Ge mig!

Jag har länge funderat på att köpa mig en systemkamera. Det vore verkligen jättekul att ha en. Och jag älskar att pyssla med mina fotografier så en skitbra kamera vore ju inte fel. Nu har jag hur som helst ändrat mig och vill ha en riktigt bra kompaktkamera istället. Det lutar åt en Panasonic Lumix av nyare modell, men sen var det ju det där med priset..

Snälla ge mig!


En TZ10


Eller en LX5

Glädjande musik

Fullkomligt älskar den här låten. Det räcker med att bara höra introt för att jag ska bli glad och må toppen. Ha en fin dag! Det ska jag :)



We've got the right to live, fight to use it,
You've got everything but you can just choose it,
I won't just be a puppet on a string.

Härlig påskhelg

Nu är påskhelgen över. Tyvärr. Det har varit en riktigt härlig helg. Jag har gjort både det ena och det andra men det allra bästa har varit att umgås med min älskade sambo. Det är så tråkigt att gå hemma själv så jag ser verkligen fram emot hans semester i sommar så vi kan vara tillsammans lite mer. Kvällarna och helgerna går ju så himla fort så jag tycker knappt man hinner med någonting! Så en fyradagars helg var absolut behövligt!


Lina i fina overallen på sin 25-årsfest i lördags :)


Målning av garaget igår i den härliga vårsolen!


Vårbilder från trädgården. Det är så härligt nu när det börjar grönska :)

Always Spring

I'm from Barcelona - Hur bra är dem inte? Jag älskar deras senaste låt Always Spring. Helt underbar! Kunde tyvärr inte hitta den på Youtube så ni får leva med Tv4:s reklam i början! Enjoy :)



(Missa inte heller deras låt Get in line, också från senaste plattan)

Påskafton med partaj

Det är en härlig lördagsförmiddag och solen skiner. Så härligt! Och ikväll vankas det kalas. Det är inte vilket kalas som helst utan min kära vän Lina som fyller 25. Självklart ska en tjugofemåring firas med pompa och ståt! Jag ser verkligen fram emot kvällen och vad den har att bjuda på. Även om jag inte kommer dricka en droppe alkohol och antagligen inte kommer kunna svänga mina lurviga sådär som man gör på födelsedagsfester så kommer det alldeles säkert bli toppen. För vem har någonsin sagt att nyktra tjockisar inte kan ha roligt? ;)

Grattis i förskott lilla Lina! (Eller ska jag säga stora nu? haha!)


Värme

Idag för exakt två år sedan åkte jag och sju andra goa filurer till Turkiet. Vilken resa det var! Så underbart härligt och roligt vi hade det då. Skulle gärna göra om det. NU! Men just nu har jag lilla bullen att tänka på och dessutom är ju vädret här hemma allt annat än dåligt! Så nu i påsk ska jag bara njuta. Hoppas att ni också gör det! Trevlig påsk på er!

Det du tycker

Jag gillar att du säger vad du tycker
men det du säger att du tycker
säger inte mycket

Varma vindar

Som jag skrivit tidigare blåser det mycket här uppe på backen. Som tur är har vindarna ändrat karaktär och är lite varmare. Lite behagligare. Lite snällare. Det känns toppen med vår!

I veckan ska jag dona lite här hemma och sen fixa lite påskmat tills på fredag. Då ska det bli påskmiddag hemma i Arontorp. Precis som vanligt. Helt underbart!

Hej hopp!

Hu vad tiden går!

Dagarna går rätt så långsamt, men veckorna går ju så jädrans fort. Nu är det snart helg igen. Det var ju nyss söndag! Men jag klagar inte. Det är väldigt trevligt med helg även att jag är ledig i veckorna. Förhoppningsvis innebär helgen fint väder så att jag och Jörgen kan greja lite med huset och trädgården. Det är alltid roligt! I söndags samlade vi ihop alla löv och grenar/kvistar och körde iväg det med svärfars traktor och vagn. Det blev ett rejält lass. Vi håll på i stort sett hela dagen. Det var verkligen länge sen jag var utomhus så länge. Vädret var ju helt fantastiskt! Nu hoppas jag på en lika fin helg denna veckan. Tack och hej!

Ny favoritlåt


Recept gotteligottgott

Brownies med färskost

300g Philadelphia ost
9st ägg
3msk vaniljsocker
7½dl strösocker
300g smör
3dl mjöl
1½krm salt
3 3/4dl kakao

  • Sätt ugnen på 175°C. Smöra eller klä en form med bakplåtspapper. Ca. 30x40cm.
  • Blanda osten, 1 ägg, 1½msk vaniljsocker och 1dl strösocker med elvisp till en fluffig smet.
  • Vispa ihop smöret (behöver mjukna lite innan) mjöl, salt, kakao och resten av vanilj- och strösockret. Ta även i resten av äggen. Gärna ett åt gången.
  • Häll chokladsmeten i formen och stryk ytan slät.
  • Klicka på ostsmeten och använd en kniv för att forma ett oregelbundet mönster i kakan.
  • Grädda i ca. 30 minuter. Testa kakan med en sticka. Blir det klibbiga smulor på är den klar.
  • Låt kakan svalna. Skär upp i bitar.
Det blir ungefär 30 bitar. Att baka den här kakan tar lite drygt 45 minuter och det blir smasken! Trevlig måndag på er :)

Lördagskvällen

Min lördag avslutades med filmmys i soffan. Det var verkligen en skön avslutning. Dessutom valde jag film och vilket val sen! (Jörgen har en tendens att alltid välja halvsega filmer..) Den vi hyrde igår var både spännande, rolig och intressant. Vill ni se en bra svensk film är den ett självklart val. Himlen är oskyldigt blå. Baserad på verkliga händelser!


Blåsigt så in i ...

Det är verkligen inget roligt att bo på en backe när det blåser såhär mycket. Ibland känns det som om huset ska slitas bort från marken och flyga iväg. Fruktansvärt jobbigt!

Min onsdag

Idag har jag varit en runda i Kalmar. Gjorde bland annat ett besök på jobbet och besökte lite leksaksaffärer. Ska på ett-årskalas i helgen så jag fixade en fin present till födelsedagsbarnet. Resten av dagen har varit lugn. All den där nyttan jag skulle göra blir nog imorgon istället. Nu väntar jag på att sambon ska komma hem från innebandyn. Sedan blir det sova!

Trevlig kväll på er!

Lathund

Det är vår ute. Fint väder som man borde passa på att njuta av. Problemet är att jag inte har någon lust att gå ut idag. Jag känner mig trött och framför allt riktigt lat. Vet inte om jag verkligen förtjänar en hel dag utan att göra någon nytta. Antagligen inte. Fast jag unnar mig nog det iallafall. :) Får helt enkelt vila idag och sedan göra massor av hemmasysslor imorgon. Det är väl ändå okej? Jag gillar kompromisser!

Spelningen






Johnossis spelning på Sandra i fredags var ljuvlig. Jag ångrar inte att jag gick dit. Och det var definitivt inget aprilskämt. Det var äkta vara. En styck John och en styck Ossi. Precis som det skulle vara. Det var mycket folk och ett bra drag. Recension finns att läsa
här!

Det helvetes jävla regnet drar bort enligt SMHI

Regn drar bort

Tidvis regn till fram på dagen och mot slutet av dagen kan molnen spricka upp på en del håll. 5-8 grader och vinden västlig, frisk vid sydkusten. I natt väntas uppehåll men troligen mycket moln. Lokal dimma. Temperatur nära noll, men kan bli lägre om det spricker upp.