Är det äntligen dags?

Idag har vädret varit över förväntan och nu på kvällen har det varit hela tio grader. 10°C vid klockan nio, inte fy skam! Är det kanske så att våren äntligen är här?!

Efter regn kommer solsken

I fredags när jag körde till jobbet öste regnet ner. Då blir man ju inte annat än nerstämd. Det blev en seg dag på jobbet. Vi har så otroligt lite att göra just nu. Förbannade lågkonjuktur! Detta ledde till att jag var trött och hade huvudvärk. Något positivare var att jag kunde smita lite tidigare. Och just då kikade solen fram. Jag vred upp volymen på bilstereon och tryckte ner gaspedalen lite extra. Genast kändes allt bättre även om huvudvärken inte hade släppt. Jag tillbringade eftermiddagen med att promenera en liten runda med Emmy och kvällen ängnade vi oss åt att heja på Magnus i Let's Dance. Det som började som en helvetesdag slutade precis som en fredagkväll borde. Jag är övertygad om att ur allt dåligt kommer någonting bra.

Årets åkattraktion!

Den 25 april har Liseberg premiär för sin nya karusell Hanghai. Jag vill dit och testa! Verkar faktiskt riktigt kul. Om jag förstått det hela rätt ersätter den Tornado, som låg precis intill Flumeride. Kan ni erat Liseberg så förstår ni precis. Jag hoppas på ett besök under sommaren. Ni kanske har lust att bila dit med mig? Läs mer om attraktionen på liseberg.se


Får får lamm

Igår besökte jag en massa får, lamm och en bagge. Otroligt söta!

 
 

Plaskat

Jag är nydligen hemkommen från hotellet en bit ifrån mig. Jag och Emmy har varit där och plaskat idag. Vi är så otroligt duktiga. Åtminstone är jag stolt. Nu står ett besök på Öland på schemat. Ska först till mina föräldrar och käka sedan på kalas. Moster+kusin har fyllt år och dessutom har jag fått ett litet kusinbarn. Träffar inte släkten så ofta så ett kalas ska bli kul. Inte nog med detta skiner solen som den inte gjort på många månader. Jag måste ut och njuta!

Tack för mej, hej!


Medicin

Efter en mellandag (en dag som varken varit bra eller dålig) på jobbet behövdes jag muntras upp och tog därför en runda på stan. Emmy gav mig insperation och positiva tankar när vi simmade i lördags. Så en snabb shoppingtur kändes helt rätt. Jag gör det som en slags terapi. Det får mig att bli glad. Kanske bara tillfälligt, men huvudsaken är att det känns bra. Jag strosade runt i ett par butiker strax innan stängningsdax. Hittade bland annat ett par skor och två bikinis. Inhandlade även två söta burkar på Lagerhaus (se bilden)!

Tack för mej, hej!


Härlig lördag

Igår morse gick jag upp nästan 1½ timme innan min sambo. Jag kröp ner i soffan med Män som hatar kvinnor. Jag har kommit en bra bit in i boken och kan i princip inte släppa den, nu återstår bara de sista kapitlen. När magen kurrade gick jag och väckte Jörgen och vi åt lite frukost.

Sedan tillbringade jag i stort sett hela dagen med min vännina Emmy. Först var vi seriösa och simmade i omkring 40 minuter. Det var ansträngande för min otränade kropp. Att dessutom prata under tiden var extra krävande men underlättade också det faktum att vi faktiskt simmade fram och tillbaka i en bassäng. Efter bastun och duschen gick vi över till affären och köpte glass. Välförtjänat! Eftersom Emmys hund var hemma själv under tiden åkte vi hem till henne och gick en promenad. När vi spenderat en tid med Ami gav vi oss iväg igen. Denna gång hem till mig för att laga käk och kolla på Rallybrudar (helt okej film men lite trist att man listar ut slutet innan filmen ens börjat).

På kvällen blev det såklart Melodifestivalen. Jag la min röst på HEAT som var min personliga favorit. Var dock upptaget det tre första gångerna jag ringde och även när jag provade Mollys nummer var det upptaget. Röstfusk så det stinker. Att operasångerskan vann orkar jag inte ens kommentera. Jag hamnade i chock och kan nu i efterhand endast konstatera att svenskar är idioter.

Efter den besvikna finalen läste jag ännu mer i min bok innan jag kröp ner i sängen och somnade.

Tack för mej, hej!

Halleluja

Jag har hamnat i en bokperiod, eller snarare hittat tillbaka till böckernas värld. Halleluja - det var ett tag sen sist! Därför sitter jag heller med huvudet i en roman eller skriver inlägg här. Fast strunta i det går ju inte heller. Återkommer med ett intressantare inlägg om ett par dar.

Tack för mej, hej!

En väldigt bra helg

Fredag

Dagen tillbringades som vanligt på jobbet 7-16, därefter besökte jag och sambon Ica respektive Systembolaget. Strax efter att vi kränkt i oss lite mat och städat undan dök våra vänner Emmy och Coffe upp. Vi ägnade kvällen åt att roa oss med diverse: Spotify, Så ska det låta, GH och massa annat trams. Kvällen avrundades vid tolvsnåret när besökarna beslöt sig för att åka hem. Ett bra beslut för jag var helt utmattad. Somnade utan problem. Typiskt fredagskvällar.

Lördag

Efter en skön sovmorgon åkte vi över till underbara Öland. Där delade vi upp oss i två "lag". Lag 1 bestående av min käre far samt min sambo Jörgen for iväg med den gröna Passaten för att leta tv-apparat. Lag 2 bestående av min underbara mor och äldre syster samt jag själv drog in till stan i den röda Passaten. Närmare bestämt till nyöppnade Plantagen. Det var ingen större hit och efter ett litet missöde med en sprayflaska var jag glad att åka därifrån. Efter besvikelsen på Plantagen åkte vi till det mer trogna och träffsäkra Blomsterlandet (gamla Växter). Där hittade vi ett och annat och var nöjda när vi lämnade Kalmar.

Efter några timmar i huset där jag växte upp åkte vi återigen in till Kalmar. Denna gången som en ihopslagning av två lag. Vi käkade en urgod middag på Stekhuset - kom snart igen. Definitivt en restaurang jag kan rekomendera. Har varit där ett flertal gånger och aldrig gått därifrån besviken.

Söndag

Efter ännu en sovmorgon spenderades stor del av dagen framför teven. Som trogen Lost-älskare har jag sedan jul börjat se alla säsongsboxarna. Hittills har jag klarat av säsong ett och två. Efter söndagens tittande har jag påbörjat jobbet med den tredje boxen. (Min sambo lyckades minst sagt med en bra julklapp).

Nu ska jag återgå till min fritid. Tack och hej!

Ljust och slitet

Äntligen är ljusa jeans på modet igen. Jag tycker det är skitsnyggt med ett par välsittande blekta jeans. Dessutom får de gärna vara lite slitna. Äger faktiskt inte ett enda par i den kategorin, så nu när det är modernt igen ska jag ta mig tusan inhandla ett, eller kanske två, par!


Melodifestivalen ur mina ögon

Tre överraskningar i lördags, på fjärde deltävlingen:
• Thorleifs Sweet kissin' in the moonlight var förvånansvärt bra och hade en refräng som satte sig. Årets bugglåt kanske?
• Svenska folket röstade otippat på operasångerskan Malena Ernman och låten La Voix. Något som jag inte fattar, eftersom jag har väldigt svårt för opera.
• Star Pilots uppträdde med en låt som lät nästan exakt som deras egna hit In the heat of the night. Obegripligt.

Nu återstår andra chansen och sist men inte minst (efter över en månads väntan) finalen. Det är svårt att gissa vem som tar hem hela skiten. Inget blir ju som jag tror nu för tiden. Chansen är rätt stor att en före detta idoldeltagare vinner. Men jag hoppas att vi skickar en ung talang till Ryssland. Molly till exempel.

Söndagshat

Jag har ingen lust att städa, ingen lust att handla, ingen lust att gå en runda. I stort sett har jag inte lust med någonting. Egentligen har jag inte ens lust att sitta vid datorn. Söndagar är förjävliga. Det är alltid samma sak. Jag kände det redan när jag vaknade i morse, denna dag kommer bli fruktansvärd. Man tänker för mycket på söndagar. Man får för mycket tid över. Det är väl just därför jag snart kommer göra alla de där sakerna jag inte har lust att göra. Jag måste, annars blir jag helt knäpp. Tvi för söndagar.