6 timmar kvar

Snart är året över. Behöver jag säga att det gick skrämmande fort? Jag kan inte fatta hur tiden kan springa ifrån en på det viset. Jag menar, det var ju nyss nyår07/08! Tvåtusenåttas 366 dagar är snart pasé. Bara knappt sex timmar kvar till tolvslaget!

Måndag och tisdag blev mina sista arbetsdagar det här året. Skönt att vara lite ledig. Blir många röda dagar nu. Först ledigt idag, imorgon, lördag, söndag och sen på tisdag. Kanon!

Ikväll blir det firande såklart. Fast nyår är nog den mest överskattade festdagen. Så mycket förväntningar hit och dit. På vadå egentligen? Det gamla året är slut, nu kommer det nya. Punkt slut.

GOTT NYTT ÅR PÅ ER!
EN HÄLSNING FRÅN MIG TILL ER LÄSARE!


Julhelgen är över

Den 23:e firades minijul hos familjen Andersson i Fastlycke. Det blev god mat och besök av kära tomten. När gubben med skägget gått slets alla klapparna upp och resten av kvällen spelade vi spel och dylikt.

Julafton började med tomtegröt, såklart. Därefter över till Öland, Alby närmare bestämt. Vi började med att se Kalle Anka, ingen jul utan honom. Definitivt ingen jul utan julmat så det blev det i stora lass. Även vi ölänningar hade varit snälla så tomten dök upp på en snabbvisit. Alla var nöjda och glada precis som man ska vara vid jul. Vid tiotiden begav vi oss till Arontorp för att installera Nintendo Wii, provspela och sen sova!

På juldagen blev det givetvis galej. Jag och sambon stod för förfesten, som var rikitgt rolig. Nästan löjligt kul. Totalt var vi tio personer som åkte taxibuss ner till Karlskrona för att partaja loss på Piraten. Vi kom i rätt tid och behövde knappt stå i kö. Efter att ha ätit traditionell fyllemat hoppade vi ombord på bussen igen. Vid fyra på natten var vi hemma och man somnade omedelbart bums!

Annandagen gick till att sova diska och slappa framför teven. Otroligt skönt! Igår var jag med familjen och hälsade på släktingar i Kråksmåla och Älghult. Väldigt trevligt och samtidigt lite hemskt då vi inte träffat vissa på flera år! Bättre sent än aldrig är väl rätt passande då. Nu ska jag göra något vettigt!

Tack för mej, hej!

God jul

Haha, va säger ni nu då?
SNÖ PÅ JULAFTON
Bara så underbart!

Då var det dags

Idag var det bara halvdag på jobbet. Otroligt skönt. Sedan jag kom hem har jag slagit in de sista klapparna, fått upp belysning i granen vi högg igår (eller sågade rättare sagt), duschat och dammsugit. Nu sitter jag här helt klar. Med allt. Vi ska strax iväg till min svägerska och fira lite minijulafton. Kommer antagligen bli mysigt och trevligt. Imorgon på dopparedagen ska vi fira med min mammas släkt på södra Öland. Känner på mig att det också kommer bli mysigt. En god jul helt klart.

Då var det dags för mig att önska er läsare en underbart härlig jul!
Jag är tillbaka igen efter julhelgen skulle jag tro!

GOD JUL!

Söndag återigen

Nu är det söndag, igen. Jag kan inte sluta att förundras över hur fort tiden går!

I fredags var jag sist på jobbet. Lämnade ut lite jobb sedan låste jag ock åkte mot Torsås. Systembolaget närmare bestämt. Efter det rakt in i duschen och sen in till Kalmar igen. Det vankades tjejkväll. Vi hade väldigt trevligt med tacos, god dricka och rykande glögg. Provade en ny smak som var sådär ljuvligt god. Nästa gång jag besöker bolaget ska jag köpa en sån flaska! Vi spelade spel, pratade en massa (precis som tjejer gör när de träffas i flock) och avslutade med lite dans. Därefter kom min och vännens skjuts som tog oss tillbaka till Torsås kommun. Tack till er som var med på tjejkvällen. Jag hade kanonkul!

Det var lugnare igår. Då tillbringade jag dagen med att pyssla med diverse saker. Kokade samt griljerade min julskinka. Det gick bra och den blev sådär otroligt mumsig. Skedde dock en olycka när jag skulle ta upp skinkan ur grytan. Jag tappade den och det skvätte upp kokande hett vatten över min vänstra hand. Den är röd och det svider som tusan, men jag lever. Vi gjorde även knäck och pyntade apelsiner med kryddnejlikor. Det luktar ju så gott!



Idag ska jag över till min farmor och farfar för att önska dem God jul. Och imorgon är det jobb igen. Tillbaka till verkligheten helt enkelt. Tack för mej, hej!

Tidigare än väntat

Det hördes inte ett knyst från Lammhult och vi var ju redan framme vid veckan innan jul. Så min käre sambo ringde upp och hörde om soffan. Då skulle den antagligen komma på fredag eller måndag. Sedan ringde dem igen igår från möbelbutiken och sa att den definitivt kom på fredag. Klappat och klart. Helt perfekt med andra ord. När vi tycker att allt är perfekt måste det givetvis bli ändrat. På väg hem från jobbet ringer det. Soffan skulle komma ikväll istället. Vid elva på kvällen. Ingen ljuvlig tid men ju tidigare destu bättre. Vi har ju trots allt väntat på denna möbel. Det har fixats och donats här för att få bort det gamla skramanklet och få plats för den ny. Och nu står den här. Ståtlig och lite, lite för lite nersutten.

Givetvis sa jag farväl till vår gamling med lite traditionell hoppning!


Äntligen åtgärdat

Idag har jag varit hos min kära frisör. Äntligen är mitt stora hårbeskymmer åtgärdat. Det blev kortare i nacken och ungefär samma längd som tidigare på det främre partiet. Sedan enhetlig färg. Riktig färg! Så nu är jag tjusig på huvvet lagom till jul. Känns verkligen ljuvligt.


Juliga sysselsättningar

Idag har jag och Jörgen varit ute och letat gran. Efter lång tid i kylan på fyrhjuling samt till fots hittade vi en bra julgran. Kommer bli perfekt i vår lilla lägenhet. Jag har även bakat pepparkakor idag. Blev rätt bra trots allt. Det godaste är ju ändå degen! Så lite julstämning börjar det bli här hemma. Utmärkt!

Har haft finfrämmat ikväll och en av gästerna är ännu kvar. Vi spelar Guitar Hero för fulla muggar. Kul att Olof tog med sin brossas Xbox. Dessutom har jag underhålligt med Luciasånger. Är/var ju trots allt Luciadagen. Om det var så väldigt uppskattat vet jag ej!

Tack för mej, hej!

En skitig klump på fyra hjul

"Du lackar hellre om bilen än tvättar den va.."

Igår gjorde jag och min skitiga Renault åter ett besök på Bilprovningen. Förra året hade vi ett jävla flyt och åkte därifrån med ett blankt papper. I år hade vi inte samma flyt. Först var det sätet (inte så konstigt eftersom det mer liknar en gungstol än ett förarsäte) och när besiktningsmannen fick upp min pärla på lyften hittade han det ena felet efter det andra. När jag fick protokollet i handet var jag allt annat än glad. "Eh, det här ska jag nog kunna fixa till.." fick jag fram sedan tackade jag och åkte därifrån. Med sju anmärkningar. Förjävligt. Så nu har jag en månad på mig att få ordning på min skitiga klump. Det är nog inget större problem med alla bilkunniga jag känner som kan ge mig en hjälpande hand. Jag är glad att jag slapp "spanska flaggan"!

Förtvivlat

Idag var facket på jobbet. Egentligen vet jag inte varför eftersom bara två av oss anställda är medlemmar. Det hade något att göra med att chefen skrivit ett avtal med målarförbundet. Fackmannen var iallafall tvungen att komma vid uppsägning. Ja just det, uppsägning. Två stycken får gå. Otroligt trist och helt jävla pissigt. Finns det någonstans där den här jävla krisen inte märks av? Vi har så dåligt att göra på jobbet att man knappt tror att det är sant. Ibland ekar det tomt ute i verkstan, nästa sekund är det fullt med bilar och nästa sekund igen är verkstadshallen lika tom som förut. Jag är väldigt glad att jag "satt säkert" den här gången. Fast ska det fortsätta att krisa på det här viset är det ingen som är säker. Ingen. Så idag är det minst sagt förtvivlat!

Fullspäckat, nästan

I fredags var familjen över på besök. Och alla var med! Det blev massa god mat och mycket bra sällskap. Väldigt angenämt må jag säga. Vi har alldeles för få sådana kvällar i familjen nu för tiden.

Idag (eller ska jag säga igår, lördag) var jag på Kosta Outlet. Lyckades hitta ett par klappar trots allt. Så nu är jag igång med köpandet. Inte så sent ändå! Jag är ju lite av en sista-minuten-person när det kommer till presenter och dylikt.

Helgen kommer avslutas med julbord i Kristianopel med min sambo och hans härliga familj. Är egentligen inte sugen på julmat, vilket jag egentligen älskar oerhört. Men har liksom inte kommit i rätt stämning. Förhoppningsvis gör jag väl det när vi kommer in på det mysiga gästgiveriet.

Det var allt för ikväll, nu måste jag faktiskt sova! Tack och hej!

Julhälsning

Satt och kollade in Lagerhaus hemsida för ett tag sen. Mest för att få lite julinspiration, det behövs i dessa tider. Fick syn på ett väldigt fräckt julkort. Ett sånt där som får en att le. Och ett par dagar senare fick jag just ett sådant i min brevlåda. Helt otroligt att det kunde bli så rätt. Damen som skickade det känner mig antagligen väl. Och så är hon fantastisk.

http://lagerhaus.se/sla.html#

Nu börjar julen