Skål

Ett Gott Nytt År önskar jag er! Nu ska vi skåla för det gångna året och givetvis för det nya som ligger framför oss! Min kväll kommer spenderas i Fastlycke med svägerskans familj och några till. Trevligt och lugnt, men ett par bomber till raketer kommer vi självklart smälla av vid tolvslaget ;)

Tack för i år!

Förälskad

Jag har förälskat mig... i Stephenie Meyers skrivförmåga. Har snart läst ut Om jag kunde drömma (Twilight) och kan bara bekräfta min föraning: boken är bättre än filmen. Vilken författare säger jag bara! Så snart jag är klar med boken ligger När jag hör din röst (New Moon) och väntar på mig. Underbart! Och efter det har jag ytterligare två böcker att läsa i serien. Jag älskar att vara ledig. Ska absolut inleda det nya året med att läsa!


Har införskaffat tre av de fyra böckerna i Twilight sagan.

Bittra vinter

Nio minusgrader. Burr! Det är åtminstone solsken idag så ska inte klaga för mycket. Fast vilket skit det blir av blasket nu när det fryser på igen. Utanför jobbet är det rena kaoset. Det blev aldrig plogat och när snön blev till blask blev det fruktansvärt spårigt efter alla bilar och lastbilar som vi måste flytta runt på baksidan. Nu är det stenhårda spår och isbana där istället. Hoppas allt försvinner snart.

I eftermiddag ska jag träffa Lina. Det blir nog sista gången det här året ;)

Mellandagsrea

Dagen har spenderats söder över. Jag och Emmy kollade in rean inne i Karlskrona medan våra karlar fick kvalitetstid med varandra. Shopping och tjejer brukar ju vanligtvis pågå i evigheter men vi betade av butikerna i en väldig hast. Många fynd hittade vi inte heller. Jag köpte en BH för halva priset och en skjorta som det inte ens var rea på. Men fin var den! Efter shoppingen käkade vi på restaurang och det var precis vad som behövdes efter trängsel och dylikt. Nu ska jag varva ner med en bok och lite Coca-Cola. Imorgon är det jobb som gäller.

Tack för mej, hej!

Senaste inköpet


Snart över

Nu är julhelgen snart över och det har minsann varit en bra en. Den 23:e firade vi hos svägerskan med familj. Det har blivit en tradition att fira mini-julafton där med hela familjen Andersson och delar av familjen Bertilsson. Det blev mitt fjärde år i räkningen. Svägerskan bjöd på god mat och tomten kom på besök och gjorde alla ungar glada (inklusive míg själv). På julafton gjorde jag och Jörgen ett snabbt besök hos hans föräldrar och julfikade innan vi åkte vidare mot Öland för att fira jul med min älskade familj. Dagen innehöll mycket mys och massor med skratt. Speciellt när vi spelade Med Vilda Gester och Helt Hysteriskt. Kanonroliga sällskapsspel! Jag och Jörgen sov över i Arontorp och begav oss hem till Söderåkra vid tolvtiden på Juldagen.

Planen då var att förfesta i lägenheten för att sedan åka in till ett par vänner i stan, men det blir ju aldrig som planerat! Istället blev det jag och Jörgen hemma med en flaska glögg. Det gjorde inte så mycket. Jag var nämligen förvånadsvärt trött och somnade på soffan klockan tio. Ops! Hade nog inte varit något vidare partysällskap!

Idag blir det sista refrängen på julfirandet. Vi ska återigen till Öland. Denna gången firande med min del av Andersson släkten och så familjen Pettersson. Enligt rykten ska det bjudas på kalkon. Ser ut som en trevlig eftermiddag!

Tack för mej, hej!

Julhälsning

Från mig till er alla önskas en riktigt god jul!

Kramar från Ida

Juligt

Fy vilken kyla vi har haft. Igår kväll var det sexton minusgrader här hemma. Och här om dagen gick jag med långkalsonger och mössa på mig på jobbet. Helt otroligt! Fast idag blev det mildare och en snöstorm är på väg! Burr, tycker inte om vintern längre! Det är bara mysigt ett tag..

Julstämningen har iallafall infunnit sig. Förra veckan var jag på Julkonsert i Algutsrums kyrka, sedan har jag varit på två julbord, jag har huggit en gran som ska tas in och pyntas ikväll, jag har bakat pepparkakor och slagit in julklappar. Jo, jag har väl gjort det mesta för att göra tillvaron juligare. Ikväll kokar jag till och med julskinka!

Hej mitt vinterland...

Så fick vi vinter till slut och antagligen en vit jul!


Tillbud på jobbet

I tisdags eftermiddag var det en jädrans pådrag utanför jobbet. Brandbilar, ambulans och polisbil. Alla kom med blåljusen på till min lilla arbetsplats. Varför? Jo vi hade ett okontrollerat amoniakutsläpp. Det visade sig vara det gamla kylskåpet i fikarummet som läckte. Vi kände bara den starka doften och larmade brandkåren. De var framme på ett kick. Stort plus att de togs på så stort allvar. Vi hade varken behövt ambulansen eller polisen. Det som behövdes var brandmän med gasmasker. De tog sig in i vårt fikarum och slängde ut kylskåpet. Under tiden som deras arbete pågick stod alla anställda ute i verkstaden och skrattade åt situationen.

Vi fick till och med en notis-plast i Östra Nyheterna. Där nämndes att någon av oss blivit illamående av den starka gasen, men så var inte fallet. Vi klarade oss fint. Däremot blev nog alla täppta näsor lösta!

Aktion i vardagen är aldrig fel! Men akta er nu för gamla kylskåp, de är farligare än de ser ut ;)

Julens intågande

Jag skulle vilja säga att det är vinter nu -  trots de 6 plusgraderna och de gröna gräsmattorna utanför. Vi har ju trots allt haft ett par minus nu i veckan och vinterhjulen sitter på. Dessutom börjar julen närmar sig, inte minst idag då jag ska på julbord med sambons familj. De kommer alldeles strax och hämtar upp oss sedan bär det av mot Kristianopel.

För att bättra på julstämningen har jag skapat en Jul-lista på mitt Spotify. Där finns bland annat färskingar som Melody Club - I don't belive in angels, och klassiker som Tomtarnas julnatt. Skulle tacksamt ta emot tips på nya jullåtar som kan fylla ut min lista och bidra till ett juligare december!

Tack för mej, hej!

Nyblivet Twilightfan

Ingen har väl kunnat undgå Twilight-hysterin som rådit det senaste året? Huvudrollsinnehavarna Kristen Stewart och Robert Pattinson har prytt flera tidningsomslag. Jag har ignorerat all marknadsföring och mest fnyst åt alla ungdomar som dyrkar böckerna och filmerna. Vanvettigt, har jag tänkt. Dessutom har jag alltid sett Kristen Stewart som en B-skådis. De filmer jag sett där hon har en roll har känts lågbudget och hennes skådespelarinsatts har varit mindre bra.

Så plötsligt när jag såg trailern till den andra filmen i serien ändrade jag på något lustigt vis uppfattning. Jag gillar sagor, myter och andra gamla onaturliga berättelse. Allt dethär med vampyrer tilltalar mig, så jag bestämde mig för att ge Twilight en chans. Så dålig kan ju filmen inte vara, tänkte jag.

Efter att ha sett filmen (hyrde den i förra veckan) måste jag säga att jag förstår tonårsflickorna som törstar efter Robert Pattinsson. Jag har tidigare inte kunnat se vad som skulle vara så snyggt och speciellt med honom. Men nu fattar jag! Det är inte Robert dem dyrkar, det är hans rollkaraktär Edward Cullen. Och det gör jag också. Edward är skitball. Det är förresten hela Twilighthistorien. Precis en sådan där story som jag tycker om.

Slutligen: Tummen upp för Twilight. Jag måste nog erkänna mig själv som ett fan. Planerar nu att se New moon på bio...