Fy tusan

Jag skrev ju nyss om vad jag skulle göra i helgen och nu var det dags igen. Veckan har passerat i rasande fart. Jag har helt enkelt inte hunnit uppdatera. När jag inte jobbat, ätit eller sovit har jag sett på Idol eller läst Flickan som lekte med elden.

Återkommer när jag får tid och lust. Trevlig torsdagskväll på er!

Höst behöver inte betyda depp

Jag ser fram emot en toppen höst. I fjol spenderade jag en helg i Oskarshamn med två tokar till killar. Det var en av de bästa helgerna på året. Alltså behöver inte hösten innebära att man låser in sig och deppar ihop på grund av mörker och dyligt. Jag hoppas på en minst lika rolig höst detta året.


Tillbakablick. Tveklöst den roligaste höstkväll jag varit med om.

19 grader varmt

Vilken ljuvlig höstdag vi fått! Jag och Jörgen har varit hos hans föräldrar och ätit idag. Sedan hjälpte han svärfar med ett par dörrar så jag plockade äpplen och njöt av värmen under tiden. Nu ska jag fixa och dona lite hemma (läs städa och diska) för att sedan byta om till festutstyrsel. Ikväll blir det nämligen en liten 25-års fest i Trankvill.

Imorgon gäller det att inte vara allt för bakis, då ska vi nämligen till Öland. Min bror som fyllde 16 nu i veckan ska ha kalas. Ska bli kul att träffa familj och släkt.

En fantastisk helg och absolut en bra början på den här hösten!

Övertidstrött

Idag blev det övertid på jobbet och nu är jag minst sagt trött. Kändes som om tisdag var den dagen i veckan som minst passade för övertid, men så är det. Chefen bestämmer. På torsdag blir det nya tag, även då ska vi jobba över till 19.00.

Nu ska jag äta kladdkaka och övertala sambon att byta till TV4 så jag får se det sista på Idol.

Tack och hej!

Sensommardag

Eller ska man kalla det förhöstdag nu? Jag och sambon var nere i Karlskrona idag. Denna underbara stad och så en underbar dag på det. Vi köpte glass på Glassiären och njöt i solen. Därefter blev det shopping för min del. Det enda Jörgen handlade var ett gäng flaskor på Systembolaget. Jag däremot hittade en väska, en sjal och ett par snygga skor. Det är alltid lika kul med lite nytt. Efter centrum besökte vi ÖoB för att inhandla en presenning. Sedan var vi nöjda. Efter att ha fått lite mat i magen åkte vi hem. Ikväll kommer ett par vänner förbi, men det blir nog förhållandevis lugnt.


Inga problem

I torsdags kväll när jag körde hem från jobbet blev jag stoppad för min första körkort- och nykterhetskontroll. Polismannen var jättetrevlig och jag var inte alls så nervös som jag trott. Jag har varit livrädd för poliskontroller, det verkar ju hemskt. Fast det var tydligen inga problem och jag fick lämna parkeringsfickan ganska snabbt. Det var först då jag fick bekymmer. Jag hade ställt mig rätt nära bilen framför och dessutom stod det en bil tätt bakom. Jag lyckades som tur var trixa mig ut och fortsatte lättad resan hem.

2009-09-09

Idag släpps The Beatles - Rockband till Xbox, Wii och PS3. Förstår ni hur gärna jag vill ha det?! Julafton nu, tack!

Förresten slutade min otrevliga måndag rätt bra. Jag bakade en plommonpaj, sen kändes det mest så mycket bättre. Halva arbetsveckan är gången och nu längtar jag ovanligt mycket efter helgen. Jag behöver uppvilning.

Födelsedagskalas

Igår efter jobbet kom min sambo och hämtade mig sedan åkte vi över till Öland där det vankades kalas. Fisen fyllde fyra år! Hon är en stor tjej nu. Det bjöds på mat och viktigast av allt - Spindelmannentårta! Gott och läckert.


Otrevliga måndag

Jag är helt slut. Orkar liksom inte ta tag i någonting. Efter en skön helg slängdes jag in i arbetslivet igen. Hektiskt. Hann iallafall med att besöka stan efter jobbet. Köpte lite leksaker till Fisen som fyller år imorgon. Lämnade även in några foton på Gallerix för att få dem inramade.

Nu sitter jag här mätt och belåten efter lite makaroner och köttbullar. En såndär typisk måndagsmiddag. Funderar på att lägga mig på soffan och se vad teven har att erbjuda. (Perfekt kvällsaktivitet enligt min mening).

Tack för mej, hej!


Tjejig afton

Efter jobbet skjutsade systeryster ut mig till Funkabo där jag mötte upp Lina och Sanna. Vi åkte för att handla diverse mat och dryck för kvällen sedan gick vi alla trappor upp till Linas lägenhet. (Förstår fortfarande inte hur hon alltid hamnar på översta våningen). Vi började med maten ganska omgående och mitt i förberedelserna kommer ett tillskott i tjejskaran, Malin. Vi käkade tacos, gott och passar för alla. Det var både gott och trevligt. Efter maten laddade vi upp för speltime. Sanna hämtade Karin och vi andra dukade fram goda tilltugg under tiden. Det blev 3 mot 2, men var minst lika jämt för det. Det slutade dock med att Malin och Lina tog hem vinsten (som vanligt om jag får säga det själv).

Sedan blev det skräckfilm, Rec. Äcklig, minst sagt. Som tur var inte tillräckligt kuslig för att sätta drille i huvudet på mig. Avslutade kvällen med Rock-Band och en massa snick-snack.

Tack tjejer för en trevlig afton!

Vad är det för fel på mig?!

Igår vaknade jag vid halv sju. Eller vaknade o vaknade, jag öppnade ögonen efter en och en halvtimmes snoozning. Helt jävla makalöst! Jag förstår inte hur jag kan snooza så länge. Fick panik och slängde på mig kläder och bredde ett par mackor innan jag for till jobbet.

Problemet är att jag vaknar till och trycker på snooze första gången vid tio över fem. Därefter trycker jag en gång var tionde minut - i sömnen! Igår morse drömde jag dessutom att jag ställt alarmet tidigare så jag kunde ligga kvar i sängen längre. Så fan heller. Jag är ju sjuk i huvudet! Vad är på väg att hända? Måste hitta ett nytt väcknings sätt annars kommer jag aldrig mer upp i tid.

Afterwork flygning

Igår efter jobbet hade chefen en överraskning åt oss i personalen. Visserligen visste jag om vad det var, men de andra hade ingen aning. De blev verkligen överraskade kan jag säga! Gud va kul det var. Vi fick åka flyg över Kalmar. Vi åkte tre i varje tur så det blev sammanlagt tre turer. Riktigt häftigt var det, men vad litet Kalmar är från ovan. Ofattbart. Påhitt med arbetskamraterna borde det vara fler av, det är riktigt roligt.

 
 

Andrahands köpare sökes

När jag skulle beställa från ASOS för ett tag sen ville det inte riktigt fungera, men dagen efter när jag försökte igen gick det helt problemfritt. Så idag fick jag mitt paket innehållande två klänningar, ett par leggings och ett halsband. Jättefina plagg naturligtvis, men den ena klänningen var tyvärr för liten. Det är den blå fodralklänningen på bilden. Om du är intresserad av att köpa den kan du ju höra av dig, annars lägger jag nog ut den på Tradera inom kort. Det är en strl. 8 motsvarar ungefär svensk 36:a.


Två ursnygga klänningar och ett gulligt halsband. Det är alltid kul med lite nytt!


Kycklingrullader

Idag har jag provat ett nytt recept. Kycklingrullader. Inte med tunnskivade filéer som det görs tv-reklam för utan vanliga. De var lite väl tjocka, så skivade är nog att föredra. Har maten i ugnen just nu så får återkomma senare med hur det smakade. Här är hur som helst receptet:

Ingredienser
4 kycklingfileér à ca 200 g
150 g philadelphiaost
1 liten hackad röd/gul lök
dragon
salt och peppar
gräslök
1 vitlöksklyfta, pressad
1 pressad citron
1 paket bacon

Tillagning
Ugnstemperatur 175 grader. Skär upp filéerna och banka ut dem lite. Blanda philadelphiaosten, löken, kryddorna, gräslöken (finhackad) och den pressade vitlöksklyftan. Pensla filéerna med citronsaften, och klicka sedan på lite av ostblandningen. Rulla ihop dem till rullader och linda in dem i baconskivorna. Eventuellt behöver man sätta fast änden med tandpetare. Lägg dem i en form med skarven nedåt, och stek i ugnen i 30-35 minuter.

Källa: receptsamling.nu