Trasig kamera

Det är en katastrof. Ett stort problem. Vår digitalkamera har kollapsat, eller snarare drabbats av en hemsk sjukdom. Trasig-zoom-sjukan. Efter festen i lördags är han sig inte lik, vår kära Fujifilm. Och nej, jag tappade inte kameran i marken! Den låg i säkert förvar i min handväska. På något underligt sätt har zoomen pajjat och går inte att ta in (zoomen är utzoomad på max och går inte att få tillbaka in i kamran där den hör hemma när kameran är avstängd).

Jag och min sambo sökte vård på Netonnet igår, men för att få det fixat på garantin var man tvungen att fylla i en garantisedel som tydligen fanns i kartongen när vi köpte kameran. Besvikna över att Fujifilm inte fick någon hjälp åkte vi hem och började leta efter den mystiska garantisedeln. Men fann ingen. Nu återstår att se om kameran kan bli lagad eller om vi ska köpa en ny.

En fungerande digitalkamera måste jag iallafall ha.

Björkängen intogs av törstiga industriarbetare

Det var ett stort antal anställda och respektive som trotsade regnet och kom på festen i Gullaboås i lördags. Jag Jörgen Emmy och Coffe hade lite förfest i Trankvill innan vi begav oss bort mot festplatsen på våra cyklar. Vädret var inget vidare, men som vi hört tusentals gånger innan: Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Jag var iallafall smart och bytte klänningen mot ett par jeans. Fast jag frös faktiskt iallafall, tyvärr. Väl framme var det grillbuffé och underhållning av Peje (radiopratare i P4 Kronoberg). 

 
     

Det skrattades, dracks, dansades och tro det eller ej, åts. Först var det som sagt grillbuffé, därefter kaffe och äpplekaka. Lite senare på kvällen blev det ett par bullens varmkorv. Jag kände mig som ett matvrak. Fast jag är klyftig och skyller på alkoholen. Vem blir inte fyllehungrig?

Hur som helst var det en kanonkväll som jag tackar och bugar för. Hemresan gick bra, tack och lov, och vi sov över hos vännerna.

Så var det dags igen

En liten uppdatering såhär på fredagen. I onsdags var jag hos frisören. Det är verkligen ljuvligt att bli ompysslad och fixad. Jag var på min vanliga salong fast hos en anna frisörska. När jag gick var jag nöjd, men inte sådär supernöjd som jag brukar vara när T klipper mig. Fick hur som helst utväxten fixad och det är ju HUVUDsaken!

Arbetsveckan som gått har varit lite upp och ner vänd. Jag har känt mig omotiverad och dagarna har gått väldigt långsamt. Det är riktigt skönt med helg nu så att jag får vila upp mig och ladda batterierna lite. På måndag är det igång igen.

Igår besökte vi våra vänner som just fått tillökning i familjen. Lilla Lissie var underbart söt. Vilken bebis är inte det? Ljuvliga små liv. Så liten och så nätt. Det blev lite fika och prat sedan körde (hör och häpna) jag fyrhjuling hem.

Ikväll är det lugna banan och imorgon sommarfest på Björkängen. Hurrey!

Tack för mej, leverpastej.

Tjenixen

Usch vad jag har blivit (eller blivit och blivit, kanske alltid varit..) usel på att blogga! Det är nästan så att jag skämms lite grann. Men varför göra det? Inte är jag någon kändis som har tusentals besökare varje dag som bara väntar på ett smaskigt inlägg från sin idol. Nej, jag är ju bara en helt vanligt trist Svensson tjej.

Oavsett om jag är trist så har jag ändå en del att blogga om. Min helg tillexempel! Igår (lördag) var jag och sambon uppe med tuppen. Detta är hans sista helg på semestern så vi tog en dagstripp ner till kära Skåne som avslut. Nämare bestämt Österlen. En underbar plats gjorde en underbar dag. Vid åtta tiden på kvällen var vi tillbaka på Prästgårdsvägen igen. Utmattade men nöjda till tusen. Solen sken på oss nästan hela dagen, först när vi styrde kosan hemåt började regnet att falla.



Idag har vi varit på Öland hos min underbara syster och systerdotter. Vilka tjejer! Vi käkade pizza och stojade. Sedan tog vi på oss och gav oss ut i regnet. Vi lyckades ta oss ända till mormor och morfar. De blev glada över besöket och jag blev väldigt glad av att se dem. Är allt för sällan jag hälsar på mina släktingar tyvärr. Det blev lite fick och glass som vi hade med oss. Mumma. Klockan tickade och det blev dags för oss att åka hem.

Tack för mej, hej!

Styre och två smala hjul

En cykel. Har jag varit utan länge. Tills i lördags.

Planen var att åka in till stan och köpa en begangnad kärringcykel. Jag vill gärna ha en att trampa runt på för att fördriva tid eller bara kunna ta upp till affären. Hur som helst blev det inget Kalmar. Istället besökte vi ett välfyllt uthus i Påboda (uppfyllt med diverse skräp). Där hittades en gamla Cresent. Perfekt hoj med rejält styre samt bred sadel och pakethållare. Dock var det en herrcykel. Den är numera min. Bara min.

Redan på lördags kvällen fick jag nytta av min nya pryl. Vi trampade upp till Erik och Josse på backen för att fira lite födelsedagar. Med oss hade vi Olof och samtidigt som vi rullade in på uppfarten kom även Emmy och Coffe. Så vi blev ett muntert gäng på sju pers som satt ute och grillade och drack gott hela kvällen. Sedan var det nerförsbacke hem och bums i säng.

Se kalas.hulekvill.se för en del bilder från lördagskvällen!