ Tunika från H&M
♦ Prickig sjal från Cubus
♦ Fleecejacka från H&M

Lugnet själv

I helgen har jag verkligen varit lugnet själv. Fredagen spenderades till stor del framför tv:n och lördagen likaså. Hade en lördagkväll för mig själv och såg lite på Ghostbusters, orkade inte med att se hela det får bli en annan dag. Pulade lite i hemmet med diverse sysslor. Emmy kikade in hos mig när hon slutade jobba vid niotiden. Alltid lika trevligt att se henne. Blev en hel del prat och titt på gamla bilder, sedan begav sig min trogna vän sig hem.

Idag har jag haft sovmorgon för att orka med att verkligen göra något. Har varit en härlig dag, så utomhus-aktiviteter är att rekomendera! Har promenerat, åkt fyrhjuling och pysslat på uteplatsen. Nu står grillning på schemat. Kanske den sista för i år. Vem vet?

Tack för mej, hej!

Egengjord milkshake



Avnjuter just nu min hallon och blåbärs milkshake. Hur lätt som helst att göra och kan ju bli hur gott som helst. Bara fantasin sätter gränserna!

♦ Vanlijglass
♦ Standardmjölk
♦ Frysta bär eller frukt

Kör allt i mixern tills det får den rätta konsistensen

Annat var det förr i tiden



"1928 inträffade en materiellt svår bilolycka på riksvägen mellan Örkelljunga och Åsljunga. Det var en Örkelljungabo som körde på
en köpman från Skånes Fagerhult. Vid den efterföljande rättegången
i Klippan sades det att Örkelljungabon som var orsak till olyckan
fick en förmildrande dom därför han hade druckit brännvin och därför
hade svårt med att styra."


Tänk om man fått förmildrande dom vid rattfylla idag.
Tiderna ändrar sig verkligen!

Den är frisk nu

Har ju alldeles glömt bort att berätta. Vår digitalkamera är tillbaka. Hela optiken är bytt och bäst av allt - det gick på garantin. Jippie kajjeii!

All gammal personal har slutat

Efter en hel veckas slit på jobbet är det äntligen fredag. Min sambo kom till jobbet och hjälpte bossen lite. Borde ge mig löneförhöjning när jag kan fixa fram en hjälpande han, inte sant? Hur som helst körde vi runt Burger King när jag slutat. Som jag nämnde tidigare en slitsam vecka, då förtjänar man snabbmat. Kön till Drive-Thru:en var lång - som vanligt. Men har nog aldrig behövt vänta så länge som idag. När vi väl kommer fram till "betalnings-luckan" förklarar tjejen att det endast är ny personal i köket eftersom all gammal personal har slutat. Jisses! Min kycklingen smakade iallafall bra så jag klagar inte. Mätt blev jag också. Men bara nyanställda i köket en fredag kväll?

Vi missade Cajjan

I lördags firade vi Coffe som nydligen fyllt år. När vi nästan var framme i Trankvill kom vi på att vi glömt hans present hemma och fick vända. Suck! När vi väl fått med oss allt mottogs vi med öppna armar av Emmy Coffe och Ami. Även Olof var på plats för att delta i firandet. Det blev en fartfylld kväll med lite snapsspelande och Seaman's shot. Slutligen lyckades vi få tag på skjuts in till Kalmar city. Tanken var att vi skulle till Rosenlundska källaren och lyssna på Caj Carlsson. Vi kom givetvis alldeles för sent och missade Cajjan. Istället splittrade vi på oss då herrarna gick till Pipes of Scotland medan jag och Emmy föredrog KM. Träffade några bekanta vilket var väldigt skoj! Därefter blev det såklart O'learys. Allas bar. Där tillbringade vi kvällen tills det blev dags att ta bussen hem. Där jag förövrigt lyckades somna trots att halva bussen sjöng/skrek: Bergkvara är dom bästa Heja heja heja Bergkvara...


Lite av veckan

Min lilla lillebror har blivit stor. I tisdags fyllde han 15 år så vi var där en svänga och åt pizza och kladdkaka. Väldigt mumsigt. Han fick en moped av mamma och pappa (han är yngst och givetvis mest bortskämd ;P) så jag gav honom en dunk bensin. Det var nog uppskattat. Kul att träffa familjen och bara mysa lite mitt i veckan.

På onsdags kvällen fick vi besök av Emmy och Coffe. Vi bjöd på glass och stekta bananer med brunt farinsocker (skitgott!) och dem berättade om sin resa till Egypt.

Även på torsdagen fick vi besök. Denna gång av Olof som rest från Oskarshamn för att hjälpa oss med datorn. Han är en tapper en. Som tack för hjälpen fick han mat och efterrätt! Vad mer kan man begära?

Igår tog jag och Jörgen det lugnt. Vi hämtade kinamat i Torgkiosken sedan låg vi på soffan och njöt av två nya PrisonBreak avsnitt. Ett av våra stora fritidsintressen.

Tack för mej, hej!


Pressen

I måndags efter lunchrasten kom lokaltidningen Barometern till jobbet för att göra ett reportage. Det var verkligen roligt att de äntligen ville skriva om vårt lilla företag som faktiskt blivit stort. När reportern frågade ut mig fick jag tillfällig tunghäfta medan min syster Tove blev nervös och pladdrarde på. Kul att de tog med hennes uttryck om "hej kom och hjälp mig-stötfångare". Blev en del fel i artikeln tyvärr, fast sådana som vi kan skratta åt. I övrigt var det ett välskrivet och bra reportage. Sedan var det ju kul att göra debut i lokalpressen. Åh gud så fjompiga vi såg ut. Det är sånt vi får bjuda på helt enkelt.

Jag är otroligt stolt över min pappa. Han är en klippa!


En händelserik helg

Fredagen började som vanligt med jobb, men vid femtiden begav jag mig mot Funkabo för att plocka upp min vän som följde med hem. Vi spelade lite Wii innan vi fortsatte vidare till familjen Lennartsson. Där bjöds det på tacos. Väldigt gott! Såg Fools gold, som för övrigt var sevärd.

Lördagen inleddes med en otroligt lång och skön sovmorgon. Som förlängdes framför TVn med två av våra kära vänner som sällskap. Trevligt trevligt. Efter pizza och packning åkte jag Jörgen och Olof till Oskarshamn där det vankades kalas. Det blev dock bara vi tre, men hujedamej va kul det var. Efter en härlig förfest drog vi ut på stan (den lilla stan som finns i O-hamn). Det blev en massa biljardspelande och hundratals skratt.

Idag är jag ovanligt trött och ser fram emot en kväll med chips, dipp, en bra film i dvd:n och ett varmt täcke i soffan. Och så får det nog bli. Tack och lov.