Fredagsplaner

Idag har jag varit riktigt trött. Även igår och i onsdags var jag dödstrött. Har börja sova dåligt och det känns inget vidare. Hoppas verkligen att jag kommer in i mitt vanliga sömnmönster snart igen.

När man är lite småtrött passar det bra med en skön fredagskväll. Det ska jag ha. Med lite god mat (förhoppningsvis), tvtittande och mys. Finns knappt inget härligare än en lugn kväll med mumsigt att äta, bra program på tv och att få sitta i soffan under en mjuk filt. Underbart. Visserligen är en partykväll härlig på sitt sätt, men ibland vill man inte ha annat än lugn och ro.

Trevlig helg. Hej!

Torsdag med mamma

Idag har min underbara mamma varit här. Skönt att sitta ner och bara prata lite. Fika och titta i reklambroschyrer. Det räcker gott och väl. Är inte varje dag vi träffas längre. Så det var jättekul att mor kom hit idag. Gick en liten runda också. Det behövde jag verkligen. Är knappt utanför dörren längre. Går från lägenheten till bilen, från bilen till verkstan och sen tillbaka. Dessutom var det trevligt att ha någon att spendera tiden med. När man är ensam går allt ibland så väldigt långsamt. Även om jag tvättar och plockar lite bland all prylar så blir det alltid en eller två timmar som blir till dötid. Då sitter jag mest och väntar på att Jörgen ska komma hem. Det är lite roligare att göra "ingenting" om man är två. Så idag när mamma var här gick tiden lite fortare. Vips sa det så var klockan tre och hon behövde ge sig av mot Ölandet. Jag har haft en bra dag, fast nu har jag helt slut. Tack för mej, hej!

Återberättelse, helgen

I fredags var Emmy och Coffe här. Vi käkade tacos och drack skitgod julmust. (Jag vet att det är lite väl tidigt, men jättegott och beroendeframkallande). Det var trevligt med besök, även om de inte uppskattar Idol lika mycket som jag. Haha. Jag satt som klistrad, de andra pratade om annat. Drack kaffe/te och låtsades vara lite vuxna. När gästerna lämnat fortsatte slappandet framför tv:n. En väldigt lugn och skön kväll.

På lördagen blev det lite sovmorgon, skönt. Men kunde inte somna om när jag väl vaknat så klev upp strax efter nio. Städade lite och inhandlade späe och kipps till kvällen. Sedan började väntandet. På gästerna. Till slut orkade jag och Jörgen inte vänta längre. Så vi femtiden korkade vi upp. Sedan trillade Josse och Erik in, de gav oss sketans fina glas i present och en tröja till Jörgen (som erik faktiskt bara använt en gång, haha). Sedan kom Tove, med mat. Kom inte på nått bättre att önska mig så jag sa mat och pengar. Och systeryster tog mig på allvar. Sist men inte minst kom Olof. Givetvis hade han också present. En jättefin Bacardiflaska med... vatten. Moha!

Sen var kvällen igång och jag hade jättekul. Det tror jag att alla hade. Lite tråkigt att många vi bjöd inte kunde komma, men det kommer alltid fler chanser. Så småning om blir det väl en utflyttningsfest också. Haha!

image105

Fredag = Idol

Ja, iallafall har Idol varit en självklar sysselsättning på fredags kvällarna de senaste 3-4 veckorna. Jag tycker det är skitkul med musik. Synd att man inte själv är sådär bra.

Min stående favorit är Amanda. Gillade henne redan vid utagningarna. Hon har en egen stil, det gillar jag. När hon för någon vecka sen sjöng en Tracy Chapman låt blev jag frälst. Så bra. Ikväll blir det Elvis. Hoppas Amanda gör den lika bra som "That's alright mama".

Favorit nummer två har blivit Christoffer. Blev besviken att han åkte ut förra veckan. Han var en av de bästa killarna. "What a wonderful world" är en av mina favoritlåtar och den gjorde ju Christoffer kanon! Hoppas verkligen att snubben får ett skivkontrakt!

Film

Har blivit en hel del film den senaste tiden.

Black sheep

En skräckfilm som utspelar sig på Nya Zeeland. Hela filmen bygger på en fårfarm där man experimenterar för att få fram det perfekta fåret. Genmanipuleringen går snett och fåren blir till blodtörstiga monster.

Detta är ingen film jag rekommenderar. Den var rätt seg och jävligt äcklig. Får som sliter människokroppar i stycken är inget för mig. Det enda jag tyckte var bra var att filmen visade på hur fel det är med kloning och genmanipulering.

Här med förklarar jag er Chuck och Larry

En helrolig komedi. Härlig från början till slut. Filmen handlar om den ensamstående brandmannen Larry som är orolig över hur det ska gå för hans två barn om han skulle gå bort. En bra lösning på hans problem är ett giftemål. Men Larry har inte kommit över sin bortgångna fru ännu, så ett nytt bröllop är inte aktuellt. Istället ber han sin goda vän och arbetskamrat Chuck att gifta sig med honom. Bara på pappret, så att han vet att barnen hamnar i goda händer vid en eventuell olycka. Chuck gå med på förslaget, men äktenskapet skapar en hel del problem..

Kanonfilm. Jag tycker verkligen att alla borde se den. Verkligen jätterolig. Vi var sex som såg den och ingen av oss hade något negativt att säga om filmen.

1408

En rysare baserad på en av Stephen Kings noveller. Många av Stephen Kings verk är väldigt lustiga, men ibland riktigt bra. Den här filmen var spännande hela tiden, men jag blev ändå lite besviken.

Mike Enslin är en författare som ängnar sig åt att avslöja paranormala händelser och skriva böcker om de kusliga platserna. När han jobbar på en bok om de mest "besökta" hotellen checkar han på Dolphin Hotel. Det är rum 1408 han är intresserad av. Enligt ryckten har ingen överlevt mer än en timme i rummet. Strax efter att Mike gjort sig hemmastadd möter han verklig skräck. Det blir en lång och väldigt kuslig timme.

Bra flm, men många frågor blir obesvarade och det är bland det värsta jag vet. Filmen är slut, men man har ändå inte fått veta det man undrat under hela filmen.

Nytt hem

Nu har jag blivit sambo och smålänning. Allt på samma gång. Trivs bra i lägenheten. Vi börjar komma iordning, men det är alltid mycket som ska fixas. Väggarna är väldigt kala, men det blir en tavla lite då och då. Ser iallafall ut som ett bebott hem.

Imorgon blir det en liten inflyttningsfest. Ska bli kul. Alltid kul med besök. Har ju haft få sånna de senaste två veckorna. Föräldrar, Emmy, Coffe och Erik är de som varit här än så länge.

Ni som inte kommer imorgon är hjärtligt välkomna en annan dag : )

Kontakt

Nu ska vi hålla kontakten. Jag och Jörgen har fixat hemtelefon till lägenheten nu. Ni som vill kan få numret. Är väl mest tänkt att ha för stt ringa till andra hemtelefoner. Jag har ju min mobil. Den är super. Jag kan både ringa och sms:a med den, faktiskt.

Och så var det internet. Inte lika lätt att fixa som telefon. Så jag kommer antagligen vara utan uppkoppling de första 2 veckorna om det vill sig illa. Vi ska försöka ordna det så fort som möjligt. Fast det brukar vanligtvis ta upp till 10 arbetsdagar innan det kommer igång och vi fick inte beställa innan vi flyttat in, suck.

Så jag återkommer när jag har eget nät eller när jag kan tjuva på någon annans ; )

Tills dess må bäst !!

Flyttfunderingar

Det är väl ingen av mina få läsare som har missat att jag ska flytta hemifrån. Jag har verkligen sett fram emot det. Och nu är det snart dags. Jag har packat det mesta, lite smågrejs och kläder som återstår. Sedan mina kuddar såklart. Vi ska införskaffa en ny säng, känns härligt, men min kudde ska jag minsann ha kvar.

Att flytta känns stort. Jag har bott i vår villa hela mitt liv. Jag har haft två rum under 19 år. Och jag har trivts och trivs fortfarande väldigt bra här. Arontorp är hemma och kommer alltid att vara. Det där stället där man känner sig trygg. Är man trygg kan man slappna av och bara njuta av livet. Det är inte bara för att min familj bor här, ja dem gör mig lycklig, det är även alla små detaljer och minnen. Jag har så mycket minnen från vår bakgård. Det är där på den mossiga sköna gräsmattan som jag växt upp, cyklat mina första metrar, haft mina kalla vattenkrig och grillat med släkt och vänner.

Nu kanske det låter som att jag ska flytta tusentals mil och aldrig komma tillbaka. Så är det ju inte. Men det känns att jag ska bort. Efter flytten kommer villan på Askungevägen inte vara mitt hem. När jag kommer är jag deras gäst. Självklart kommer jag alltid känna mig hemma där, men det är själva principen att inte bo där.

Jag ska bli självständig. Ha ett eget hem, ett eget hushåll, en egen tid. Det känns jävligt gutt. Jag kan aldrig veta om jag kommer trivas på den nya orten, men vad vet man egentligen? Man måste våga. Jag tar chansen att börja något nytt, att testa. Går det inte, så går det inte. Det är inte hela världen. I mitt lilla inre tror jag att det kommer bli kanon. Jag har ju velat flytta hemifrån i många år. Men som vanligt när man gärna vill något är det inte föräns man väl får som man inser vad det innebär.