Plågsam värme

Nu i veckan gjorde en arbetskamrat till mig ett litet experiment på jobbet. Han la en termometer på instrumentpanelen i en bil som stod i gassande solsken. Yttertemperaturen i solen den dagen låg väl på dryga trettio grader. Inne i bilen uppgick den till över sjuttio grader. Sjuttio grader! Tänk då hur varmt det blir inne i bilen en högsommardag?! Och så finns det idioter som lämnar sina hundar i bilarna med rutorna nervevade en centimeter, som om det skulle hjälpa när det är över 70°C. Fy fan säger jag bara, snacka om plågsamheter!

Hurra för försommaren



Min sambos projekt är äntligen klart. Han har under våren snickrat ihop en hammock. I veckan köpte vi dynor till den och igår fick vi bevis på att den höll att sitta i. Jag har verkligen fått tag på en händig karl! Förutom att vi nu har en hammock på den lilla uteplatsen har jag även planterat lite blommor. Det är helt klart en mysigare känsla och man sitter gärna där ute nu och njuter av försommar värmen. Det är så underbart att den är här nu!

Kul med vänner och familj

Lördagen bjöd på ett fullspäckat schema. På förmiddagen besökte jag En dag på strippen i Emmaboda tillsammans med min syster och sambo. Trots att jag inte kan särskilt mycket om bilar tycker jag att det är väldigt roligt att både titta på fordon som kör fort eller har fått en rejäl makeover. Dessutom kan man inte ha tråkigt med Jörgen och Tove. De är helt klart två guldkorn. (Det borde finnas fler som dem).

Efter en rolig start på dagen slängde jag i mig lite mat och gjorde mig klar för kvällen. Strax innan sex infann jag mig i Funkabo hos min kära vännina Lina. Hos henne fanns även töserna Malin och Anna. Vi lagade tacos, spelade spel, kollade Eurovision, ägde på GH och avnjöt såklart lite god dricka. En perfekt tjejkväll. Vid ett-tiden tackade jag för mig och for hem för att sova!

Söndagen började lugnt, men eftermiddagen blev minst sagt händelserik. Vid tre möttes ett stort antal medlemmar från Anderssonska släkten i Skarpa Alby på Öland. Jag tror vi var tretton totalt. Vi begav oss ut på en vandring över det öländska alvaret. I över en timma promenderade vi innan vi kom fram till vårt mål, Dröstorp Ödeby. En gammal övergiven by från 1700-1800-talet. Där tog vi en fika och njöt av det fina vädret en bra stund. Till slut var det dags att promenera tillbaka till våra bilar. När vi till slut nådde dit var jag helt utmattad, men nöjd med utflykten. Jag älskar fornminnen och naturreservat. Det är intressant och rofullt att besöka.

 


Lärorika dagar

I torsdags förra veckan åkte jag och min chef till Götet. Egentligen till Mölndal (men för mig räknas det till GBG). Hur som helst var vi där på färgkurs. Otroligt lärorik och rolig kurs som varade till fredag eftermiddag. Torsdags kvällen spenderades på en trevlig restaurang på Avenyn. Så det blev lite nöje mitt i allt arbetande. Vi bodde på ett tjusigt Scandic och jag fick ett eget rum och badkar, JUBEL! På fredagen höll vi på till klockan tre på eftermiddagen och efter att ha blivit tilldelade diplom och avslutat det hela tyckte både jag och bossen att vi förtjänade en runda på Nordstan. Sagt och gjort körde vi dit. Men på grund av missade avfarter och diverse fel tog det oss längre tid än planerat att ta sig fram. Så det fick bli ett snabbt besök. Sedan styrde vi vår kos hem till kära Kalmar igen, efter ett litet stopp i Halmstad. Underbar stad! (På tal om annat...)

Även idag blev det utbildning. Denna gång i Kalmar, så man slapp resandet. Kursen var intressant, men gud vad trött man blir av att sitta en hel dag! Galet är vad det är. Jag längtade mest till jobbet och något riktigt att göra.

Sammanfattningsvis har jag samlat på mig mer kunskap och säkrat min plats på jobbet lite grann. Det känns skönt!

Fredagsdrink



I fredags hade jag och Jörgen myskväll med goda drinkar framför teven. Här har ni recepten på två av dem:

Baguz
4cl vodka
2cl Passoã
Köttet från en passionsfrukt
2 limeklyftor
Sprite eller annan citronläsk
Is

Fläder Fladder
3cl vodka
Fläderblomsaft
1 citronskiva
Is

Marknad, Kalas & Gaspedalshaveri

I lördags kom min syster och hennes dotter på besök. Vi åkte tillsammans till Gullabo där det hölls en vårmarknad. Det var mycket trafik och mycket folk. Jag körde Toves bil, vilket var lite ovant. Så när jag skulle hitta parkering fick jag nästintill panik. Det stod fordon kors och tvärs. Till slut kom jag iallafall in på Lions parkering och problemet var löst.

Det var mysigt på marknaden. Visst, det är samma stånd på alla marknader och man vet i stort sett vad man ska ha. Munkar, brända mandlar och karameller. Ändå är det skönt att strosa runt och titta på allt och ingenting. Ett minus är att folk alltid ska trängas och armbågas. Det gör mig så förbaskat trött. Stannar man och ska vara snäll och släppa fram en dam med rullator eller en familj med barnvagn, är det alltid någon idiot som ska tränga sig emellan. Sånna är vi väl, vi människor. Egoistiska.

Denice ville helst åka karusell hela dagen, men det gick inte vi andra med på. Det blev därför en vandring genom hela marknaden och sedan ett stopp vi karusellområdet som avslutning. Sedan var vi trötta och for hem. Där grillade vi lite kycklingspett och hade det trevligt enda tills solen gick i moln.

På kvällen var det födelsedagskalas som gällde. Jörgens systerson fyllde sju så vi var i Fastlycke och kalasade. Det var precis som kalas brukar vara. Släkten kommer och önskar grattis och överlämnar roliga paket eller kanske bara ett kuvert med pengar. Sedan bjuds det på kakor och tårta. När alla är belåtna vill barnen leka. I dethär fallet var det bara Gustav och hans lillasyster som var barn på kalaset. Det gjorde att dem fick stå för "underhållningen". Och det lyckades dem med. Jag tror att alla vuxna skrattade åt de smås påhitt. Jag kan bara inte förstå var ifrån ungar får sin energi. De kan hålla på och leka i evigheter. Det är samma sak med varenda litet liv.

På vägen hem från Fastlycke körde jag Passaten och Jörgen sin nydligen inköpta fyrhjuling. När jag var omkring 500 m hemifrån försvann gaspedalen under foten på mig. Jag blev sjukt orolig och trodde att gasen fastnat och att det skulle bli full gas framåt. Jag drog ur växeln och svängde in till kanten. Då märkte jag att gasen inte alls fastnat utan gått av. Den hängde där och dinglade. Senare visade det sig att det var en vajer som gått av. Jag fick köra resten av vägen på tomgång i 15km/h. Segt, men var gör man?!

En händelserik lördag helt enkelt. Tack för mej, hej!

Tillbaka i vardagsrutinerna

En jobbvecka har börjat. Jag kom in i arbetsgängorna ganska snabbt. Visst, jag hade svårt att gå upp i morse, men igår skuttade jag ur sängen och var tidig till jobbet. Kanske är det för att jag trivs med mitt jobb, eller så är det att jag måste jobba. Eller både och. Hur som helst är jag tillbaka i mina vanliga rutiner. Och det känns skönt. Ibland längtar jag tillbaka till sol&bad, men vardagen har sin charm den med. I längden kan den dock bli väldigt tråkig. Sova, jobba, äta, duscha, städa, sova igen. Det rullar på och tråkar ut en totalt. Men nu när jag varit ledig en vecka är vardagen varmt välkommen till mig.

Tack för idag!

Bilder på G

Ikväll ängnar jag min tid åt att lägga upp fina bilder från Turkietresan på min bilddagbok. Det tar ett bra tag att ladda upp alla, och jag är väldigt trött nu så lägger antagligen in resten imorgon. Kika gärna in på livetarenfest.bilddagboken.se för att se de jag hittills lagt upp.

Igår var jag på födelsedagskalas. Där var det blandat festsuget folk och jag hade jättetrevligt. Gjorde dock en jättemiss och glömde att nattbussen inte går på röda dagar. Så det fick bli taxi hem. Väldigt mycket dyrare än buss men tusen gånger bekvämare.

Idag har jag hunnit med ett besök på jobbet. Jag hade en hel del pappersarbete att ta igen efter semestern. Sedan var jag och sambon över på Öland och åt grillat med min familj. Alltid lika trevligt!

Nähe, nu ska jag krypa i säng. Tack för mej, hej!