Typiskt

Har börjat veckan med att vara sjuk. Bajs! Så typiskt att man blir sjuk när man har en massa plugg. En rapport som vanligtvis tar sex veckor att skriva, nu på en? Kommer aldrig gå.. Fast man ska aldrig ge upp. Min fina vän Emmy är tapper och skriver lite. Tack! Vet inte om jag kommer vara bättre snart, men det verkar tyvärr inte så. Nu ska jag gå och vila igen!

Grattis Sara på födelsedagen!

Minne i bilder

6:e oktober 2005. Förfest innan Palace med Ida Emmy Emma(Gemma) och Sara.

6 oktober 20056 oktober 2005
Sara Emma och Emmy. Konstigt nog är Sara och Emmy brunetter nu och Gemma är blondin. Min lilla Ida är fortfarande blond och lika vacker. (Den här bilden syns på min mobil varje gång Ida ringer. Vilken lycka!)

Helg vecka 8

Fredag: Jobbade 7-12. Alldelses lagom arbetstid. Mormor och morfar kom förbi med semlor till oss. Hembageriets goda. På eftermiddagen tränade jag och sen åkte jag vidare till Jörgen. Käkade mat och tog det allmänt lugnt.

Lördag: Sov länge. Besökte Sturkö mm. och åt glass i Fågelmara. Åkte bil utan ett egentligt mål och det var ganska mysigt. Vid sex käkade vi mat med min familj på Stekhuset i Kalmar. Det var riktigt gott med mat och efterrätten likaså. Åkte hem och kollade på Melodifestivalen. Missade de tre första bidragen, men det visas ju alltid i snabbrepris. Fick ett par favoriter, Andreas Johnsson, Sarah Dawn Finer och Afterdark. Var alltså ganska nöjd med slutresultatet. Ibland vet svenska folket bäst.

Söndag: Vaknade tidigt, men somnade om och vaknade i omgångar fram till klockan elva. Åkte till Trankvill för att plugga med Emmy, men varken hon eller jag var motiverade. Det slutade istället med att vi byggde ett nattduksbord från IKEA. Inte helt oväntat blev det skitbra. Vi var lite osäkra på spikningen, men det gick. Käkade pizza i Bergkvara och sen vilade vi den sista tiden. Vid sex blev det dags för mig att åka hem så Jörgen körde mig till bussen. Nu sitter jag här som vanligt. Ska strax bada lite och sen blir det väl att man lägger sig.

Fredag 16 februari

16 februari Emmy
Emmy och första skålen
16 februari Coffe
Jörgen och Coffe var första gästerna.
16 februari Gäster
Vid halv sju kom allt folk. (Emmy Jessica Boel Lotta)
16 februari Matdags
Vissa var hungriga (Lina Malin Jessica Nina).
16 februari Jag&Lina
Jag och Lina lika snygga som vanligt.
16 februari Gäster
Här sitter folket (enda bilden Ida kom med på).
16 februari Dans
Dans med Erik och Lina
16 februari Malin
Pelle och Malin
16 februari Köket
Var det så kul i köket? (Drickan förvarades visserligen där).
16 februari Pelle&Jag
Jag och Pelle.
16 februari Emmy&Lina
Emmy och Lina var på gott humör.
16 februari Lina
Shake it!
16 februari Stikkan&Lina
Stikkan och Lina får avsluta "kvällen i bilder".

Jobb

Har jobbat från 7 till 4 idag. Ska jobba lite imorgon också, så det blir lite pengar. Har varit lite segt att jobba, men samtidigt går tiden fort när man har något att göra. Imorgon blir det inte någon lång dag hur som helst. Slutar antagligen runt halv 1.

På lunchen hann jag scanna in några foton från festen. Ska fixa över dem på min dator och sen lägga upp så ni får se! (Blir troligtvis imorgon eftermiddag).

"Det ordner sej, annars kvetter det" - Värmländskt ordspråk

Balklänning och fotografier

Hittade min klänning idag. Var inte på humör när jag gick in i butiken, men det ändrade sig snabbt. Blev alldeles glad av att kika runt bland alla klänningar i olika färger och modeller. Hittade två som jag skulle börja prova för att se vilken storlek jag hade och så. Första satt bra och var underbart fin. Behövde inte prova fler. Det var den jag ville ha! Så nu har jag bokat den. Ville inte köpa balklänning eftersom den ändå bara ska användas en gång. Var visserligen lite sugen då denna var så vacker, men att hyra är riktigt bra. Nu gäller det att hitta ett par skor och sen lägga upp klänningen så den passar min längd.

Två timmar tidigare var jag på Engmans foto. Har framkallat bilderna från i fredags och några från i somras som jag haft på datorn. Underbart fina! Får scanna in dem på pappas dator någon dag. Nu ska jag åka och träna. Bye bye!

Lov

Har som ni säkert vet sportlov nu. Jag har inte tänkt sporta hela lovet, utan slappa en massa. Var visserligen i simhallen igår. Hade ganska kul, var så länge sen man var där. Fullt med barnfamiljer såklart. Resten av dagen blev lathetsdag. Käkade pizza och glodde på film. Jag trivs med att vara lat helt enkelt.

Idag ska jag in till stan. Mamma och Johan ska klippa sig. Sen ska jag kolla efter balklänning. Får se om jag hittar någon. Vore ju kanon isåfall. Ska kanske träna idag också. Det är sånt som märks senare.

Någon dag ska jag träffa Emmy och plugga lite, annars blir det rätt så lugnt.

Britney

"Britney har haft en hektisk helg. Efter rakning och tauering sökte hon läkarhjälp. Men bara ett dygn senare var hon ute och festade - i blond peruk. Nu säljs hennes riktiga hår - på e-bay."

http://aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,1004169,00.html


Helg vecka 7

Fredagen var festdag för hela slanten. Skolan var überseg, ville bara sluta! Åt förebyggnade festmåltid på Roberto's. Gyrostallrik, såklart. Duschade och åkte till lokalen. Hade en underbar kväll som inte tog slut förrens vid tretiden.

Lördagen var inte lika rolig. Vaknade upp i soffan med elak huvudvärk. Tog mig upp och letade fram panodilen och drack en massa cola. Sov ytterligare en stund. Vid nio tog jag och Emmy tag i städproblemet. Det var riktigt kladdigt på golvet, men när jag dammsugat och Pelle och Coffe moppat så var det underbart rent igen. Städningen gick fort och vi åkte till återvinningen för att lämna flaskor mm. Hem och duscha av sig och sen blev det kinamat. Inte den perfekta bakismaten kanske, men det var gott. Slappade/sov resten av dagen. Laddade upp med godis inför melodifestivalen och sen kunde man luta sig tillbaka och njuta. Mina favoriter under kvällen blev Sebastian (inte så oväntat) och Magnus. Fick ett sms av Ida som också blev lycklig när Sebastian gick direkt till final. Jag blev mindre glad när Måns gjorde det. Vet inte riktigt varför, men tycker inte om något med honom. Blä säger jag bara. Började se The Departed, men stängde av efter ett tag för att få lite sömn.

Söndagen började vi med att se klart The Departed. Tyckte inte särskilt bra om den, inte min typ av film helt enkelt. Fick inte svar på mina frågor, så den får inga bra poäng. Jörgen var iväg hos Widell och jag låg och slappade. Det var skönt att bara ligga och lata sig lite. Fikade med Anderssons och sen kom Jörgen tillbaka. Vi gjorde oss iordning och åkte till Trankvill. Hälsade på Pelles möss/råttor/ormar. Inte så farligt som jag tänkt mig. Käkade kladdkaka och såg på Torkel i knipa tillsammans med Emmy och Coffe. Härlig animerad film från Danmark. Lite underlig, men bra. Lämnade paret i Trankvill och åkte till Kineskiosken. Åt en tjockiskorv, mums. Duschade och sov. Skön söndag helt enkelt.

Idag har jag haft en allmänt dålig dag. Inget har riktigt gått som jag vill. Har proppat i mig en massa choklad så nu känns det bättre. Finns inget som botar dåligt humör bättre än choklad (kanske glass med varm chokladsås isåfall). En glad nyhet är att studentbalen ska vara på Stufvenäs. Kul!

38-årsfest

Jag Emmy Jörgen och Coffe anländer till lokalen runt fyratiden. Vi fixar med borden och musiken. Korkar upp under tiden som vi dukar och gör oss iordning. Jag blir sur när sminket inte ligger som jag vill, men what the fuck - det duger. Upptäcker att jag har tre rullar till kameran, men inga batterier. Ber Lina köpa på vägen. Orkar dock inte vänta, så lånade batterier från lokalens klockor. Tog lite bilder och förfestade för fullt. Var en lite skara fortfarande. Vid halv sju rasslade det till och de flesta gästerna kom. Åt smörgåstårta och öppnade paket. Tack allihopa för de fina presenterna! Efter maten har jag för mig att festen var lite seg. Bjöd tjejerna på Emmys Baileys för att få igång festen. Emmy och jag vågade oss upp på "dansgolvet" och visade lite bugg. Det dröjde ett tag, men sen så var festen äntligen igång. Jag hoppas alla var glada och hade kul för jag hade en mycket lyckad kväll. Tack vare mina fina gäster.♣

Kuddfodral

Kuddfodral
Har hittat två superfina kuddfodral på
ASOS. Är sugen på att köpa, men får se. Ingen som fyller år snart? Hade varit en fin present. Väldigt vackra! (224kr)

Tjuvlyssningar

“Och sen vill jag jobba med att hjälpa människor..HAHA!”

Två modemedvetna tjejer står inne på Hvitfeldskas toalett och sminkar sig drastiskt.
Tjej 1: Nä, nu orkar jag inte mer, det får räcka, det är ju faktiskt insidan som räknas.
Tjej 2: Jamen, varför står du här och sminkar dig då?
Tjej 1: MEN HALLÅ! Jag skämtade bara!

“Men ååh, det där var ju länge sen vi sa så…”

Tåget från Norrköping mot Jönköping

Tjej ~17 #1: Men vad tycker du om killarna i klassen då? Jag tycker alla ser ut som skabb!
Tjej ~17 #2: Ja, kanske inte X då, han har ju ganska snygg kropp… fast annars ser han ut som skabb!
Fem min tidigare:
Tjej 1: Kommer du ihåg när vi började ettan. Man var så himla utseendefixerad då!
Tjej 2: Jaa, verkligen

http://www.tjuvlyssnat.se/kategori/plus/


Alla Hjärtans Dag

Småfirat dagen med Ida och Sara. I Burger King's Drive thru. Köpte mat och ställde os på Ikeas parkering. Mysigt, gott och romantiskt. Tog en runda på Ikea också. Mös i den runda sängen. Min absoluta favorit! Lämnade av Sara på Trädgårdsgatan och körde till tobaksbutiken. Till sist släpte Ida av mig vid Baronen och vi sa Hejdå. Tack för den romnatiska dagen tjejer! ♥

Många tycker att Alla hjärtans dag är en meningslös dag. Jag kan förstå dem. Det känns löjligt att ha en särskild dag för kärlek och omtake. Det ska man givetvis visa varje dag. Faktum är att jag skulle bli gladare om jag fick en bukett blommor och chokladhjärtan en helt vanlig dag, än idag. Ändå är den 14:e februari en mysig dag. Den ska definitivt finnas kvar. Har för övrigt inte sett så många killar gå in i blomsterbutiker som idag under min runda på stan. Rätt så kul.

Glad Alla Hjärtans Dag allihopa! ♥

Kläder

GinaTricot - Carly Raw
Har hittat ett par byxor. Finally. De är inte inhandlade ännu, men tänkte fixa det imorgon. Ett par mörka jeans från
GinaTricot. Har aldrig köpt byxor där innan, men dem var billiga och satt bra. Förhoppningsvis finns min storlek kvar imorgon så jag kan göra en bra affär. Tänkte ha byxorna på fredag tillsammans med mina skor som jag fick i födelsedagspresent. Har äntligen kommit över en bild på dem från VagaBonds hemsida.

VagaBond-skon

Natt på museet

Ben Stiller

Den frånskilda pappan Larry Daley (Ben Stiller) tar jobbet som nattvakt på naturhistoriska museet. Han trodde det skulle innebära lugna ensamma nätter - men han kunde inte haft mer fel. Varje natt kommer museieföremålen till liv och Larry står ansikte mot ansikte med några av historiens stora "kändisar"; en T-Rex som vill leka kurragömma, cowboys och indianer som fortsätter slåss, romerska gladiatorer redo för strid. Varje natt blir ett historiskt kaos av sällan skådat slag som Larry förväntas kontrollera innan gryningen, någonting som är klart lättare sagt än gjort.

Jag tyckte väldigt bra om filmen. Vissa har inte gett den så bra kritik, men från mig får den fyra av fem. Det är väl en familjefilm, men den går nog hem hos folk i alla åldrar. Jag tycker att både Owen Wilson och Ben Stiller är bra skådelspelare, så jag var nöjd när jag gick ut från biosalongen.

Helg vecka 6

Fredag: En seg dag i skolan, men det gick bra. Tränade efter en snabbrunda på stan. Hittade som vanligt inte det jag letade efter. Träningen gick bra, väldigt hungrig bara. Fick mat i magen efteråt. Gyrostallrik! Sedan blev det bio med Jörgen Emmy och Coffe. Filmen var bra tyckte jag. Skriver mer om den senare. Efter bion var man seg så det blev bara att vi åkte hem och slöade.

Lördag: Såg en film på morgonen, sen åkte vi hem till Öland. Bakade en misslyckad tårta som fick mig att bli förbannad. Sansade mig och på eftermiddagen kom en del av släkten. Fikade och så vidare. När klockan slog åtta blev det Melodifestivalen. Jag blev nöjd med bidragen som gick vidare. The Ark var verkligen bra. Jag tyckte faktiskt att Jessica Andersson var bra också och så lärarinnan. Det var verkligen kul för henne. Har för mig att jag somnade rätt tidigt efter att ha sett en Wallander film. Lugn och skön lördag.

Söndag: Tårta till frukost? Nej tack. Jag äter  hellre fil med en massa hallon, mumma! Även söndagen blev lugn. Var hos farmor och farfar och fikade. Träffar dem bara 2-3 gånger om året så det var kul att prata med dem lite. Fick ont i magen efter alla sötsaker jag stoppade i mig, så var inte alls hungrig. Lite senare på kvällen därimot hade jag både rygg- och magont. En pizza och sen TV gjorde susen.

En väldigt lugn helg. Det är skönt att slappa bort en massa tid ibland. Men annat blir det kommande helg. Wihoo!

Fredag

Har slutat, men sitter ändå kvar i skolan. Jobbar fortfarande med bildanalysen, suck! Ska in en sväng till stan strax, sen träna, äta och sist men inte minst: se på bio. Natt på museet. Hoppas att den är bra. Ska i vilket fall bli skönt att sitta i en biostol och slappa lite.

Imorgon blir det kalas med släkten. Ska hinna baka en tårta också. Men det ska nog hinnas med.

Trevlig helg allihopa!

Skoldag

Bussen var 20 minuter försenad idag. Gick på i Skogsby så behövde inte frysa ensam. Emmy och jag gick fram och tillbaka vid busshållplatsen för att hålla värmen. Bussen fick köra väldigt sakta och resan tog sin lilla tid. Kom in till lektionen 25 minuter försent. Men bättre sent än aldrig! Efter naturkunskapen var det lunch (mums) och sen projektarbete. Jag och Emmy börjar komma igång, men det ska snart vara klart. Panik! En annan panikframkallande uppgift är bildanalysen. Ibland orkar jag inte med skolan, men samtidigt kan jag inte ge upp nu. Det är så nära. 11 juni.

Kan alltid trösta sig med att det snart är helg. Jättesnart faktiskt. Kanske borde jag plugga då, men jag vet redan nu att det inte kommer bli av. Sån är jag.

Klänningar

Sitter och drömmer mig bort från snön. Hittar en massa fint på www.asos.com Klänningar som även en sån som jag kan passa i. Tycker de passar både till vardag och fest. Man kan ju trots allt bära en klänning på flera olika sätt och med olika associarer. Här är två plagg från hemsidan som jag inte skulle ha något emot att ha i garderoben:

Klänningar

Födelsedag och vinter

Igår började snönflingor falla. Det var en jättefin vinterkväll och snön låg fint på träden. Visserligen hade nästan all snö sen sist smält bort och jag var glad att slippa plasket. Jag tycker ändå att det är mysigt med snö och det är vackert ute. Var ute och skottade både igår och idag, duktig flicka som jag är. Hatar och älskar den - snön. För alla barns skull hoppas jag att den ligger kvar till sportlovet. Då blir det ju pulkaåkning och snöbyggen för hela slanten. För min del får den gärna försvinna, men fort isåfall. Det värsta jag vet är plask.

Och så var det en födelsedag idag. Min. Känns precis som vanligt. Ofta frågar folk; Hur känns det att vara ett år äldre? Men det känns ju alltid precis likadant som innan. Jag är lite äldre bara, lite nämre en åldersnojja. Släktkalas blir det på lördag. Idag ska jag bara ta det lugnt och ta vara på min dag.

Helg vecka 5

I fredags blev det utgång med Lina Malin och Jörgen. Var först hemma hos Gabbe i Berga. Började dricka lite smått, spelade kort osv. En stund innan 8 kom Malin och hämtade oss och vi åkte till hennes systers lägenhet för att fortsätta förfesta. Såg på Så ska det låta, men var mest jag som var intreserad. B Larsson var ju med, min stora idol. Lina var upptagen med att sjunga I got a life/Jag heter Leif. Jörgen och Malin kollade på grannarna som la pasians. Och så rullade förfesten på med en massa fjant och en del olyckor. Det var Lina som skadade sig (inte så oväntat) haha! Hoppas det är bättre nu!

Halv 11 gick vi mot Palace. Stannade till lite på vägen. Luftenshjältar och Långbens galna gäng blev uttjatade. Vi slapp stå i kö och hann in medan det var gratis, betalade bara garderob. Sprang direkt till baren och sedan till dansgolvet. Sedan pendlade vi mellan lilla dansgolvet - baren - stora dansgolvet, hela kvällen. Jag hittade en genväg, stolt. Träffade inte så många känningar, men det var kul ändå. Tog ut pengar, käkade och åkte buss hem. Blev en jobbig väg från bussen och hem.. halt och blåsigt, men det gick. Somnade ganska fort.

Vi 2 februari
Lina och jag. Plattat håren. Alltid såå vackra. Mohaha.
Lina 2 februari
Lina poserar i soffan. (Ser ut som LEIF).

Lördagen blev väldigt lugn. Sov bort halva dagen samt såg på film. John Tucker must die. Käkade glass med världens godaste chokladsås, den från McDonalds. Sedan hände inget mer. Orkade inte. Lekte med Gustav en liten stund. Härlig kille, men lite påfrästande ibland. Körde Björn och en kompis till stan. Hjullagret gick sönder och kvällen var slut. Sov. (Missade melodifestivalen! Såg bara två bidrag, fy skam).

I söndags såg vi ännu mer film (Stormbreaker och Wallander - Blodsband) och lekte lite med Gustav. Skönt väder ute, men vi höll oss mest inne. Var en stund i Trankvill och käkade köttfärsås ala Coffe. Chattade och fulade oss. Jag åkte hem til Öland vid 9. Det blev inte mer gjort. Slappade och gick och la mig.

Idag är det skola igen, suck.

Duktig

Känner mig faktiskt duktig idag.
För första gången på väldigt länge gjorde jag och Emmy något på projektarbetstiden. Har tre intervjuer inbokade och förhoppningsvis en till. Har pratat både med Lena och Andreas. Kanske hinner vi klart på en månad. Bara att ligga i och hoppas att turen är på vår sida.
Förutom skolarbete har jag äntligen skrivit in mig på körskolan (kanske ett år för sent, men bättre sent än aldrig). Så jag och Emmy ska gå teorikursen ihop, med början 8:e mars. Nöjd över mig själv att jag äntligen tagit ett kliv. Det blir ett annat att verkligen köra.
Sist men inte minns har jag vågat ringa ett samtal som jag väntat med så länge. Hatar nämligen att prata i telefon. Särskilt med främlingar. Fast nu är det gjort och det gick bra. Glömde fråga om priset bara, men sånt löser sig. Alltså: Lokal fixas = Kalas.



Glömde skriva att min pappa fyllde år igår. Käkade räkmackor. Mums. Släkten kommer på lördag nästa vecka med paket till pappa och mig. Jippie. Och Emmy fyllde ju år i lördags. Kärring nu. Grattis i efterskott vännen!

Utgång imorgon! : )