Midsommarhelgen

Vi tjuvstartade midsommarhelgen redan i torsdags då både jag och Jörgen var lediga. Det var väldigt härligt väder så när Mira lagt sig på kvällen avnjöt vi varsin öl/cider på altanen. Riktigt skönt. Iallafall tills solen gick ner.
 
Midsommarafton firades i Fastlycke hos en av Jörgens systrar. Vi proppade i oss midsommarmat, sill potatis jordgubbstårta, och hade det väldigt trevligt. Det var lite småkyligt bara, men det hör ju till den svenska sommaren att det ska regna när man tänkt sitta ute. Gubben tog några snaps till sillen så det blev jag som fick köra när det var dags att åka hem.
 
Midsommardagen firades på Öland. Vad vore midsommar utan mitt kära Öland? Antagligen lite dystert. Hur som helst firade vi ihop med min släkt på östra sidan. Vi käkade ännu mera sill och potäter och åt massor med jordgubbar. Tyvärr regnade det så mycket när vi skulle äta så vi fick sitta inne. Men på kvällen kunde vi iallafall sitta ute och grilla. Det var riktigt härligt, om än lite kallt. Denna kväll var det Jörgen som fick köra hem, så jag kunde halvsova i passargerarsätet. Riktigt skönt efter en lång dag.
 
I söndags hade vi minikalas här hemma. Miras farmor, farfar och gammelfarmor var på besök för att gratulera den nyblivna ettåringen. Det blev såklart paketöppning och fika. Ett bra avslut på helgen!
 

Nytt i Miras byrå


Sommarkläder

Pyjamas med lejon :)

Student

Igår tog min bror studenten. Och jag var där. På Stagneliusskolans skolgård. Det var roligt att se brossan i kostym och studentmössa. Men det gav mig också lite ångest. För fem år sedan var det jag som stod där. Fast i klänning istället för kostym. Omringad av familjen som ville gratulera. Vad hände med dem fem åren? Ibland känns det som igår. Galet!

Efter mottagandet på skolgården, promenaden genom stan och flakåkningen blev det studentskiva hemma i Arontorp. Och vilken studentskiva sen. Johan var verkligen festens mittpunkt, precis som det ska vara. Studenten i centrum. Och roligt hade vi det. Allihop!




Kalaset


Att öppna paket var inte roligt. Mira låg i mitt knä medan jag öppnade alla fina presenter. (Kanske berodde det på att alla gäster stod och tittade på oss och gjorde stumpan så blyg eller var det bara trist!)


Tårta med ljus däremot var mer intressant. Lite svårt att blåsa ut dock :)


Och gott var det också med en massa fika! Riktig tur med vädret hade vi och kunde sitta ute. Kanon!

Tack alla som kom och firade med oss! Skickar även en tanke till Miras farmor och farfar som tyvärr inte kunde komma. En extra krya-på-dig-kram till farfar från Mira också!

Ett år

Idag fyller vår lilla solstråle ett år. Det har gått så himla fort! Hon föddes nyss och nu är hon redan ett helt år! Vi började dagen med paketöppning i sängen. Det var konstigt och spännande :) Både jag och Jörgen är lediga idag och hemma för att leka med vår dotter. Det är Miras dag idag så hon har fått bestämma det mesta! Fast nu vilar hon middag så då passar vi på att syssla med annat! Det stora kalaset kommer äga rum på lördag. Idag blir det bara vi tre som firar.

Som om det inte vore nog med paket på ettårsdagen så har även Miras första tand kikat fram. ÄNTLIGEN :) En väldigt fin present. Jag trodde ett tag att hon skulle vara tandalös livet ut!
Nähe, nu ska jag försöka slänga ihop en kaka lite tyst. Vill inte väcka stumpan! Tack och hej!
Lilla Mira - en dag gammal