Hej hopp

Nu är jag hemma igen. En resa rikare.

Jag har haft det otroligt bra och gänget jag åkte med förgyllde verkligen dagarna i Turkiet. Vi hade bra väder också och det gick att bada i havet. (jag tänkte återkomma med en helt inlägg om resan lite senare). Idag är det uppvilning som gäller. Trots att jag har haft en veckas semester är jag trött efter allt åkande. Med andra ord, en lugn Valborg för mig.

Trevlig kväll till er andra!

Då var det dags

Hej då mina kära läsare. Jag kommer sakna bloggen. Jag kommer också sakna min familj, mina arbetskamrater, några fina vänner, min sköna soffa och till och med min lilla lägenhet. Samtidigt som jag kommer längta hem ibland (det är bara sån jag är när jag är hemifrån) så kommer jag njuta av varje sekund. En vecka går så otroligt fort. Det går inte att sjabla med tiden! Nu ska det solas, partajas, shoppas och som sagt NJUTAS!

Tack för mej, hej! Återkommer i maj!

Packad resväska

Idag kom min klänning från ASOS. Jag oroade mig mest för att den skulle vara alldeles för stor över bysten, men så var inte riktigt fallet. Den satt som ett korvaskinn precis under brösten och lite slappt uppevid. Det gick såklart att lösa genom att klä på sig en passande BH. Klänningen blev alltså godkänd, så någon andrahandsförsäljning blir inte av! Mitt nya plagg ligger nu snyggt ihopvikt i min resväska, som i stort sett är färdigpackad.

På onsdag morgon lämnar vi Torsås kommun. Den första anhalten på resan är Malmö. Därifrån flyger vi till Antalya, Turkiet. Därefter blir det buss till stan där vi ska bo en vecka framåt, Alanya. Jag hoppas på en toppen vecka med fint väder. För tillfället är jag fruktansvärt resenervös och det går nog inte över förrän jag är framme på hotellet. Suck!

Jag återkommer såklart imorgon med ett litet "hej-då-inlägg".
Hej så länge!

Marint

I helgen besökte jag Marin muséet i Karlskrona tillsammans med mina systrar och min sambo. Det var mycket intressant och speciellt otroligt kul. Samtidigt som jag kan vara seriös och verkligen intressera mig för historia kan jag också springa runt och fjanta mig. Det är en av tjusningarna med museum.

Det blev även simning med min goda vän. Vi plaskade ett tag precis som vanligt tills det blev för mycket folk i bassängen, då förflyttade vi oss ganska snabbt till bastun. Oh så skönt!

Lite nytt och fräscht

Idag gick jag tidigare från jobbet för att besöka frisören. Efter ungefär 2½ timme var jag färdigfriserad. Kortare, färgstarkare och snyggare. Det känns alltid bra när man kliver ut ur salongen. När klippet var klart besökte jag först jobbet en snabbis och körde sedan in till stan igen för att träffa mina två svägerskor och min vännina Emmy. De rann runt i butiker och jag hakade glatt på deras tåg genom stan. Vi hamnade till sist på McDonalds. Det var mumma! Träffade mest tjejerna för sällskapets skull, men hittade faktiskt ett schyst linne i en av butikerna. Kul när man hittar något utan att söka!



Ny frisyr. Nytt linne. De e nice!

Kommer den att passa ?!

Hittade en underbar klänning på ASOS i helgen. Jag kunde inte låta bli att klicka hem den. Det var trots allt rea! Klänningen hade kostat ungefär 1000 sek och jag köpte den för 269 exklusive frakt. Jag hoppas verkligen att den passar. Håller alla tummar jag har. Borde få hem den i slutet av veckan. Då ska jag återkomma med en rapport om passform och annat. Den kan ju (hoppas hoppas) sitta perfekt, men även passa som en potatissäck. Skulle det senare inträffa får ni gärna intresseanmäla er som andrahandsköpare.



Tjusig, inte sant?

Grillfest & utflykt

Igår var det grillfest i Bungemåla. Vi drog dit runt fyra ungefär. Solen sken och vi kunde sitta ute på altanen och njuta. Till att börja med spelades det boule och kubb, sedan även krocket. Till slut blev det bra glöd på grillen och jag höll på att hungra ihjäl (inte bokstavligt talat tack och lov). Mitt kött tog givetvis längst tid och när det väl var klart var jag lika dum som alltid och slängde i mig maten. Kvällen bjöd på många skratt. Något av det roligaste var "drickvarianten" av Jenga. Hysteriskt roligt vissa stunder. Funkar precis som vanlig Jenga, fast med uppmaningar skrivna på klossarna. Kvällen till ära hade vi chaufför som tog oss säkert hem runt midnatt.

 

Idag skulle jag och vänninan ha simmat vår vanliga tur, men möttes av ett stängt hotell. Så istället blev det pizzerian med våra kära sambos (ingen vidare ersättning). Därefter styrde vi vår kos söderut. Närmare bestämt till Aspö i Karlskronas skärgård. Vi tog oss dit med vägfärjan som tog cirka 20 minuter. Sedan körde vi runt och stannade till vid olika sevärdigheter. Labradoren Ami var såklart med och fick sig ett dopp i det (jag misstänker) kalla vattnet. En lagom utflykt en dag som denna!

 

Jag är imponerad

Den 8 april, alltså i onsdags, släppte Johan Palm (känd från Idol) sin första singel. Emma-Lee. Jag är riktigt imponerad. Det är verkligen en kanonbra låt och definitivt en bra debut!

Lyssna på den här:
http://www.youtube.com/watch?v=rpf3iEhNT8Q&feature=related

Lost

Som jag skrivit tidigare fick jag alla Lost-säsongboxarna i julklapp. Nu har jag äntligen sett alla fyra säsongerna och är redo att kolla på den femte som går på tv just nu. Tyvärr har intresset för Lost minskat (jag förstår inte varför!) och TV4 visar serien vid tjugo i elva på kvällen istället för klockan 21.00 som tidigare. Surt tycker jag men sitter likväl uppe till tjugo i elva för att se min favoritserie.


Tack till vädergudarna

Helgen var suverän. Jag hann med avskedsfest, ett besök hos familjen på Öland, simtur med vänninan och hela två grillningar. Vädret var underbart och även att jag tog mig en skön sovmorgon i lördags fanns det gott om tid att vistas i solen. Nu är jobbveckan i fullgång igen. Dock är det bara fyra arbetsdagar för min del. Så det blir ett litet påsklov på fyra dagar, ska bli skönt. Vi får verkligen hoppas att solen tittar fram under påsken.


Avskedsfest för oss själva

Joel & Camilla Kalmar  Anneli Jörgen Coffe
Turk Emmy & Ida

Om mindre än tre veckor åker vi åtta till Turkiet, och givetvis måste vi ha en avskedsfest. Eftersom inga andra verkar intresserade fick vi helt enkelt anordna den själva. Kanonkul förfest i Oxhagen och sedan promenad in till stan där vi röjde såklart!


Grillning inom kort

Trots att dagen började med minusgrader och jag var tvungen att skrapa rutan på bilen så blev det en kanon dag. Vilket väder vi har fått! Ska man tro prognoserna kommer det hålla i sig över helgen. Grillning nästa? Jag är så sjukt sugen på en rejäl köttabit direkt från grillen. Kanske att det blir årets första nu i helgen.

Imorgon blir det partaj med mina blivande resekamrater. Och så ska jag hinna simma och besöka Öland i helgen också. Kanske att jag hinner titta in och skriva en rad här, vi får se.

Håll till godo!