Linköpingweekend?

"Jerry Lee Lewis kommer till Sverige för en konsert på Cloetta Center i Linköping den 20 november. Den legendariske rockpionjären får med sig Linda Gail Lewis, Some Like It Hot & The Memphis Beats. Under kvällen spelar även The Refreshments, Eva Eastwood, Gil Edwards, X-Mas Horns och Nisse Hellberg."
Källa: SvD.se

Det blir kanske en tripp till Linköping för mig och min systeryster!

Fredagmys

Det har varit en slitsam arbetsvecka. Jag är helt slut både i kropp och sinne. (Kanske skulle en RedBull rädda situationen?) Ikväll blir det därför en hemma kväll framför teven. Jag och Jörgen ska hyra Män som hatar kvinnor. Telias videobutik är kanon, man behöver aldrig oroa sig för att filmen är uthyrd. Ser fram emot att se den eftersom jag läste boken i våras. Den var verkligen spännande. Får se hur bra filmatiseringen överrenstämmer.

Nu är det dags för fredagsmys! Trevlig helg till er alla!

Inbrott i mitt eget hem

Kom hem från jobbet för en liten stund sen. Jag jobbade över ett tag. Sedan kikade mamma förbi så då tjattrade jag med henne en stund. När jag väl kom därifrån var det i min kära Renault. Den har stått utanför jobbet hela sommaren. Jag har liksom inte behövt den. Jag lyckades hur som helst köra enda hem med den. Tack och lov för det!

När jag pakerat bilen och just skulle kliva ur upptäckte jag att jag inte hade någon lägenhetsnyckel med mig. I samband med att jag lämnade bilen på jobbet delade jag på nycklarna. Så jag hade bara bilnyckeln medan hemnyckeln hängde innanför dörren. Gissa vad jag gjorde? Av rubriken att dömma bör ni listat ut det nu! Jag trixade mig in genom sovrumsfönstret. Det var inte lätt men det gick. Jag hade sådan tur att vi bara dragit igen det utan att stänga ordentligt. Hädan efter ska jag göra det så inte riktiga inbrottstjuvar tar sig in!

Nu väntar jag på att sambon ska komma hem. Min mage kurrar. Får nog äta middag utan honom, blodpudding och bacon. Bättre sent än aldrig!

Rikare och fattigare på samma dag

Har just betalat månadens räkningar. Samma dag som lönen når kontot försvinner en stor summa på hyra, el och telefon. Fast jag lider ingen nöd för det. Jag delar ju faktiskt ekonomi med min sambo Jörgen.

Nu väntar jag på att tvättmaskinen ska stanna så jag slänga in allt i torktumlaren. Efter det får det nog bli sängen. Jag är trött ikväll!

Värkande ben

Visst var det kul med brännboll, men varför i helvete var jag tvungen att springa som om jag vore jagad av vargar?! Igår hade jag ont i mina ben. Idag är det ännu värre. Träningsvärk! Minns faktiskt inte när jag hade det senast. Är inte detta ett tecken på att jag bör röra mer på mig, så vet jag inte! Kanske en uppmaning att låta bli? Ont gör det i allafall.

Lyckad lördag

Lördagens galej var väldigt lyckat. Mina småfranska gick att äta eller åtminstone vågade inte folk göra annat. Det åts kräftor som på löpande band. Otroligt gott var det också! Det enda som blev över i matväg var en stor mängd av den sallad som jag och Lina skar upp precis innan alla gästerna kom. Typiskt.

Vi började med att äta såklart, därefter spelade vi brännboll. Det var kul. Jag hatar de flesta sporter, iallafall om jag själv måste delta, men lite lekfull lagsport kan faktiskt vara kul. Mitt lag förlorade dock, men vad gör det? Jag hade minst lika roligt ändå. Kvällen fortskred med musik och stoj.

Tänkte lägga upp bilder på Facebook istället för Bilddagboken den här gången. Så håll utkik, det kommer nog imorgon!


Laddar inför kvällen

Jag har just bakat småfranska till kvällens Kräftskiva. Känner mig väldigt duktigt. Vi får hoppas att de går att äta också! Jörgen och Coffe fixade brännbollsträ idag med, så kvällen ser lovande ut. Vid fyra tiden kommer vännen förbi sedan ska vi till lokalen och dona.

Jag hoppas alla gäster är lika laddade för vi ska ha årets skiva!

Shopping troubles

Jag kikade runt lite på ASOS nyss och lyckades självklart hitta ett par plagg jag vill ha. Bland annat en tjusig klänning och ett gulligt halsband. Hur som helst stötte jag på lite problem när jag skulle logga in. Det funkade helt enkelt inte. Jag dubbelkollade flera gånger att jag skrev in rätt e-mail och lösenord och allt stämde. Icke sa Nicke, jag kom inte in ändå. Jag som var så shoppingsugen just ikväll! Får försöka igen imorgon eller ta kontakt med ASOS på något vis. Fast där har jag ännu ett problem; att skriva på engelska!

Tack för mej, hej!

Friday I'm in love

Äntligen fredag och det känns så jädra bra. Kom dessutom hem från jobbet i lagom tid. Nu står handling, umgänge med vänner, påskrift av lokalhyrning samt dusch på schemat. Återkommer förhoppningsvis snart igen!

Jag jobbar på en billackering



Ibland kommer det lite annat smått och gott!

Till er som vill veta

För er som är intresserade tänkte jag ägna ett inlägg åt mina helgaktiviteter. I fredags efter att jag låst och larmat på lämnade jag jobbet och for direkt till Fastlycke. Där var det kalas för min svärmor som fyllde jämt. Hennes barn med respektive (där jag ingår) gav henne en lyxkur på Möre hotells spa. Det verkade vara en uppskattad present. Efter fika och socialt umgänge åkte jag och sambon hem för att tillbringa resten av kvällen framför teven. Det var skönt kan jag tala om.

På lördagen åkte vi in till stan för att hämta Jörgens försenade födelsedagspresent. Den bortskämda ungjäveln (om man få kalla sin sambo för sånna elakheter) fick en diskmaskin av sin familj. När vi ändå var på OnOff passade jag på att köpa en mic till vårat Guitar Hero. Sedan lämnade vi folkvimlet och åkte över till Öland. Där fikade vi hos min mormor och morfar. Det var kul att hälsa på och dem var pigga och glada. Med mig därifrån fick jag mormors minneskort. Jag ska hjälpa henne att framkalla lite bilder. Blev ungefär 170 stycken när jag la över dem på datorn. Nu för tiden framkallar jag alla mina foton på Extrafilm.se och det funkar kanon. Jag betäller på nätet och har bilderna i brevlådan cirka tre dagar senare. Det kallar jag service.

Efter besöket på Öland käkade vi middag på en restaurang i Kalmar. Det kändes härligt att unna sig något utan att ha en anledning. Vi kände för det helt enkelt. Och väldigt gott var det dessutom. På kvällen kan ni ju gissa vad vi gjorde! Jörgen grejade med diskmaskinen och jag vrålade till ljuvlig rockmusik.

Söndagen tillbringade vi med Emmy och Coffe. Först hjälpte vi dem att köpa en ny dammsugare sedan käkade vi kinamat. Det var lika gott som vanligt, men jag fick väldigt ont i magen efteråt. Resten av dagen grejade vi hemma. Bland annat klistrade jag in lite bilder i mitt fotoalbum. Det blir så fint!

Jaha nu var det avklarat. Jag hoppas ni fick det ni ville ha! Tack för mej, hej!

Långonsdag

I onsdags efter jobbet hann jag med så mycket mer än vad jag brukar. Först åkte jag in till stan och fikade med Lina. Vi hade en del att prata om och minnen att reda ut. Efter drygt en timme tackade jag för mig och åkte för att hälsa på mormor. Hon blev glatt överrraskad när jag tittade in. Och vad kan vara roligare än att göra en annan människa glad? Höll henne sällskap tills mamma kom och de skulle ta ett bloss tillsammans. Då smet jag hemåt. Där hade Jörgen besök av Emmy och Coffe. Snackade lite med dem och allt verkade bra. Emmy visade upp sin fotlänk, den var verkligen fin! Efter att vännerna åkt började jag och Jörgen byta däck på bilen. Jag hade med mig fyra nya däck och fälgar hem. Balanserade och klara - så det var bara att hänga på. Det blev som en ny bil när vi var klara. Urtjusigt.

Det blev en lång onsdag men jag är glad att jag hann träffa alla mina kära!

Doften av grillat

Nu har doften av grillat spridit sig in i vardagsrummet. Strax utanför sitter Jörgen och sköter käket. Efter kanotpaddlingen, som gick hur bra som helst, förtjänar vi god mat. Det blir grillade potatishalvor och karrékotletter. Magen längtar!

Under kanotfärden fick jag en liten solbränna. Det innebär att jag är högröd i ansiktet och på axlarna. Bättre det än att vara vit när det är sommar, eller hur!

Tack för mej, hej!

 

Slitet lönade sig

Igår åkte vi över till Öland ganska tidigt. Där var det husmålning som gällde. Mina föräldrar har börjat måla om och sedan insett att de inte kommer hinna klart på egen hand. Då rycker experterna in! Vi målade bara i ungefär fyra timmar, men det var tillräckligt. Vi hann nästa klart med alla väggar. Nu återstår fönster och garage, men det får husägarna göra själva. Som belöning för vårt slit bjöds hela familjen på kroppkakor. Det var såklart underbart gott. Därefter väntade ännu en belöning. Vi duschade och gjorde oss i ordning och körde sedan mot Karlshamn. Bulleveuparken närmare bestämt och Magnus Ugglas Revy. Tyvärr fick det inte fotas eller filmas under föreställningen. Jag kan bara säga tyvärr till er som inte sett den. Vi var nämligen på allra sista visningen. Allt var otroligt bra gjort och roligt framför allt. Per Andersson gjorde två klockrena imitationer, Mikael Wihe och Tommy Körberg. Skrattade så jag tjöt. Stor tack till Pappa som tog med oss!


Tokiga och älskvärda. Mitt sällskap på årets bästa revy.

Jag ska paddla kanot

Idag ska jag och sambon ut och paddla lite. Jag återkommer ikväll och berättar hur det gick, eller imorgon om jag inte hinner med. Man ska aldrig lova för mycket! Har även en del att berätta om gårdagen!

Tack för mej, hej!

Fatboy var fettbra

I tisdags efter jobbet åkte jag och systeryster för att lyssna och titta på Fatboy. Vad vi inte hade räknat med var att kolla på Svensktoppen nästa i fyrtio minuter. Det var ingen höjdare men när rockabilly-jazz bandet från dalarna klev upp på Larmtorgets scen blev det andra bullar. Vilket ös! Jag tycker bara om bandet ännu mer efter att ha sett dem live.

Har du aldrig hört Fatboy så finns dem att höra både på Spotify och Youtube!



Jag älskar ståbas! Tyvärr glömde jag kameran hemma, men fick ett foto med mobilen.

Angående presenten

I lördags förmiddag var jag desperat efter bra födelsedagspresenter. Jörgen och hans goda vän Erik skulle ha fest och vi hade ännu inte hittat något bra att ge Erik, som fyllt 25. I vår vänskapskrets handlar det inte om att ge så fina och dyra presenter som möjligt utan roliga och lite galna. När jag satt där i min tankeverkstad kom jag och tänka på den klockrena presenten vi gav till en bekant för ett par år sen. "En skadeskjuten hora". Visst, det låter inte riktigt klokt men vi hade så kul när vi gjorde presenten. Vi var ett gäng som köpte en jakttavla (en sån man hänger på väggen med rådjurs hornen på) och ett sminkdockshuvud. Sedan lät vi vår kreaktivitet sväva iväg lite. Har tyvärr ingen bild. Vad jag vill komma till är att vi ville ge något lika kul till Erik. Jag tänkte först på ett fotokollage, men Jörgen tyckte det var en dålig idé. Istället blev det en navkapsel med bilder och belysning. Hur fräckt som helst.

Festen var rolig om man bortser från cykelturen dit. Jag var utmattad! Ändå har vi bara någon kilometer dit. Det skvallrar väl om hur otränad jag är. Tack och lov fick jag ta Noveletten hem. Vi blev bjudna på mat, det blev stor version av plocke-pinn och dans såklart. Lyckad kväll även om den var ovanligt lugn. Jag har ju dragit på mig ännu en förkylning.


Erik med presenten


Emmy gav grabbarna fylle-utrustning: haklapp, blöja & 10%-ig öl

Sommarens slutspurt

Nu är det augusti. Kan ni tänka er, maj juni och juli har redan passerat förbi! Det måste ha skett i raketfart för jag hann knappt med.. Jag hoppas på sol och sommarväder den här månaden. Augusti brukar vara fin, men tyvärr är det alltid algblomning och skit som gör det omöjligt att bada. Dessutom är semestern över. Jag började igår. Rakt in i verkligheten igen. Efter en dag på jobbet känns det som om man aldrig varit ledig. Ändå har jag haft hela tre veckor. Igår började jag fundera på vad jag gjort alla mina lediga dagar, men det var inte lätt att komma ihåg. I vilket fall var det även skönt att börja jobba igen. Tillbaka till det normala.

Idag står födelsedagsfest på schemat. Innan dess ska jag hitta en bra present. Vad ger man någon som fyller 25?

Tack för mej, hej!