Bra tisdag



Mira busar i gåstolen och jag äter choklad. Vi är rätt nöjda idag!

Så blev Mira stor

Ja, det har kommit ett nytillskott i min vänskapskrets. Mira är inte längre minstingen! Min fina vän Lina har blivit mamma. Stort grattis till henne och hennes lilla familj!

Det känns som igår, eller kanske förgår, som vi kom hem från BB med en pytteliten Mira. De första dagarna var så känslosamma. Det är en sådan otrolig lycka att bli förälder så man måste uppleva det för att förstå. Jag var så lycklig och stolt över min lilla dotter. Samtidigt kunde jag känna en rädsla och oro. Det var ju ett helt nytt liv man ställdes inför. Ett ansvar. En livsuppgift. Så man befanns liksom i en känslostorm. Det var stundvis jobbigt, men ändå en sådan underbar tid. De små blir ju stora så fort, man måste fånga varje ögonblick och njuta utav dem!


Så till Lina och hennes familj vill jag skicka en uppmaning att njuta av de första dagarna tillsammans. De är så otroligt underbara och viktiga framöver!


Bilbarnstolen

Jörgen var duktig pappa och monterade Miras bilbarnstol redan i söndags. Eftersom hon alltid åkt fram i min bil (har kopplat ur airbagen) tyckte vi att hon även skulle sitta i framsätet i fortsättningen också. Sagt och gjort. Jörgen fick stolen på plats och i tisdags tog Mira och jag premiärturen. Katastrof! För det första var det riktigt trångt att få in Mira i bilen, för det andra var det alldeles för dålig lutning på stolen och för det tredje skymde den sikten betydligt mer än jag räknat med. Detta resulterade i att jag ägnade tisdagskvällen i garaget och flyttade bilbarnstol. Nu mera sitter Mira i baksätet och har gott om plats!

Pulka

Igår invigde vi pulkan som Mira fick i julklapp. Ett litet leende syntes på stumpans läppar när jag drog henne runt trädgården. Allra helst i nedförsbacken :) Det var dock lite kallt så vi var inte ute så länge. Nu när premiären är avklarad får snön gärna försvinna. Jag vill ha vår, tack!

Söndagen

I söndags började vi dagen framför teven och Arne Dahl - Misterioso. Det var ett bra svenskt kriminaldrama tycker jag. Sedan fortsatte jag med tvätten som aldrig verkade ta slut. På eftermiddagen var jag värdinna för ett Tupperwareparty. Jag har ju försökt bjuda alla jag känner, men det var inte så många som kunde komma tyvärr. Några tappra själar dök iallafall upp vid halv fem-tiden.

Det roliga är inte att handla utan att sitta några stycken och prata och byta erfarenheter. Sedan tycker jag att Tupperware är jättebra och deras produkter är ofta värda de höga priserna. Hur som helst var vi fem stycken som fikade och beställde ur vinterkatalogen. Mycket trevligt! Eftersom jag sällan har gäster var det roligt med besök :)

Mira var också med och tyckte det var intressant. Hon höll sig vaken sex timmar i sträck, vilket är ett slags rekord!


Lördagen

Idag har lilla familjen varit inne i stan. Veckohandling stod överst på att-göra-listan. När den var avklarad åkte vi till Babyproffsen och kikade på bilbarnstol till Mira. Vi hittade en som förhoppningsvis blir perfekt. Det var erbjudande på just den stolen så vi slog till. Ännu har vi inte monterat den i bilen. Det får bli en annan dag... Efter bilstolköpet tog vi oss varsin god smörgås på Strömssons Conditori. Bekväma av oss som vi är körde vi till deras drive-in. Det var mycket smidigt och personalen där är alltid glad och trevlig. Strömssons måste vara ett av de bästa konditoriena i Kalmar.

Väl hemma kunde jag inte ignorera tvätten längre. Fick slänga i en maskin och håller fortfarande på. Det tar sin lilla tid när de över fulla tvättkorgarna ska tömmas. Jag har även bakat lite. Det blev muffins som jag ska bjuda på på morgondagens Tupperware-party. (Är du intresserad av Tupperware, plast- och köksgrejor, eller bara är sugen på fika och damsnack - kom till mig imorgon!!) Efter en god middag bestående av ugnsrostade rotfrukter och biff är det nu dags att slappa framför teven. Antar att det blir Gladiatorerna och så lite P3 Guldgala kanske. Visas på SVT!
Trevlig kväll!
Stumpan provsitter nya stolen :)

Fredagen

Igår åkte jag och Mira över till Öland för att umgås med hennes mormor. Efter lite fika/lunch drog hon ut oss på promenad. En och en halvtimme var vi ute! Det var mycket länge sedan jag var ute i friska luften så länge. Trots att det var förbannat kallt var det riktigt skönt att komma ut. Dock stötte vi på problem längs vägen då vi valde en skogsväg där de av någon anledning varit och röjt. Så det var stora hjulspår efter någon slags skogsmaskin och på grund av kylan hade leran fryst så det var stenhårt! Skumpigt för lilla Mira i vagnen, men hon sov så gott ändå! :) Det var mycket skönt att komma hem till ett varmt hus och dricka en kopp te efter den promenaden. På kvällen kom resten av klanen och vi åt middag. Det var lika trevligt som vanligt! När det var sovadags för stumpan packade vi ihop oss och åkte hem. Skickar ut ett hjärtligt tack till min familj för den fina fredagen och hoppas att det kommer fram i det stora internätet!

Duktig torsdag

Japp, precis som rubriken säger har jag varit duktig idag. Sovrummet har fått sig en omgång med dammsugaren och dammtrasan. Jag har även fått upp en gardin. Fönstret har varit utan det ett bra tag nu. Lilla Mira tittade glatt på medan jag putsade och donade. Annars har vi inte haft mycket för oss idag. Städningen gick trots allt rätt snabbt. Igår däremot var vi utanför hemmet. Vi gjorde ett besök hos Emmy och Anton. Mira hade jätteroligt i Antons lekrum. Han har ju så mycket grejor! Hon blev dessutom väl underhållen av hunden och Anton som jagade den! Så istället för att somna i bilen på vägen hem hade stumpan massor att prata om. Hon ljudade hela vägen och fortsatte en stund här hemma också. Hon är så söt när hon gör sina ljud och läten! Efter att vi snackat klart om upplevelsen hos Emmy och Anton somnade iallafall Mira som en stock! Så det var nog rätt skönt med en lugn dag idag trots allt :)

Snart friska

Nu börjar förkylningen äntligen ge med sig. Det är åtminstone bättre än förra veckan. Så med lite tur är vi nog friska snart.

Helgen är över

Nu är helgen över och det har varit en bra en. I fredags var ju jag och Mira inne i Kalmar på examen. Efter cermonin i domkyrkan, som var väldigt fin, åt vi på Kinarestaurang. Mira skötte sig exemplariskt. Det är så skönt när det går bra när man är ute bland en massa folk! På kvällen hälsade vi på Emmy med familj i deras nya hus. Jörgen hjälpte till med lite skruvande och så. Jag ser fram emot att hälsa på dem igen när de kommit i ordning. Det tar ju sin lilla tid det där.

I lördags var vi över på Öland. Först åkte vi till Arontorp för att träffa mina föräldrar som just kommit hem från sin semester på Kuba. Sedan for vi vidare tillsammans på 50-årskalas. Vi fick träffa släktens senaste tillskott, Miras syssling Oliver. En söt liten kille. Så nu är inte Mira minstingen längre. Det blev ganska sen hemfärd så idag har vi haft en riktigt lugn dag. Sådär som söndagar alltid borde vara!


Stumpan och hennes morfar :)

Examendags

Mira har sovit hela natten och det har nästan jag också. Vi är därför något piggare idag. Så förkylningen stoppar oss inte den här gången. Snart åker vi in till Kalmar för att vara med på socionomernas examen. Stort grattis till mina svägerskor Annelie och Camilla! Och lycka till i framtiden och i arbetslivet :)


12 januari

Här är det inte bättre, snarare sämre. Jag tror jag har åkt på en såndär manlig förkylning. En sån som man nästan dör av. (Om man är man alltså). Dricker tranbärsjuice som innehåller mycket C-vitamin. Det sägs ju vara bra mot förkylning. Förhoppningsvis är vi bättre i morgon. Då tar nämligen båda mina svägerskor examen!


Mobilhaveri

Min mobiltelefon har efter 4,5 år i trogen tjänst kastat in handduken. Den råkade ut för en rejäl attack med Miraslem och verkar inte återhämta sig. Min älskade, men även hatade, telefon är mer eller mindre död. Jag kommer sakna den. Min Nokia 6300. Tills jag beslutat vem som ska ersätta 6300:an lånar jag en av Jörgens gamla telefoner. En Nokia, tack och lov!


Tack, och adjö min gamle vän!

Sjukstuga

Förkylningen har slagit till. Hela familjen är drabbad. Stackars oss. Snor här och snor där. Det tar aldrig slut. Snoret alltså. Jag och Mira vilar och hoppas på bättring.

En låt - tre versioner

FLICKAN OCH KRÅKAN

Orginalversionen av/med Mikael Wiehe



Första gången jag hörde Flickan och kråkan var det den här covern av Dia Psalma



Och sist men inte minst, Jason Diakité version. Jag älskar den!


Önska kostar ingenting

Jag fyller år om knappt en månad och har därför snickrat ihop ett litet önske-kollage. Vanligtvis brukar jag aldrig ha fantasi nog att komma på saker att önska mig. Det här året är det annorlunda. Jag har helt plötsligt massor av önskningar. Här är några utvalda prylar som jag gärna skulle ta emot på min dag:



Hängare-gren, Blubox. Kameraobjektiv, Panasonic. Stektermometer, IKEA. Iphone 4S, Apple. Pyjamas, H&M. Postfack, FGintersales. Tallrikshylla, Dekodesign. Trådsil, IKEA. Spegel, EM Severins.

Vanlig vecka

Så var helgdagarna slut för den här gången. Dags för en helt vanlig vecka. Idag tar jag och Mira det lugnt. En skön hemma-dag har aldrig skadat! Imorgon bär det av till Öland för att hälsa på min morfar. Ska försöka baka något gott idag som jag kan ta med mig. Ska bara fundera ut vad..

Trevlig måndag på er!

Världens sötaste


Fredag på torsdag

Eftersom det är trettondagen imorgon och röd dag så blir denna torsdagen som en fredag. Det är ju toppen! Jörgen är redan hemma och fixar med pelletsbrännaren. Han har alltid något att fixa med. Till skillnad från mig har massor av energi, även efter jobbet. Ikväll är det soffan som gäller. Godis, Cola och tv-tittande.

Det kostar att klä sig - även för de små


Mina jeans: 199 sek
Miras jeans/tights: 99 sek

Recept

Till nyårs-buffén gjorde jag bland annat egna vitlöksbröd. Det är så enkelt att inte ens jag kan misslyckas! Så här kommer receptet så även ni kan prova.

Ugnsrostade vitlöksbröd


4 msk olivolja (eller annan olja om man så vill)
2 msk hackad persilja
2 st pressade vitlöksklyftor
2 st baguetter eller 6 skivor fransbröd

Blanda oljan, persiljan och vitlöken. Dela bröden. Pensla på blandningen. Rosta bröden i övre delen av ugnen i ungefär 5 minuter.



Till bröden gjorde jag egen aioli och till det använder man ju bara äggulan så jag fick några äggvitor över. Jag var duktig och sparade dem och gjorde maränger igår. De blev inte så fina, men fullt ätbara!


Ett gott slut

Det blev ett gott slut på året igår. Vi fick besök av Jörgens systrar med familjer samt Emmy och hennes familj. Vi åt mat i massor och sedan paj och andra sötsaker på det. Alla var vakna vid tolvslaget, inklusive Mira. Några av oss stannade inne och stod i fönstret och kollade på alla raketer. Nu hoppas jag på ett gott nytt 2012!


Barnen höll igång med dans :)