Pärlor

Visst är det skönt att skolan är slut, men jag kommer sakna en massa saker. Jag kommer sakna en del av lärarna (tro det eller ej), jag kommer sakna rutinerna och tryggheten, jag kommer sakna luncherna och mest av allt kommer jag sakna mina vänner som jag fått äran att lära känna och umgåtts med i tre år. Ni är värda mer än guld!

image98

Mina fin fina pärlor! Skolan är slut, men inte vår vänskap!

STUDENTEN

FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN, FY FAN VA JAG ÄR BRA! En underbar dag i måndags och nu har jag äntligen gått mina 12 skolår. Inget mer plugg för min del. Iallafall inte det närmsta året.

Studentsång

Sjung om studentens lyckliga dag. Låtom oss fröjdas i ungdomens vår..
En frän version av låten är den kobojsarna har gjort. Man kan lyssna på den på deras hemsida;
http://www.kobojsarna.se/ Väljer "Studentsången" längst ner i högra hörnet : )

Presenter mm

Idag började jag dagen med körlektion. Lasse blödde på handen, usch usch. Han sprang in och plåstrade om sig sedan for vi iväg. VILL HA KÖRKORT NU! Men det lär ju inte inträffa.. Semester snart, så körkort blir det väl i augusti då, suck! Kom till skolan och mötte Ida som var dunder förkyld. Vi hade bara ½ lektion idag som gick ut på att lämna in böcker och få betyg. Sedan hade vi klassråd. Men innan dess hanns det mer ännu mer blod. Lilla Ida blödde näsblod. Det gick ju över till slut, men usch igen. Jag som inte tål blod och alla i min närhet tycks blöda, haha! Klassrådet gick hur som helst bra om man jämför med hur det brukar sluta. Vi har lyckats hitta ett flak, eller rättare sagt Sanne har hitttat ett. Suveränt. Vi kom dessutom fram till en låt efter en demokratisk omröstning. Blev dessvärre den jag absolut inte ville ha, men det ska nog gå ändå. Bara man är lite full så. ; ) Champangefrukosten blir utomhus så hoppas på strålande solsken 7.00 på måndag!

Efter skolan åkte jag med Ida och Gemma för att shoppa presenter till våra kära lärare. Var på växer först.. tog en jävla tid innan vi lyckades få ihop allt, men det gick. Spreng sedan in till stan och fixade resten. När vi kom tillbaka till bilden mådde inte blommorna så bra. Därför fick det bli McDriven och en stor vatten : ) Väldigt trevlig dag med vännerna. Hoppas bara resten av klassen accepterar presenterna.


Skön måndag

Var inte i skolan idag, stygg flicka. Jag skyller bland annat på att betygen redan är satta och vi inte gör något mer än lämna tillbaka böcker eller leker lekar nu för tiden. Dessutom skulle jag till Mörbylånga idag. Och det gick bra där. Så nu ska jag jobba som timvikarie på Rönningegården och Lindero i sommar. Äntligen ett jobb! Känns hur bra som helst även om jag inte ens vet hur jag kommer jobba. Ska börja med att gå brevid nu, sen gå en kurs i förflyttningsteknik.

Efter det hämtade pappa mig och jag har haft en slapp dag här hemma. Ikväll var vi på en liten tillställning på Denice dagis i Algutsrum. Barnen hade jobbat med olika färger. De sjöng för oss och sedan fick vi fika. Väldigt trevligt! Finns inget sötare än barn. Längtar till jag själv får egna att gulla med.

Nu sitter jag bara och latar mig. Ska nog göra det resten av kvällen, sedan gå och lägga mig.

Byebye, tack och adjö!

2 juni

En bra dag. Jag befann mig hos frisören 9.30 och satt där till 11.00. Blev lockigt och ganska utsläppt. Satte bara upp det så jag slapp det hängandes i ansiktet. När jag precis var klar kom Mia, hon skulle till samma frisör. Jättefin blev hon också : ) Synd att det är så dyrt att få en frisyr fixad, annars hade det varit trevligt att få varje dag. Sedan bar det av hemåt och jag försökte göra en lite finare sminkning än bara mascara. Makeup är väl inte riktigt min grej, men det dög. Man behöver ju inte ha överdrivet med smink (det försvinner ju bara ändå..)

Mormor och morfar kom för att fota mig innan jag ens klivit i klänningen så det fick jag göra. Sedan var det vara att posera tillsammans med Jörgen, inte vår starka sida. Mormor blev iallafall nöjd och vi vilade oss en stund inför den kommande dagen/kvällen. Halv 2 hämtade vi upp Emmy och Coffe och for över till Kalmar. Enligt balkommiteen skulle fotograferingen vara vid 2, men det var vid 3. Jag Jörgen Emmy Coffe Fia och Yvis satte oss därför på Byttans uteservering och inväntade fotografen med varsin dryck. Gruppfotot gick bra, men ni som kommer se det kan förvänta er ett stor feljkleende från min sida. Fick sitta ner och det var rätt skönt : )

För att fördriva tiden från det att fotograferingen var klar tills dess att bussen gick satte vi oss på Krögers. Åt pommes med två dippar (kan rekommenderas) och drack gott. Kvart över 5 lämande bussarna Kalmar och körde oss ut till Stufvenäs. Champange till fördrink så jag stod faktiskt över (kan inte dricka champange, för fint eller nått för mig, rent går bättre). Efter fördrinken var vi välkomna in och letade upp våra bordsplaceringar. Jag och Jörgen fick plats mittemot Erik och Sara. Mycket trevligt, tills Erik spillde rödvin på sin skjorta och Sara gnuggade salt som bara den för att få bort fläcken. Peder och Lovisa var toastmaster och toastmadame för kvällen. Väldigt duktiga : ) Vi åt god mat och drack gott. Vin, öl eller cider. Under kvällens gång hölls det tal, nästan ett för varje klass. Andreas och Tina talade för vår del. Mycket underhållande och spexigt. Nästan det bästa talet om man ska vara skrytsam med sina klasskamrater! När förrätt, varmrätt och eftertätt var uppäten samt alla tal hållda förflyttade vi oss från matsalen till baren och danslokalen. Utbudet på dricka sög, så någon fylla för min del blev det tyvärr inte. Blev päroncider och en äcklig drink, men jag ska inte klaga. Jag hade en mycket trevlig kväll. Lite vals blev det, men övergick snabbt till fri dans - till allas glädje skulle man kunna säga. Vid 12 blev det raketer ute på parkeringen. Inte så intresserad av sånt, men dem var väl fina. Dansade lite till, men sedan började det hela avta. Bussen från Stufvenäs skulle gå halv 3, vilket jag tyckte var sent. Så mamma hämtade mig Jörgen Sara och Boel vid 1. Tack för det! Ont i fötterna och väldigt trött när jag kom hem så det var skönt att sova kan jag lova!

Har lite bilder på min bilddagbok, men inte särskilt många. Ska försöka få från Sara och Coffe så kanske jag laddar upp dem : )

image97