Lilla hjälpredan



Idag tog vi oss en promenad bort till affären. Det tog bara 40 minuter att gå dit, handla och sedan gå hem igen. Betydligt fortare än jag räknat med. Sedan har Mira hjälpt mig i köket också :) En bra onsdag!

Titta hon snackar

Det började med "titt", men nu kan Mira även säga "mama". Jag är så lycklig! Stumpan började i lördags med "nam" men efter ett tag blev det "mama". Det är så roligt hur hon hela tiden lär sig nya saker. Även krypningen är på gång nu. Underbara unge!


På promenad




Igår var det en riktigt härlig dag. Så vi tog oss en promenad i förvår-solen. Jag älskar att våren är tidig i år. Man blir så mycket piggare nu när det börjar ljusna!

Vilken underbar dag

Det är strålande solsken ute och nästan all snö har smält undan. Vi har snödroppar och andra blommor på väg upp i trädgården. Vilken underbar dag det kunde varit OM det inte blåst som en hel orkan utanför fönstret. Vi vågar oss nog inte ut med vagnen idag heller...

Fredag till måndag

Detta har vi haft för oss:

I fredags besökte jag och Mira mitt jobb. Stora systeryster bjöd på smörgåstårta. Det var smarrigt och roligt att träffa kollergorna. På kvällen var vi bara hemma hela familjen och slappade. Riktigt skönt!

I lördags hälsade vi på Miras mormor och morfar. Hon var även ensam där en stund medan jag och Jörgen passade på att handla lite. Stumpan var inte så glad över att vara utan mamma och pappa, men med lite träning så ska det nog gå bättre. Mira är ju en riktig liten mammagris. Passande nog är jag en riktig Miragris :) Sedan blev vi bjudna på mat. Kyckling och dijonsås och chokladpudding till efterrätt. Gott!

I söndags var vi på fika hos ett par vänner. Barnen lekte och var glada. Mira fick även smaka majskrokar, vilket var en hit. Så det måste jag köpa hem nu. På kvällen fick vi besök av Emmy och co. Sedan var den dagen också slut.

Igår var det strålande väder så jag och Mira var ute en runda med vagnen. Snön har smält bort en del så nu tar man sig fram igen.

Veckan

Efter att ha varit sjuka och bara varit hemma i cirka två veckor känns det roligt att det hänt lite denna veckan. Jag och Mira har verkligen fastnat i hemmaträsket där vi traskar runt här hemma och alla dagar ser likadana ut. De senaste dagarna har varit lite annorlunda. Tack för det!

I måndags hade vi lite hantverkare här som fixade våra fönster. Vi har fått fönstrerna bullerisolerade av Trafikverket. Skrev om det
här för ett tag sedan.

I tisdags hade vi mini-städ-dag. Det blev ingen storstädningen men det behövdes städas lite efter hantverkarnas arbete. Blommor, gardiner och möbler fick vi ju flytta för att de skulle komma åt fönstrena så det var lite att plocka iordning efteråt.

I onsdags träffade vi några från min mamma-grupp som jag nu går en studiecirkel tillsammans med. Vi läser en bok (barn-relaterad) och sedan har vi träffar där vi pratar om den. Det är via Vuxenskolan och är helt kostnadsfritt så det kunde vi inte missa. Sedan blir det såklart att vi pratar om annat än boken och viktigast av allt att barnen träffas också.

Idag har vi hör och häpna bakat. Lyckades slänga ihop en kaka medan Mira sprang av sig i gå-stolen. Sedan packade vi ner fikat och begav oss till Trekanten för att träffa Lina och nytillskottet. En riktig liten sötnos. Jag har redan svårt att minnas att Mira varit sådär liten!

I morgon blir det förmodligen ett besök på jobbet. Sedan är det helg igen!


Glad alla hjärtansdag (till er som firar)



Här är mina hjärtan som jag älskar varje dag. Vi firar inte alla hjärtansdag. Vi behöver inte den här dagen för att minnas att älska varandra. Men jag skulle gissa att det blir lite familjemys ikväll ändå :)

Kalaset

Ojsan hoppsan! Jag har ju inte bloggat på en hel vecka. Jag ber verkligen om ursäkt för detta, men vi har som jag skrivit tidigare varit sjuka. Nu är vi allafall något sånär friska. Skönt! Jag fyllde år för precis en vecka sedan men firade inte på dagen. Det vankades kalas här i lördags istället. Jag bjöd på hemma-bakade semlor. Glömde ta kort, men de blev rätt fina faktiskt. Och goda :)

Om vi skulle fira oss

9.20 idag har jag funnits i 24 år.
17.00 idag har Mira funnits i 8 månader.

Om vi skulle ta och fira oss lite ändå! Vi är båda dävna på grund av förkylningen (den vägrar ge med sig) men lite firande ska vi nog klara av. Om jag skulle skicka Jörgen att köpa lite födelsedagsfika på vägen hem från jobbet?! :)


Vinter och förkylning

Jaha, den riktiga vintern kom iallafall. Jag hade hoppats att vi skulle slippa mer snö och kyla! Bara att bita ihop och stå ut antar jag. Så har vi blivit förkylda igen. Som om att det här med snön inte vore nog?! Det är ett jävla skit med förkylningar. De kan liksom hålla i sig hur länge som helst. Mira är iallafall piggare idag. Jag däremot skulle gärna krypa ner under täcket och stanna där. Vi får se om lite te kan förändra den saken. Fika dags!

Stolt mamma



Kan man vara annat än stolt när man har världens snällaste, gladaste, gosigaste, sötaste unge? Jag är oerhört glad och stolt!

Youtube skoj

Jag älskar Timone och Pumba. Jag tror att Mira också gör det. Iallafall gillade hon det här härliga klippet från Lejonkungen:


Från CDON


Harry Potter och dödsrelikerna del 2, DVD. Sov nu för fan, bok. Allt du vill veta om barnets sömn men varit för trött för att fråga om, bok. Dyngkåt och hur helig som helst, DVD. Takida - The burning heart, CD.