Det är sommar

Dagens konstaterande: Nu är det ta mig tusan sommar!

Idag har jag varit fruktansvärt lat. Jag dammsög hela huset, men efter det gjorde jag inte ett skit. Usch, det är nästan så jag skäms så lat jag varit idag. Till och med nu när sambon är duktig och klipper gräset sitter jag inne och latar mig. Får skylla på den underbara värmen - man orkar inte så mycket när det är varmt!

Tjingeling!

Såhär ser det ut


Gäststugan! Luckan vid marken är till en liten jordkällare.


Utedasset!


Forntidens lyxtoa med tre sitsar!


Köksvrån med dörr till toaletten


"Vardagsrum"


Med en gammal bakugn. Tyvärr ej i bruk!


Sovrummet

Någon som är sugen på att vara premiär-gäst? :)

Gäststugan

Idag har jag städat vår gäststuga. Den är inte skinande ren men betydligt bättre än innan. Alla spindelnät och döda samt levande småkryp är borta. Det är vädrat, dammat och torkat. Till och med andra gardiner fick jag upp. Om orken infinner sig imorgon också ska jag nog fortsätta piffa ute i stugan. Förhoppningsvis kommer släktingar eller vänner komma på besök i sommar och då blir gäststugan det perfekta övernattning-stället!

Bilder kommer vid ett senare tillfälle. Nu ska jag vila! Kram på er :)

30 maj

Jag är fortfarande hemma. Precis lika lat som vanligt. Jag har fortfarande ingen aning om vad jag ska hitta på idag. Solen skiner ute, men det blåser något så in i norden. I morse när jag vaknade till lät det som om fönstrena på huset skulle blåsa sönder... Usch säger jag bara!

Festivaltider

Snart är det sommar på riktigt. Ledigt, soligt och såklart massor av konserter och festivaler. Så jäkla underbart! Jag är sjukt avundssjuk på mina systrar som drar iväg till årets första riktiga festival nu på torsdag. Det är såklart S!esta-festivalen i Hässleholm jag menar. Där kommer bland annat följande artister dyka upp; Bob Hund, Sahara Hotnights, The Sounds, The Ark, Håkan Hellström, Den svenska björnstammen, Dundertåget, Imperial State Electric och Daniel Adams-Ray. Plus en massa andra goa artister både svenska och utländska. Jag känner festivalsuget komma krypande.. eller snarare kommer det flygande mot mig. Redo att dra ner mig i festivalyran! Det blir absolut inte bättre av att lillbrossan ska till årets fetaste festival lite senare i sommar: Peace&Love i Borlänge. Nu snackar vi avundsjuka! Han kommer ha chansen att se så många underbara band och artister. Bob Dylan, The Strokes, Kings of Leon, Volbeat, Mando Diao, Timbuktu, Patrick Wolf, Those Dancing Days med flera med flera! Ett hundra femtio artister under fem dagar. Ljuvligt!

Mina syskon kommer verkligen proppas med musikupplevelser i sommar. Jag ska väl försöka få min del av kakan jag också. Kanske ett besök på Larmtorget i Kalmar kan stilla begäret något...


Minns fjolårets S!esta med ett stort leende på mina läppar!

Alla mammors dag

Grattis alla mammor på Morsdag! Idag ska de firas. Alla mammor alltså. Först blir det svärmor och ikväll ett besök på Öland och min lilla mor. Ha en fin dag!

Kör på bakis-tema

Jag har sovit riktigt dåligt i natt så jag känner mig sådär bakistrött. En av Jörgens polare hörde av sig i natt eftersom han blivit pappa igen. (Supergrattis till er, Erik & Josefine!) Efter det kunde inte jag somna om ordentligt. Det var lögn i helvete. Så kan det vara ibland, men jag tar vara på det och unnar mig en bakisdag. Har precis ätit lite pizza och druckit upp Coca Colan som blev över igår. Nu funderar jag på att smälla i mig lite glass också. Jag hade faktiskt glömt hur gutt det kan vara när man är bakfull!

Bra start på dagen

Jag har precis avslutat min frukost. Hemmagjord rabarberkräm. Mums! Jag var så otroligt duktig och gjorde den igår. Vi hade lite rabarber från förra året i frysen så det var på tiden att de blev uppätna. Nu ska jag göra mig iordning och åka till ICA och handla lite mat till kvällen. Väldigt skönt med fredag gott folk!

Den måste vara muterad!

Idag när jag rastade mig själv ute i trädgården stötte jag på en jättekonstig kvist på ett av våra träd. Jag har aldrig sett något liknande! Har ni? Jag är helt säker på att den muterat sig eller kanske blivit angripen av något konstigt kryp. Vad det än är så ser det sjukt märkligt ut!



I take you in my arms



You know I
I hate to see you cry
But when you open up to me
I take you in my arms
Wish you the top top top top of the morning


25 maj

Igår var det beräknat att bebisen skulle titta ut, men icke sa Nicke. Jag är fortfarande lika tjock. Den lille lär väl stanna där inne tills han/hon är jättestor och hela min mage sprängs av uttänjning! :P

Idag ska jag städa och eventuellt baka lite. Får väl även springa lite i trappen för att reta Bullen lite! Trevlig löneonsdag på er :)

Ny doft till sommaren

Köpte en tjejblaska här om dagen och fick med ett parfymprov. Jag brukar ofta falla för sådana lockelsen eftersom att jag älskar presenter. Tidningen i sig var väl inte så mycket att ha men parfymen - så god! Skulle gärna addera den till min doftfamilj. Viva La Juicy från Juicy Couture. En liten sommargåva till mig själv kanske? Jag har hört att man ska unna sig saker och ting. Och en ny frisk doft såhär inför sommaren vore ju inte helt fel. Får se om ekonomin tillåter :)


Mandarin, vilda bär, kaprifol, gardenia och ambra - måste vara en perfekt kombination för det doftar ljuvligt!


Visst skulle Viva La Juicy-flaskan passa fin fint med resten av parfymfamiljen?

Den finaste människan jag mött

Idag firar jag och Jörgen fem år tillsammans. Jag ångrar inte för en sekund att jag spenderat mina senaste fem år med honom. För mig är Jörgen den finaste människan på jorden. Skulle antagligen göra allt och lite till för hans skull. Och bäst av allt är att jag får minst lika mycket (om inte mer) kärlek tillbaka.


Älsklingen och jag i lördags innan min vänninas superfina bröllop.
Visst är det lite mer kärlek i luften såhär på våren!? Jag är iallafall alltid lite mera kär nu i maj :)

Pirates of the Caribbean - I främmande farvatten

Bion i fredags var toppen. Jag har ju gillat alla de andra Pirates-filmerna så även den fjärde föll mig i smaken. Äventyrlig, spännande och rolig. Den var dessutom lite fristående från de andra filmerna så det gjorde inget att jag inte kom ihåg så mycket från den senaste, Vid världens ände. Det som förstörde lite var att den bara visades i 3D. Något som jag inte är särskilt förtjust i. Tycker mest det är jobbigt. Jag tror att I främmande farvatten hade varit minst lika bra, om inte bättre, utan alla dåliga 3D-effekter. Sen var bion ganska dyr, 130 spänn per biljett.. men sen går jag ju inte på bio särskilt ofta så det var värt pengarna!

Så gick det med det

Jag var superduktig och började rensa ute i rabatterna idag. Ogräset växer som.. ogräs! Det är väl egentligen inga konstigheter med lite hederligt trädgårdsarbete, men på något sätt lyckas jag alltid med det omöjliga. Så nu sitter jag inne med svidande utslag på höger hand/arm. Lyckades på något sätt nässla mig. Typiskt mig...


Stackars mig!

19 maj

Oj vad tiden går! Det är ju för sjutton juni snart. Och här går jag runt och gör ingenting. Jag har haft en väldigt slapp dag och bara sysslat med sånna där måsten. Det vill säga tvätt och disk. Nu ikväll ska jag iväg på studentkalas. Det är extra kul att komma hemifrån nu för tiden! Försöker hitta på så mycket som möjligt nu annars sitter jag bara hemma och väntar på att Bullen ska kika ut. Så imorgon blir det bio. Nya pirates-filmen :) Nähe det var nog allt jag hade att berätta idag. Ha det fint!

Har varit lite dålig på att lägga upp bilder så här kommer två stycken :) Hoppas det duger för er!


Jag och nya kameran!


Mitt armband med en vacker skyddsängel <3

Lena ben

Har spenderat den senaste halvtimmen med att raka min lurviga ben. Det var första gången sedan i somras så ja, det tog sin lilla tid. Försökte använda sambons rakapparat för att trimma mig igenom det värsta lurvet, men den gav upp rätt snabbt så jag fick jobba med min traditionella hyvel. Nu är mina smalben åtminstone väldigt lena och hårfria. Dock tycker jag inte att de blev så mycket vackrare. Kanske får införskaffa ett par strumpbyxor inför lördag trots allt...

Nu ska jag avsluta min kväll genom att smörja in benen med en body lotion som luktar precis som såndär pinnglass med jordgubbssmak som man åt när man var liten. Fick den av mina föräldrar när de varit på Kreta. Mums!

Trist tisdag

Det såg ut att bli en väldigt trist tisdag. I alla fall med tanke på det dåliga vädret. Men så blir det nu inte, för jag fick just en telefonsamtal från vännen i Trankvill. Så nu ska jag bara fräscha till mig och sedan åka till henne och hennes son för att proppa i mig nybakade bullar. Jippie!

Jag gick och köpte en kamera

Jag vet inte riktigt vad som hände med "bara titta" för när jag gick ut ifrån Siba igår hade jag en shoppingkasse med mig. Som jag skrev för ett tag sen har jag varit sugen på en ny kamera, men som med allt annat blir det inte mer än att jag bara önskar mig. Tills igår. Just i detta nu ligger min nya Panasonic Lumix DMC-LX5 brevid mig. Jag kunde inte motstå den när jag väl hittade en butik som sålde den. Dessutom fick jag priset sänkt 600 spänn eftersom det var deras absolut sista exemplar och den skulle utgå inom kort så butiken skulle inte ta hem fler av den modellen. Hade jag inte slagit till på det hade jag ångrat mig hårt idag. Så nu blir det fota för hela slanten!! (Bokstavligt talat, för plånboken är något tunn nu.. ops!)

Heja Sverige!

Det var väldigt kul att se Eurovision Song Contest igår. Jag hade tänkt gå och lägga mig när poängutdelningen började för den brukar alltid vara så långdragen och tråkig så att man somnar. Men jag fastnade framför teven enda tills eftertexten började rulla. Det känns väldigt kul att Sverige äntligen fick en topplacering. Inte för att jag är något vidare fan av Saade, men vi förtjänade lite höga poäng för en gångs skull. Tredje plats är ju toppen bra!

Och om jag inte missuppfattat hela sportsvängen så spelar det svenska hockeylandslaget VM-final idag. Hur bra är inte det? Man skulle kunna använda det sköna uttrycket; Det går bra nu.

Heja Sverige :)

Dagens goda gärning: Mosad banan

Ledsen igelkott


Glad igelkott

Mycket på tjocken

Idag är det två veckor till beräknat nedsläpp. Då ska Bullen i ugnen vara färdigbakad. Vågen visar tjugo kilo plus. Ingen dålig viktuppgång sedan i oktober :) Barnmorskan kommentar idag var att jag borde vara normalviktig efter förlossningen eftersom jag inte ser så stor ut trots alla extra kilon. Jag som planerat att komma i mina gamla jeans till hösten men får väl köpa en ny garderob istället!

Nu väntar jag på att Emmy och Anton ska komma. Vi ska ta en sväng in till Kalmar. Ha en fin dag i försommarsolen!

En katt kanske, eller varför inte två

Igår var det kalas för Gustav som fyller nio år idag. Efter kalaset tittades det på kattungar. Ni som känner mig kan ju gissa hur jag reagerade när jag fick se dessa söta varelser. Jag smälte. Det finns nog inget sötare än en liten kattunge. En liten kissemiss hade ju varit trevligt här hemma och så en kompis till den. För ingen katt vill väl vara ensam? Det bästa hade kanske varit om jag tog hand om alla fyra. För på landet finns det redan så mycket katter att om ingen vill ha dem nya måste man "göra sig av med" dem. Det är så sorgligt så bara det är ju en anledning att låta katterna följa med mig hem. Problemet är att mitt hus ligger mellan en 110- och en 70-väg där folk kör som galningar. Inget idealiskt läge för husdjur med andra ord. Dessutom har ju jag någon form av allergi mot pälsdjur men det har å andra sidan inte hindrat mig då jag vuxit upp i ett hem som kryllar med katter. Att skaffa katt tåls iallafall att tänkas på. Sen måste jag övertala sambon också...

Två av de fyra sötingarna som just nu bor i svärfars ladugård:



Marknadsgodis hade suttit fint

Ännu en solig dag. Exakt vad dagen kommer innehålla vet jag inte än. Har precis fått i mig lite frukost och borde väl göra lite nytta nu känner jag. Sedan var det ju det där med marknadsgodiset. Det är ju Gullabomarknad idag och vad hade varit godare än lite brända mandlar och chokladmosseler? Jag ska se om sambon är sugen på ett snabbt marknadsbesök under dagen. I eftermiddag ska vi iallafall över till mitt kära Öland. Där bjuds det på grillat av mina föräldrar som just kommit hem från en veckas semester på Kreta. (Självklart är jag väldigt avundsjuk på deras resa, men sommaren är ju på ingång här hemma så jag njuter för fullt av det istället för att slösa energi på avundsjuka!)

Jag ska nog försöka spendera dagen ute. Vädret är ju lovande. Kanske hjälpa Jörgen att måla lite :) Ha en riktigt bra helg nu mina vänner. Hörs snart igen!

Årets sommarplåga

Om jag lyssnar när du pratar, 
inte talar om mig själv.
Om jag säger du är vacker,
men att det spelar ingen roll.

För skönhet finns inom oss,
om jag ljuger om sånt där.
Om jag säger det går bra nu,
men inte talar om mitt jobb.


Om jag ger dig mina tårar,
men är stark när du är svag.

Spelar Sweet home Alabama,
på en lägerelds-gitarr.
Om jag är säker på mig själv,
men aldrig är för självgod.

Om jag är en alfahane i sängen,
men aldrig bråkar.

Om jag inte är så svartsjuk,
inte håller dig så hårt.

Om jag inte är så matcho,
men försvarar dig ändå.
Om jag ljuger om min barndom,
säger att den varit svår.

Väcker molnen i ditt hjärta,
leker mamma pappa.

Om jag alltid håller med dig,
fast jag tycker du har fel.

Om jag låtsas att jag bryr mig,
när du köper nya skor.
Om jag skrattar på rätt ställe,
fast du inte är så kul.

Om du tror att jag är farlig,
kanske tänder du på det.

Vill du ligga med mig då?


Nu finns årets sommarplåga Om sanningen ska fram med Eric Amarillo äntligen på Spotify!
Jag tycker den är bra. En härlig sommarlåt.
Frågan är hur länge det dröjer innan man tröttnat.. ? :)

Solig fredag

Efter en tid med sämre väder skiner solen igen. Helt underbart. Och så är det fredag dessutom! Det känns toppen! Idag ska jag in till Kalmar och handla födelsedagspresent till Jörgens systerson som ska firas i helgen. Sen ska jag besöka jobbet en sväng. Ha en bra dag!

Förlossningskomedi

Jag kan inte låta bli att gilla graviditets skämt och den här sketchen från Cirkus Kiev är ju bara för rolig! :)