Dagen och Helgen

Idag har varit en lugn och väldigt slapp dag. Jörgen lämnade in sina lotter på macken. En Bingolott, en Sverigelott och två Trisslotter blev vinsten. Vi satte oss och skrapade direkt. Fick 50 kronor som vi köpte två nya Trisslotter för. Tyvärr åkte vi därifrån tomhänta, bortsett från en liten Bingolott som jag har tänkt spela åt Jörgen den 7 januari.

Imorgon ska vi på ettårskalas. Min kusin Olivia fyller år. Var inne i stan idag och fixade en present. Blev bara ett presentkort, men jag tror nog att hennes mamma och pappa blir glada över det. Köpte även lite till mig själv. För jag behövde det. Ett par sulor (låter tråkigt, men ett måste till mina skor) och en grå cardigan.

Förutom kalaset blir det bio imorgon. Götakanal 2 tillsammans med Jörgen Coffe Emmy Erik och Josse. Såg på ettan igår som en "uppvärming". Hoppas uppföljaren är bra. Fick bara två av fem möjliga i Barometern. Men jag brukar alltid tycka helt annat än recensenterna.

Nyårsafton är inte helt planerad än. Antagligen ska vi fira hos Annelie och Turk. Det blir kul hur som helst. Det vet jag. Skulle visserligen varit roligt att fira med alla vännerna, men nu får det bli på Jörgens håll.

Jag vill önska er alla Ett Gott Nytt År. Jag är glad att just Ni läser min blogg. Tack och hej, leverpastej.

Lycklig

Jag har haft tur. Mitt liv är underbart. Visst kan livet vara skit ibland, men det är bara på grund av småsaker. I det stora hela är mitt liv fantastiskt. Jag har så himla mycket. Ibland glömmer man av det. Jag är lycklig över att ha så fina vänner som jag faktiskt har. Dem är helt otroliga. Jag har en pojkvän som alltid gör mig glad, hur arg eller sur jag än var från början. Han är bäst. Jag har en underbar familj som jag aldrig skulle klara mig utan eftersom den är en del av mig. Vi har våra familjerstrider ibland. Men ärligt talat, jag skulle inte vilja vara helt utan dem. Det skulle kännas tomt. För hur mycket vi än bråkar så vet man innerst inne att vi älskar varandra. Det är det mest fenomenala med min familj. Jag är lycklig.

Till en vän

Har utlovat en långt och läsvärt inlägg till min vän. Tyvärr har jag knappt någon ork. Har bara latat mig idag och det har varit riktigt skönt. Dock gör inte latheten oss piggare. Har bla. spelat the Sims. Försökte bygga något som skulle se ut som en herrgård, men misslyckades. Eftersom jag håller vad jag lovar ska jag försöka berätta lite kort om min julhelg.

Den 23 spenderade jag med min älskling. Tog det lugnt och slappade tillsammans under dagen. På kvällen firade vi lite minijul hos Annelie och Mattias. Det var mest för Gustavs skull eftersom hans mamma/Annelie skulle jobba på julafton. Åt mat och sen efter en lång väntan (Emmy fick kika i alla fönster med Gustav) så kom Tomten. Delade ut paket. Jag fick två. Har varit lite snäll ändå. När alla var nöjda och glada körde Jörgen hem mig till Öland. Där pågick julstöket för fullt. Precis som vanligt, i sista stund. Jag älskar verkligen min familj.

Julafton var jag hemma med familjen. Åt julmat tidigare än vad vi brukar, eftersom mamma jobbade kväll. Drack en massa julmust, kan inte få nog! Kollade Kalle Anka som vanligt. Det tröttnar jag aldrig på trots att det är samma sak varje år. Traditioner är verkligen min grej. Denice öppnade sina peket lite tidigare. Fick en massa fina leksaker av Tomten som kom på besök. Vi andra väntade tills mamma kom hem. Klart jag gillar julklappar men mest av allt är det gemenskapen. Trots det fick jag lite paket. Framför allt presentkort.

Juldagen var Mikael Jessica och Olivia här. Sedan byttes de ut mot Mormor och Morfar. Även Jörgen var här. Vi åt julmat och umgicks. Så framåt femtiden åkte jag och Jörgen iväg. Handlade, hämtade lite dricka och körde till Annelie. Var en del folk som kom, men vi var först av alla. Hade verkligen kul. Åkte minibuss ner till Karlskrona. Var på piraten. Åt på Michels. Träffade folk. Dansade, ja ni vet. Åkte hem med minibussen igen vid halv fyra. Trött som ett as.

Annandagjul blev bakis/slappardag för hela slanten. Gjorde inte mycket alls. Jag och Jörgen kollade på Tv och åt choklad. Sen var vi hos Annelie o Mattias. De åt pizza, men jag hoppade över det. Såg en film och sen ville man bara sova. Men icke. Jag tog bussen till Kalmar vid nio sen åkte jag med mammi därifrån.

Försökte hålla mig kort men det var inte lätt. Hoppas det var läsvärt Lina, min vän.

Mitt hjärta

Mitt hjärta


Jag kan inte leva utan mitt hjärta.
Kärleken är det bästa som nånsin har hänt mig.




Kärlek förklaras såhär i lexikon; känsla att man tycker mycket om någon.
Älska förklaras; känna kärlek till, vara kär i.

Jag tycker om dig så fruktansvärt mycket. Jag är kär i dig. Jag älskar dig.

Tack och God jul

Idag blir min sista bloggning innan jul. Jag har varit verksam hela dagen. Slutade ju igår. Fin julavslutning med bland annat kolibrisången och Take me out. Vilken lycka. Och så var det äntligen lov. För att bidra till familjens julfirande har jag idag varit med mamma och handlat det sista. Valt ut den bästa julskinkan och sådär. Sen lagade jag Jansons frestelse och gjorde köttbullar. Välstekta och ovala, men smakade iallafall gott. Ska käka lite strax sen åka till Jörgen. Den 23:e ska firas med honom. Julafton blir hemma med familjen. Tove och Denice kommer över. Juldagen hoppas jag att mormor och morfar orkar komma. Vore mysigt. Beror på hur morfar mår. Annars blir det en lugn dag med julmat och mys. Kanske utgång, jag vet inte än. Har ingen större lust, vill bara vara hemma vid jul. Men buss till Karlskrona, vet inte om jag kan säga nej. Kanske är alldeles, alldeles underbar..

Vill iallafall önska er alla en GOD JUL. Och ett stort tack för alla julkort.
Fick ett av the big pimp pimp idag och av Emmy tidigare i veckan.
Sånt blir jag glad av. Hej då vänner. Hörs snart igen hoppas jag!

Fin jullåt att dela med sig utav

Kom nämre, kom hit intill, kom slå dig ner, säg att du vill.
Nu faller snön uti den svarta natt.
Nu sover barn i nattens ro, fördrömda i sin egna tro, om livet som en hägrande skatt.
Du och jag ska vaka tills vi glömmer, att skatten är en dröm som barnen drömmer, som vi fördömmer.

Glöm djäulskap och stingslighet, glöm allt jag gjort av elakhet.
Jag älskar dig så innerligt, för du och jag har sett en del, och känner till varandras fel.
Vi lever i vår egen hemlighet.
Kom öppna dig, snart är julen över, sitt nämre för du är allt jag vill och behöver.

Snart kommer änglarna att landa.
Snart står morgonen i brand.
Törs jag säga att vi har varandra.
Törs du lägga kinden i min hand.

Vi är människor och det är märkligt.
Och kanske svårt och omöjligt ibland.
Var inte rädd för det som är verkligt.
Fred och lugn inatt, i människoland.
Fred och lugn inatt, i människoland.

Nu är det jul.. Igen

Egentligen är det samma sak varje år. År in och år ut. Ändå älskar jag julen så innerligt. Mycket bättre än födelsedagen, midsommar, alla helgons dag, alla hjärtans dag, påsk och så vidare. Det är något speciellt vid jul, något finns då som inte finns annars på året. Jag kan inte sätta fingret på vad det är, men det känns sådär underbart. Det finns inget bättre än att känna lugnet efter allt julstress, sitta ner med familjen och bara njuta. Att få umgås med varandra och allt det där. Så fint. Börjar få julstäming nu. Lyssnar på julmusik förfullt. Får lite julkort. Har julstädat rummet. Köpt nästan alla julklapparna. Kort sagt är julen här nu. Tänkte dela med mig av lite julmusik!


But, say a prayer, - pray for the other ones at Christmastime.
It's hard but when your having fun, there's a world outside your window and it's a world of dread and fear.
Where the only water flowning is the bitter sting of tears. And the christmas-bells that
ringing are the clanging chimes of doom.
Well tonight thank God it's them - instead of you.


Band Aid - Do they know it's christmas?

This is the time of year, that we learn to give.
And the greatest gift is learning to forgive.

N'sync - I don't wanna spend one more christmas without you

So this is christmas and what have you done.
Another year's over. New one's just begun.
So this is christmas, I hope you have fun.


The plastic one band - Happy christmas (war is over)

It's a time for giving, a time for getting
A time for forgiving, and for forgetting
Christmas is love, Christmas is peace
A time for hating and fighting to cease

Cliff Richard - Mistletoe and wine

När året är slut och snön ligger djup och slädarnas medar slinter,
Jag vill ha mer jul. Ge mig mer jul.
Jag vill ha mer jul. Ge mig mer jul.
Tusen stjärnor som tindrar, glitter så långt jag ser.
Av juleljus som glimmar, vill jag ha mer.


Adolphson & Falk - Mer jul



Jaha

11.05
Dagen började bra. Minusgrader och frostgräs. Precis vad jag vill ha. Äntligen! Riktigt glad. Sen kommer man till skolan och humöret sjunker till noll. Och en julklapp gick åt helvete. Hoppas att jag kan rädda den annars vet jag inte vart jag ska ta vägen. Ännu en hatiskdag..


17.35
Jag är på bättre humör nu. Imorgon ska jag rädda julklappen. Jag ska jag ska! Och på onsdag tänker jag inhandla de sista klapparna. Hoppas bara det går bra, men det tror jag nog. Idag ska jag julstäda rummet och sätta upp alla mina tomtar som jag har i min alldeles egna skokartong. Försöker desperat få julstämning. Börjar smyga sig på lite smått.

Tänker på er vänner (och fiender också om jag har några sånna).
Saknar dig Lina. Hoppas det går bra att jobba innan jul. Ska tänka på dig!

Julkort



Julkort

Idag har jag redovisat om panikångest på Avvikande beteende kursen. Kändes skönt att ha det gjort. Hatar muntliga presentationer av alla dess slag. Och det är bara sånt vi haft i den kursen. Debatt, bokdiskussion och redovisningar. Så skönt att det individuellavalet är slut efter jul.

Käkade jullunch i skolan idag. Julmust till maten är aldrig fel. Och så bakade vi lussekatter här hemma igår. Lite julstämning börjar komma iallafall. Men jag har fortfarande inte insett att det är mitt i december. Förvirrad är vad jag är. Tänkte sätta mig och skriva julkort nu. Kanske dra igång en fin julskiva till det. Köpte faktiskt mina julkort redan förra veckan. På Gallerix. Bilden här uppe är "stulen" från
http://www.gallerix.se/


Gråten

"Att gråta är att släppa hela sitt intellekt, och låta känslorna styra. Vi är så rädda i det här landet för att gråta, att tappa den intellektuella kontrollen. Det är inget farligt att gråta, ingen mäniska har dött av att gråta. Snarare är det väl så att många har överlevt tack vare sin gråt. Det är en säkerhetsventil som lättar på det inre trycket. [...] Därför är det en sån otrolig tillgång att kunna/våga gråta."

Stefan L Lindmark, Vad är panikångest? (1995).

God Morgon

Ja nu sitter jag här med en macka och lite kräm framför min kära dator. Har varit uppe ett tag och gjort mig iordning. Ska gå mot bussen klockan nio, så det är ett tag kvar. Alltså får jag lite matro idag. Brukar få slänga i mig mackan och åka till bussen. Och förra året åt jag för det mesta frukost i bilen, usch vilket stressigt liv. Det blir ju vad man gör det till. Eller hur?

Och till min ärade Fruxo-kompis: Nyår är som en dimma. Vet inte vart jag ska simma. Haha skojar bara. Jag vet faktiskt inte vad som händer på nyår mer än att jag ska vara full och att taxiköerna är upp till tre timmar långa. (Inside information från the big pimp pimp). Juldagen vore kul att gå ut på. Har aldrig festat juldagen, men känns inte som någon större förlust. Ändå är det ett måste. En härlig fest med många vänner vore kul! Jörgen har pratat om utgång i Karlskrona, men jag tror inte det blir av. Har du en plan så lägg fram den, Fruxo. ; )

Midsommar 2006
Midsommar 2006. Wunderbar! Vill ha sommar igen. Men först vinter, jul och SNÖ.

Everything I do I do it for you

 Jag älskar dig Jörgen.

♥ ♥ ♥

There is no love, like your love. And no other, could give me more love.
There’s nowhere, unless you’re there. All the time, all the way.

You can't tell me it's not worth trying for.
I just cant help it, there’s nothing in the world I want more.
I would fight for you, yeah I’d lie for you. Walk the wire for you, yeah I’d die for you.

You know it's true. Everything I do, I do it for you!

(Orginal av Bryan Adams. Cover som jag älskar av Brandy.)

Veckoslutet

Fredag

  • Skola med näst intill onödiga lektioner. Ska börja med en bildanalys i historia c och kommunikationspsykologi.
  • Gick på stan. Hjälpte Emmy på hobbyaffären. Kollade julklappar och handlade bananer.
  • Tränade på Friskis och svettis. Emmy mötte mig efter träningen.
  • Åkte buss till Berga där Gabbe bor. Förfest med Lina Gabbe Nina Emmy Malin och många fler som jag inte känner.
  • Tog en buss ihop med Emmy vid halv tio för att vara i Torsås kommun vid elva-tiden.
  • Gick av i Halltorp och blev mött av Jörgen vid bussen.
  • Åkte runt i en fåård i flera timmar och fick inte lägga mig förens efter två.

Lördag

  • Kunde inte somna på natten, men sov till slut ett par timmar.
  • Gick upp efter tio.
  • Åkte mot Kristianopel. Satt bak mellan Jörgen och Gustav.
  • Åt julbord på ett gästgiveri. Gott.
  • Försökte vila när vi kom hem igen o läsa lite. Lekte med Gustav också.
  • Hyrde film och såg den hemma hos Annelie, Mattias och Gustav.
  • Åkte hem och sov.

Söndag

  • Sov länge. Var skönt att äntligen får vila ut.
  • Åt glass med choklassås på McDonalds.
  • Gör ingenting vettigt.
  • Saknar min Lycka.


Det har varit en lugn helg. Lite tråkigt för jag var verkligen sugen på fest i lördags, men samtidigt är det skönt att bara slappa ibland. Får inte bli för ofta bara. Måste ändå säga att jag haft en bra helg. Får tacka tjejerna för i fredags. Har alltid kul med er!

Hurt

There's nothing I wouldn't do
To hear your voice again
Sometimes I wanna call you
But I know you won't be there

Oh, I'm sorry for blaming you
For everything I just couldn't do
And I've hurt myself by hurting you


Christina Aguilera

Julklappsångest

Jul 2005

Inte nog med att julafton äger rum om 18 dagar, så ska man ha ett antal julklappar handlade och inslagna tills dess. Jag tycker att julen är en väldigt viktig högtid och det är just det tillfället på året som man ska vara extra snäll och värna om de man tycker extra mycket om. Det som alla gör är att ge bort gåvor, julklappar. Det gör såklart även jag, men ibland behövs inte materiella ting utan man vill visa sin omtanke och hängivenhet på andra sätt. Just i den situationen sitter jag nu för jag letar efter "den perfekta julklappen". Det ska vara en sak men ändå ha en slags baktanke och mening. Otroligt svårt. Har så många att köpa till också och jag vill inte komma med en skit sak som jag köpt bara för köpandets skull. Så blir det dessvärre oftast. Har funderat länge men inte komma på något. Börjar få lite panik, men visst har jag fortfarande tid på mig. Vill bara göra alla glada, för det är det bästa jag vet. För ganska många jular sedan började min mormor gråta när hon öppnade klappen från mig. Var visserlingen inget mer än en CD-singel, men den hade hon letat efter länge och inte fått tag på. Hon blev jätte glad och jag också såklart. Jag blir fortfarande rörd när jag tänker på det. Min familj är det bästa jag har.

Den 4 december

Idag gick jag upp vid åtta efter att ha legat i sängen och dragit mig en stund. Ida ringde mig strax efter att jag kommit upp. "Vart är du?" Hemma såklart. Hade ju totalglömt att vi hade religionsdag. Typiskt. Hade tänkt ta bussen vid tjugo över nio. Men ville inte komma två timmar försent så jag drog på mig lite kläder och åkte med Tove och Elin till Färjestaden för att ta en buss vid halv nio. Som tur var skulle ju Elin praoa i F-stan så Tove kom hem och hämtade henne för att köra. Annars hade jag aldrig hunnit med den bussen. Hur som helst kom jag en timme för sent och smög försiktigt in i aulan. Mina vänner satt givetsvis långt fram så jag satte mig på en egen rad lite längre bak. Jag var inte ensam om att ha glömt dagen, vid tio trillade ett antal från klassen in och jag kände mig lättad.

Vi hade temat Liv och Död. Går att prata hur länge som helst om det. Men vi hade bara en halv dag på oss. Ett antal män var i aulan och svarade på våra frågor. Bland annat präster och läkare. Det var intressant, men inget som hade varit katastrof att missa.

Efter halva dagen skulle vi ha vanliga lektioner igen. I det här fallet Textkommunikation. Redovisade våra reportage och gav kritik till varandra. Gick bra, oväntat nog.

Nu har det gått fyra dar i december och jag fattar det fortfarande inte. Jag är ännu i oktober. Dessutom har julkalendern visats de fyra dagarna och jag har inte sett ett enda avsnitt. LasseMajas detektivbyrå.



Skickade lite fina bilder till Lina idag. Vilka minnen man får. Vilken underbar sommar! Här är två bilder från den 4 augusti. Alltså för fyra månader sen. Tiden går skrämmande fort! Det var förfest hemma hos mig och sen utgång i stan. : )

Lina Jörgen 4/8-06
Mina pärlor Lina och Jörgen hemma på min terass. Vilken härlig kväll. Vill tillbaka!

4/8-06
Ute på Vallen med lite Emmy lite Lina och så jag. Dansade järnet och hade skitkul!

Det som varit

I torsdags var det som alla Kalmarbor vet Rugby. Årets fest för alla gymnasister. Jag var inte där, fy och skam. Näe, men ettan och tvåan fick räcka. Jag tror att det är roligast för de yngsta eleverna. Iallafall tyckte jag att det var roligast i ettan. Höstens roligaste händelse.. tror jag. I torsdags blev det så att Staggs/Jennys killar vann och i tjejmatchen vann Kagg.

Torsdagen var förövrigt en seg dag. Kom till skolan klockan åtta. Lite trött och sliten. Visade sig att vi inte hade några "riktiga" lektioner, utan bara eget arbete. Så jag åkte med Fia och Emmy till Köpstaden och kollade lite. Jag och Fia provade kläder medan Emmy inhandlade två julklappar, bravo! Jag hann knappt hem innan Jörgen stod i dörren. Fick ta en snabbdusch och en tallrik nudlar för att sedan åka iväg igen. Åkte förbi Påryd och hämtade några muttrar, sen kördes Fååården mot Karlskrona. Hjälpte Jörgen att köpa en vinterjacka, sen käkade vi på Banes. "Första gången jag äter här nykter". Jag hade önskat att jag var onykter. Finns inget bättre ställe än Karlskrona då.

Fredagen blev också lugn. Sov ganska länge sedan åkte jag till Emmy i Trankvill. Skulle plugga lite hade vi tänkt. Blev inte mycket gjort. Spelade lite monopol istället, julpyntade och rastade Ami och Ricko. På kvällen åt jag och Jörgen godis och drack julmust. Mums! Såg på Idol och Hipphipp. Rätt kul. Markus vann idol, ganska väntat. Blev en Daniel-Darin ungefär. Markus var ju bra rakt igenom, Erik utveckaldes på vägen. Det var väl likadant med Daniel och Darin? Daniel vann för han var bäst, Darin blev mest känd. Vad väntar Erik? Jaja, har inte varit så insatt i årets Idol så jag vet inte. Satt mest och väntade på att Sebastian skulle sjunga. Låten var bra, såklart. Men ärligt blev jag besviken på hans utseende. Sebastian är en stjärna. När jag och Ida såg honom på Palace Springbreak i våras var vi i himmelriket. Nu krossades min dröm av skäggstubb och en ful skjorta. Men men. (Ida, du kommer säkert inte hålla med mig, haha).

I lördags var jag på Bio med Jörgen Erik och Josse. Såg Borat. Den var rolig. Vissa stunder var den skit bra, andra undrade jag va det var för en film. Men tycker ni om "invandrarskämt" är den absolut värd att se. Åt mat innan bion, pizza på Athena. Lite dålig service, men rätt så gott. Blev en massa rundor på stan framåt kvällen. Förutom jag Jörgen Erik och Josse var även Hagman och Mika med. Det var kul. Men när man fyllekör bli man så sugen själv. Fast jag var trött som en gris så det var ingen idé för mig att dricka den kvällen.

Idag har jag städat mitt rum. Ganska fint ; ) Sett Sunes sommar också. I sommras såg jag Sunes jul. Haha. "När Anna städar blir det tomt - gammalt Sune ordspråk". (Från ansnittet Julstädning). Har även börjat lyssna på julmusik. Måste ju komma i stämning. Vädret är ju inte till hjälp precis.. suck!

Ciao mina läsare!

Onsdagen

KM 29/11

Onsdagen blev lyckad. Här är en bild från KM (tagen från
www.kalmarcity.se/mingel). Jag Ida och Lina. Ida tog sitt körkort i onsdags (GRATTIS) och istället för att fira var hon chaufför hela kvällen. Först plockade hon upp mig och Emmy efter skolan. Vi körde Emmy till stationen, hon skulle träffa Coffe. De firade 4 månader, grattis : ) Sen for vi ut till Berga Centrum för att hämta Lina. Hon hade rört ihop det för sig i skolan och var i Berga istället för på Jenny Nyström. Vi åkte till stationen en gång till. Den här gången plockade vi upp Idas kusin, Frida. Så blev jag och Lina till sist avsläppta inne i stan. Var på systemet och käkade mat på Juventus. Tog bussen till Norrliden för att göra oss i ordning. Ida hämtade upp oss och vi åkte till Emma i Lindsdal. Det blev en lugn förfest men jag hade kul ändå. Ida var med hela kvällen, bra tycker jag! Var först på KM och gick sedan till Ernesto. Fick ingen Ragnar nånstans, men var nöjd när jag åkte hem iallafall. Trött som ett as somnade jag nästan direkt.