Helg vecka 12

Det har varit en ganska lugn helg. I fredags käkade vi tacos och kollade på Så ska det låta. Mina två idoler, Fredde Granberg och Peter Settman, i samma program. Tittade med glädje, men var så trött att jag höll på att somna.

I lördags var det fest. Räknade ner timmarna tills vi var välkomna hos Coffe. Korkade upp direkt när vi kom innanför dörren. Gott. Det var jag Jörgen Coffe Emmy Erik och Josse från början. Sen kom Nina och lite senare Pelle o co. Sjöng kareoke och hade allmänt skoj. Åkte in till Kalmar lite senare, men det var ingen höjdare. Fick iallafall fyllemat så jag blev nöjd. Åkte nattbussen hem och övernattade på soffan hemma hos Erik och Josse.

Efter att ha ställt om klockan var man allmänt seg så söndagen sov man i princip bort. Såg på film och käkade våfflor annars hände det inte mycket. Fast det var skönt!

Sthlm bilder

Jessica var bäst och hade kameran med sig. Här kommer ett par fina bilder från vår onsdag i huvudstaden.

Sthlm - ViSthlm - Shotbricka
Sthlm - PussSthlm - Karaoke

Helt underbar kväll, helt underbart sällskap! Pepparshotsen försvann direkt. De röda var kvar längst. Haha. Karaeoke, vår starka sida.. eller vi gjorde ju vårt bästa. (Har förresten ny info. Det är inte bara Stockholmare som är lata. Har från anonym källa fått veta att även Kalmariter använder korgar med hjul.. )

Stockholm

Onsdag: Vid sex åkte bussen från Staggs skolgård. Tro det eller ej, men jag var i tid. Placerade mig brevid Emmy på bussen och där satt jag hela resan. Plockade upp Helen i Ålem sen körde chauffören (har för mig att han hette Åke) mot Ringarum. Där blev det ett stopp för att kunna äta och gå på toa. Vid tolvtiden var vi framme i Stockholm. Vi släpptes av vid Kungsträdgården och fick lite fri tid. Åt lunch och kikade i affärer. Sprang igenom NK, men kände oss inte tillräckligt fina för att kolla i butikerna. Haha. Vi var alla mindre vackra efter bussresan om jag säger så. Beökte den judiska församlingen och synagogan. Därefter promenerade klassen mot Kulturhuset tillsammans med Andreas. Kom dit lite tidigt så han kolla i butikerna runt Sergelstorg. Emmy hittade ett par skor och jag blev kär i Kiss&Bajs-mjukisdjuren. På Kulturhuset såg vi en utställning med Sally Mann. Väldigt fina fotografier på hennes barn och landskapsbilder från Virginia mm. Hann även kika på Jesper Walderstens lite annorlunda bilder.

Fick ännu lite egen tid och jag Gemma Ida och Emmy letade upp en resturang/pub. Uppfyllde kraven om värme och dricka till bra pris. Det var skönt att varva ner lite. Lämnade stället i lagom tid. Köpte grillad korv och började leta efter matbutik. Hittade så smånigom Hemköp. Vagnar med hjul var det lataste jag sett. Ska väl egentligen inte dra alla över en kam, men stockholmare är ta mig fan lata! Köpte det vi skulle och rusade upp för rulltrappor och mot bussen. Hann med, men var visst sist. Hämtade upp E:klassen vid SVT (lyx att dem fick studiebesök där och inte vi) och åkte mot vandrahemmet. Var ett fint vandrahem, STF Fridhemsplan, på Kungdholmen (tror jag). Bäddade våra sängar och duschade. Umgicks på rummet och gick sedan ut. Hittade ett bra ställe precis vid vandrahemmet. Kareoke med både svenska och engelska låtar och så billig dricka. Blev shotbricka. Räkande ut att det blev 21,50 per shot. Gutt och riktigt gott. Blev en lång kväll, inte alls som planerat. Yellow Submarin. Fyllematen fick bli på McDonalds eftersom allt annat var stängt. Pommes och glass.

Torsdag: Vaknade av att Gemmas mobilalarm ringde lite väl tidigt. Lyckades somna om. Strax efter sju klev jag upp och började plocka iordning alla mina saker. Fräschade upp sig lite, städade och gick ner till frukostbuffén. Hann inte äta så länge, så det blev stress. Fixade det sista på rummet och bar sedan ner packningen och lastade in den i bussen.

Promenderade från vandrahemmet till Riksarkivet. Fick åka ner långt under jorden där de förvarade gamla dokument mm. Lite häftigt faktiskt, men kallt. När vi hade varit där i drygt en timme kom bussen och hämtade oss. Åkte till Södermalm där vi fick göra vad vi ville. Jag Jessica och Emmy letade upp en kinaresturang. Ming garden. Personalen var trevlig och maten god. Kikade i butikerna när vi ätit klart. Jessica shoppade skor och Emmy ett piercingsmycke. Jag var tomhänt när vi mötte klassen vid Galleri kontrast. Såg en fotoutställning med vinnarna från tävlingen Årets bild. Det var olika bildreportage mm. Vi kikade in en runda på Stadsmuseet också. Såg en russinutställning. Väldigt häftig och riktigt rolig. Linnéa och Andreas lämnade oss vid Kungsträdgården och vi gick in mot "stan". Kolla runt i butiker, men var så trött att shoppingenergin var väldigt borta. Lämnade storstan utan inköp. Mina pengar fick gå till mat och dryck - en väldigt bra investering. Bussen hem gick bra. Tog sin lilla tid och jag var riktigt trött. Kom till Kalmar igen vid 21.

Det var en trevlig resa : )

Klockrent

E hade handlat på ÖB och jag kommenterade att hon hade blivit vuxen av sig
som köpte diskmedel mm. (ÖB är Es standaraffär för godis och chips). Hon svarade:

"Det var så jävla gutt, jag kunde smussla ner en godisbit utan att det verkade misstänksamt..."

Klockrent! ↑

Veckans exklusiva

Imorgon ska jag iväg på studieresa till Stockholm. Är en kort resa på två dagar. Så jag kommer hem igen på torsdag kväll. Det är min klass och en till som ska iväg, men det är många som inte följer med. Jag förstår dem. Vi har massor att göra i skolan och det händer inget dunderkul i Sthlm. Judiska församlingen, Riksarkivet och en fotoutställning står på schemat. Kommer antagligen bli intressant, men roligast av allt blir onsdagskvällen som ska spenderas med mina fina vänner. Ska dessutom dela rum med pärlorna Ida Gemma och Emmy. Wunderbar.

Återkommer antagligen efter resan. Ha det bra allihopa. Bye bye!

Helg vecka 11

Fredag: Seg dag i skolan, men jag överlevde det. Åkte hem halv två. Skönt att komma hem lite tidigt. Hade planerat att ha en egen hemmakväll med TV:n, men istället åkte jag till Jörgen. Vi köpte lite gottit och såg på film/Tv. Jag kom dit ganska sent så vi hann inte med så mycket mer.

Lördag: Som vanligt sov vi länge och började dagen med film. Ghostrider. Inte som jag hade förväntat mig, men den var väl värd att se. Skulle hur som helst inte köpa den och se igen. Åkte en runda med finåket och köpte glass. Det var mycket gott : ) Efter att ha konstaterat att jag inte druckit på en månad bestämde vi oss för att göra det. Hände absolut ingenting på kvällen, så vi satt själva och hade mys. Godis, popcorn, dricka och mjukisbyxor. Bättre blev det knappast. Det blev en annorlunda och rolig kväll.

Söndag: Regnade ute när vi vaknade, usch. Käkade mat och sen åkte vi och täckte över audin. Sedan var vi ute på flykt igen. Var på promenad och spanade in hus och bilar. (Jag försöker hitta en liten, lättkörd, inte allt för gammal och billig bil). Var soligt och skönt. Lite blåsigt kanske, men det får man stå ut med. På vägen hem började det små dugga och ju närmre Fastlycke vi kom destu värre blev det. Började haglade som bara den. Såg nästan ut som snö på marken. Inne var det varmt och skönt iallafall. Lekte lite med Gustav. Han har verkligen överskottsenergi. Spelade kort och lite. Var faktiskt kul, tills jag förlorade. Haha. Då fick vi leka något annat. Tiden rann iväg och sen var dagen slut. Somnade efter att ha vridit och vänt mig ett par gånger. Sen sov jag gott.

Låttips

Mama told me what I should know
Too much candy gonna ride your soul
If she loves you, let her go
'Cause love only gets you down
Take a look at the boy like me
Never stood on my own two feet
Now I'm blue, as I can be
Oh love couldn't get me down

Singing
Sucking too hard on your lollipop
Or love's gonna get you down
Sucking too hard on your lollipop
Or love's gonna get you down
Say love, say love
Or love's gonna get you down
Say love, say love
Or love's gonna get you down

Lollipop - Mika

Helg vecka 10

Fredag: Dagen gick relativt fort. Jag och Emmy gjorde klart utkastet till vår rapport och lämnade den i Lenas fack. Det var en lättnad att äntligen ha gjort något på projektarbetet. Köpte Aftonbladet och choklad som vi kunde underhålla oss med på bussen till Söderåkra/Torsås. På kvällen slöade jag och Jörgen framför TV:n. Gjorde inget särskilt på hela kvällen. Jag somnade som en stock så fort vi släckt lampan. Sköööönt.

Lördag: Jag vaknade tidigt som vanligt. Fast låg kvar väldigt länge. Såg på film och så. Var väldigt fint väder. 10 grader och sol. Vi var ute och gick. Fick små dampryck. De måste ha berott på den friska luften. Är ju inte ute så ofta nu för tiden. Var hur som helst skönt att vara ute lite. På kvällen grillade vi korv hos Erik och Josse. Det var månader sen man grillade senast. Bara doften av grillen fick mig att få sommarkänslor. Gott med korv. Åt den dock inne. Blåste lite väl mycket ute plus att det var lite kyligare på kvällen. Såg på Melodifestivalen också. Jag är nöjd med svenska folket val. Ringde aldrig själv och röstade. Det behövdes verkligen inte. The Ark, Andreas Johnsson och Sarah Dawn Finer var mina favoriter och de fick alla bra poäng.

Söndag: Hittills har det varit en väldigt seg dag som jag inte har mycket att skriva om. Sov ganska länge. Åkte från Jörgen vid ett-tiden och klev av hos Mormor och Morfar i Färjestaden. Var kul att träffa dem. Har bara ätit och segat sen dess. Tänkte vara seriös och plugga, men ska nog duscha istället. (Det behövs).

Det mesta

Var hos läkaren i måndags och det gick bra (om det nu kan göra det när man är sjuk). Tog mitt första blodprov i armvecket, sänkan eller vad det nu kallas. Stolt att jag klarade av det eftersom jag alltid varit orolig för att svimma. Är ju så överkänslig för blod. Visade sig iallafall redan på mitt första blodprov (ett sånt man tar i fingret) att värdena var höga, dessutom hade jag feber. Hade en infektion i kroppen så nu går jag på medicin. Är inte så mycket piggare än, men förkylningen och yrseln är över.

Även om doktorn inte rekomenderade det gick jag till skolan i tisdags. Visserligen var jag bara där på eftermiddagen, men det räckte. Har man legat på soffan en vecka räcker en eftermiddagslektion för att ta kol på en. Sedan var jag i skolan igår. Kom in vid tio och åkte tjugo i fyra. Under den tiden var Emmy och jag flitiga. Så nu har vi snart en färdig rapport. Har jobbat väldigt mycket med den idag också. Krävs lite arbete till, men om allt går som vi tänkt ska vi kunna lämna in den imorgon. Känns otroligt skönt.

Är lite stressad med en massa saker som ska göra, så jag får återkomma och blogga mer imon. Bye!

Gratis sms

Haha, nu ska jag göra reklam som en riktig tönt. Eller näe. Skulle bara tipsa om att man kan få tre gratis sms per dag och fem sms som startbonus. Man behöver pengar på mobilen för att regristrera sig och det kostar som ett vanligt sms. Sen är det fritt fram att skicka av sina sms.

http://www.sms.se/?r=86613

Jag saknar dig

Du ska veta att jag saknar dig, det finns känslor som aldrig tar slut.
Du ska veta att jag inte glömt, det finns bilder som aldrig suddas ut.
Jag har vaknat mitt i natten av tystnaden och önskat att du sov här brevid mig igen.
En del av mitt hjärta kommer alltid slå för dig.

Thomas Ledin

Helg vecka 9

Fredag, Lördag och Söndag har bestått av i princip samma sak. Vila, TV och en massa panodil. Blev inte den helg man hade hoppats på. I fredags låg jag mest hela dagen - det är då man vill hitta på roligare saker.. och igår missade jag Björn Rosenström. Är kanske inte hela världen, men jobbigt att vara sjuk. Vill bli frisk nu så jag kan göra lite saker. Det handlar väl mest om att plugga, men även att orka träffa mina vänner. Saknar er! Är på bättringsvägen, men stannar hemma imorgon också. Min ryggvärk vill inte släppa och febern är kvar. Suck. Nu ska jag sluta tycka synd om mig själv.. Hoppas allt är bra med er som läser! Bye bye!

Något

Fortfarande sjuk. Segt såklart, men man orkar ju inte med nånting. Har iallafall en god nyhet:
http://www.teatervallen.com/spring/?page=news

Byebye