Hembyn får helsida

I dagens upplaga av Barometern kan man läsa om den otroligt fina blomman som blommar i min hemby Arontorp. Rosen har orsakat en del bråk och detta har tydligen blivit en het nyhet som täckte nästan en helsida.

Har ni inte lösnumret av dagstidningen kan ni läsa artikeln här:
http://www.barometern.se/nyheter/oland/elstangsel-uppsatt-runt-naturreservat(613277).gm

Mina planer vecka 18

Redan artonde veckan på året - tiden går fort!

Arbete
Mån, tis, ons och fre: Städning på Sofiagården 7-13
Tors: Jobb på Ölandsbillackering 7-16

Skoj
Ons/valborg: Grillkväll med vännerna
Fre: Kanske grillfest i stan
Lör: Gullabomarknad

Det ser ut som en bra vecka. Min sista vecka som städerska dessutom.
Tack för mej, hej!

Fredag igen

Så skönt med fredag. Veckorna bara springer iväg. Idag har jag mockat på Sofiagården från sju till tolv. Sedan har jag pysslat med allt möjligt. Handlat inför kvällen bland annat. För idag är ingen fredag som helst. Ikväll ska vi fira en vän som fyller tjugotvå på måndag. Det blir förfest och utgång. Jag är naturligtvis laddad till tusen.

Förhoppningsvis ses vi ute i dimman! Tack för mej, hej!

Om turen ändå kunde hålla sig på min sida

Igår lämnade jag jobbet med ett leende på läpparna. Jag var glad. Det finns en ljusning, en väg för mig att gå. En slags karriär. Det känns pirrigt, jobbigt och roligt på samma gång. Jag var glad.

Och vad händer då må tro, när jag är på strålande humör? Jo minsann jag får punktering. På E22:an dessutom. Ännu roligare. Så där satt jag i en bil med punktering i diket till motorvägen och kunde inte göra någonting. Efter fyrtio minuter kom Annelie och Jörgen med domkraften. Tack och lov! Äntligen skulle jag få komma hem och äta. Nej nej, då sitter hjulet fast hårdare än hårdast. Så istället för att åka hem åkte vi runt i Hagby och Ljungbyholm för att hitta någon vänlig själ som kunde låna ut en slägga till oss. De flesta verkstäder hade stängt. En sån perfekt tid att få punktering. Klockan fem har alla gått hem. Fan. Till slut fick vi iallafall låna en slägga och vi kunde byta ut det punkterade däcket mot reservhjulet. Och fick jag åka hem. Tack!

Nu har hjullagret gått sönder på Meganén och jag har fått punktering på Passaten.
Nog ska väl turen komma över på min sida nu?

Alias framkallar skrattsalvor

Under spelomgången i lördags:

Emmy: När tjejer har mens kan brösten bli detta...
Ida: Svullna?
Lina: Styva!
Hahahaha

Ordet var Ömma (som vi kom på efter skrattsalvan).

Härlig helg

Ingen har väl lyckats missa att solen har delat med sig av sina underbara strålar hela helgen. Det har varit behaglig utetemperatur och våren har varit närvarande. Någon klippte gräset i fredag. Gud vad det luktade gott. Jag svävade nästan på moln av lukten. Sommar!

Förutom det underbara vädret har helgen varit fylld av sköna stunder. Jag har hunnit med att umgås med mina kära vänner och även träffat min älskade familj. Inte illa alls! I fredags kväll begav jag och Jörgen oss till våra polare i Trankvill. Det blev grillning, så passande nu när våren smygit sig på.

På lördagen tog jag mig en välbehövd sovmorgon för att sedan köra bort min bil till släkten Anderssons verkstad i Påboda. Ja, min pärla har sina brister. Tyvärr. Så jag har nu lämnat över ansvaret till Jörgen som förhoppningsvis lyckas byta hjullagret utan problem. För att ta vara på det fina vädret (ja det är ett jävla tjat om vädret men det var ju underbart i lördags) så promenerade jag hem därifrån. Jag passade även på att gå upp till affären och köpa det som behövdes för kvällen.

Strax efter sex kom Emmy och Coffe och vid sjutiden anlände även Lina och Sebastian. Vi käkade, drack, spelade spel och stojade. Det blev en lyckad kväll och jag hade väldigt kul. Vi kom inte i säng förrän vid tre och då var jag i princip död och slockande nästan direkt.

Söndagen innerbar slapp och sedan en resa till Öland. Solen sken och vi passade på att avnjuta varsin glass i solen. Mamma bjöd på mat och som vanligt var det väldigt gott. Tiden sprang iväg och klockan åtta lämnade vi familjen för att åka hem och titta på Parlamentet.

Poff sa det sedan var helgen slut. Men det var iallafall en väldigt bra helg med mycket att göra.

Tack för mej, hej!

Titta, det är soligt!

Idag skiner solen utanför mitt fönster och jag har faktiskt varit ute och tagit mig en promenad. Det var riktigt ljuvligt, LJUVLIGT. Sol, fågelkvitter, gröntäckt mark och en lätt vind. Nu är våren här, äntligen! Vi har ju väntat närmre en månad på att solen ska komma fram så vi kan vistas lite mer utomhus. Och nu kan vi äntligen det.

Igår blev det grillning i Trankvill. Alltid lika gott med grillat. Och eftersom jag och Emmy passade grillen blev det ju extra mumsigt. Såklart. Ikväll blir det andra bullar. Då blir det tacos och alkoholintag. Jag hade oturen att köra hem igår kväll. Men jag surar inte för det. Jag tar igen det. Helt enkelt.

Tack för mej, hej!

SMS-kontakt

Jag har lärt mig
tyska! Dieses papier
wurde aus chlorfrei
gebleichtem
zellstoff hergestellt!


Dessa papper är
framställda utav
klorfritt material?
Eller vad betyder
det? Haha

Ja. Ungefär så. En
väldigt användbar
fras om man ska till
tyskland på ölresa.

Flitigt Ida

Idag har jag varit extra duktig. Förutom att jobba (städ på Mariahemmet plus de två kommunhusen) vilket jag tycker är extremt flitigt, så har jag även putsat fönster och hängt upp nya fräscha gardiner. Jag vet, jag är flitig. Visste ni förresten att Ida betyder just flitig? Inte så konstigt att mina föräldrar valde att ge mig just det namnet!

Sol Vind och Vatten

I fredags intog jag och Lina Kalmarsalen för att se hyllningskonserten Sol vind och vatten. En föreställning till minne av Ted Gärdestad, en fantastisk sångare och låtskrivare. I den fullsatta salen fanns inte bara två förväntansfulla vänninor utan även Teds bror, Kenneth, som varit med och skrivit de flesta av låtarna. Det var väldigt kul att se honom där och han fick en stor och välförtjänad applåd. Artisterna som bjöd på en ljuvlig show var Janne Schaffer, Molly Sandén, Jan Johansen, Johan Boding och Sara Löfgren. På scenen fanns även ett otroligt band och två duktiga körtjejer.

Det var en underbar föreställnig som lockade fram både skratt och gråt. Jag skulle vilja säga att den hade allt. Sol vind och vatten uppfyllde absolut mina förväntnigar. Jag är otroligt glad att jag blev bjuden på en sådan show. Tack så hemskt mycket Lina!

image112

Ett vill-ha-begär

image111

Våren största begär, ett par underbart snygga Don Ed Hardy skor.
Jag vill ha. Jag måste ha!
Dessa är ifrån en auktion på Tradera (
Länk) dock ej min storlek.
Men jag håller slaviskt koll på nya aktioner. Enligt säljaren kan det dyka upp 37:or snart.
Då ska jag vara med i striden. Och förhoppningsvis gå vinnande ur den.

Jag känner mig lost

Onsdagar är underbara dagar. Mitt i veckan. Halva jobbveckan avklarad. Snart helg. Bra program på teven. Bra program.. Jag upptäckte nyss att Lost inte visas ikväll. JAG ÄR FÖRKROSSAD. Serien är åter i rutan den sjunde maj. Fast jag vill ju ha den nu. Klockan tjugoett varje onsdag. Nu får jag helt enkelt bita mig i läppen och invänta den 7/5, för då ska jag banne mig sitta klistrad framför TV:n. För då mina vänner har alla tiders och alla kategoriers serie premiär igen.

Deklarera

Nu har jag deklarerat på Skatteverket.se och kommer att få en liten liten, men ack så välkommen, skatteåterbäring lagom till Midsommar. Snabbt och smidigt gick det, till skillnad mot förra året då jag fick fylla i en massa siffror själv. Jag som egentligen inte fattar ett skit.

Ännu en måndag är förbi

Idag väcktes jag av mitt mobilalarm strax innan sex och kort därefter ringde L från städet. Tack och lov kunde jag krypa ner under täcket tio minuter till. (Så skönt!) Sedan fick jag minsann pallra mig upp och köra mot Motoman. Där blev det städning plus att jag var på två dagis också. Efter arbetspasset drog jag mig hemåt för att byta om och läsa lite post. Jag får post så sällan så när det väl ligger ett brev i lådan blir jag alltid lika glad.

Hur som helst körde jag in till storstaden vid halv ett där min vän Lina mötte upp mig. Vi käkade lite lunch på Grafitti sedan blev det en traditonell runda på stan. Minns inte när jag senast var på en shoppingrunda.. Oturligt nog blev det inga inköp för min del. Jag håller humöret uppe. Jag hittar alltid mest när jag inte letar. Så nästa gång, kanske.

Nu ska jag slå mig till ro och äta några av min sambos utsökta pannkakor.
Tack för mej, hej!

Ställningen hittills

För ett tag sedan inledde jag och min sambo en liten tävling. Vad gör man inte för att lätta upp stämningen i en trist vardag? Hur som helst sådde vi solrosfrön i varsin kruka. Och nu, äntligen, har ett par groddar börjat visa sig.

Solrosor

JAG LEDER! (Och jag ska naturligtvis vinna hela tävlingen).

Äntligen är den på ingång

Som det nu ser ut så är våren på väg. Äntligen. Det är visserligen kallt om nätterna, men vem kan klaga på de senaste dagarnas väder? Tio grader varmt och växlade molnighet. Jag klagar iallafall inte.

Igår passade jag och Jörgen på att njuta av vårvädret och jag vågade mig upp på hans fyrhjuling för första gången. Jag var livrädd som vanligt. Allting med motor som går fort har nästan alltid haft en skrämseleffekt på mig. Hur som helst lyckades jag puttra iväg och första stoppet blev macken. Och vi kom dit, utan problem, men något vidare fort gick det inte. Sedan tog vi oss till Fastlycke, i ett snäpp högre hastighet. Där mötte vi Bertilssonbröderna som skulle ut på fågeljakt. Inget som intresserar mig men jag hängde med ändå. Det är ju alltid kul att se andra misslyckas. (Skadeglädje är minsann en sann glädje). Precis som jag trodde träffade de ingenting, inte ens ett fjuttigt skott avfyrades.

När vi senare kom hem till lägenheten igen kurrade det i magen. Lagom till maten kom Coffe och hälsade på så jag bjöd honom på min utsökta köttfärsås. (Han vågade inte klaga iallafall). Sedan blev det film, glass, dusch och sängdags.

Det var den måndagen det. Och idag har jag faktiskt inte gjort så mycket mer än jobbat och ätit. Det räcker för min del. Vi får se vad kvällen har att bjuda på. Alltid dyker det väl upp något.