Kyligt, eller?

Idag när vi var ute på en liten promenad tyckte jag att vindarna var ovanligt kalla. Det liksom bet i kinderna. Igår var det ju lugnet efter stormen, men idag var det kyligt igen. Lite roligt att man redan nu tycker att det är kallt ute. Det är ju trots allt väldigt milt för årstiden. För ett år sedan var det snö vid den här tiden. När vi började flytta, tror det var 22 november, regnade det som bara den. Det var då det var översvämningar på en del ställen. Kort där efter kom snön. Så tokigt att det är så milt ute nu när det samma tid förra året var så mycket snö.

Den här bilden tog jag den tredje december 2010.


Å andra sidan är det ju otroligt skönt att det är så milt ändå. För min del får det gärna vara grönt i december också. Jag glädjs varje dag vi slipper snön. Man är ju fortfarande så less på förra vintern!

Gamla punschverandan

Från början var detta rum en punschveranda. Sedan har den byggts om till en vanlig entré. Nu använder jag rummet till mina pyssel. Där har jag alla mina foton och sygrejor. Så jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det. Jag tycker punschveranda låter fint så jag brukar beskriva rummet på det viset.



Skrivbord med lite pysselgrejor och symaskinen

Bokhylla och läsfåtölj. Dörren används inte idag då vi har entren på ett annat ställe.

Första advent

Igår var det första advent och trots den hemska blåsten var vi iväg på julbord. Årets första. Det kändes lite tidigt, men var väldigt gott såklart.


Mira på jobbet

Det var väldigt trevligt på jobbet i måndags. Mina kollegor verkade glada att se mig. Och fikan gick hem den också :) Medan vi väntade på att kaffet skulle bli klart lekte Mira och jag lite på kontoret. Chefen kom på oss och den här bilden hamnade på jobbets facebooksida!


Mira med en burk med post-it-lappar från Standox :) Mums!

En månad kvar till julafton

Idag har jag och Mira varit på biblioteket på en informationsträff om barnlitteratur. Det var ganska intressant, men det mesta visste man ju redan. Typ hur viktigt det är att läsa och sjunga för sitt barn för dess språkutveckling. Nu ska vi äta lite lunch sedan blir det lite mer julstädning. Idag tänkte jag hinna med gamla entrén/punschverandan.

Färdig, mamma jag är färdig!

Ja, inte på toaletten alltså utan med städningen. Nu blänker det så fint i vardagsrummet. Inte en dammråtta så långt ögat når. Nya gardiner och adventstjärnor är på plats. Jag är nöjd med min instats. Tog lite längre tid än beräknat, men det beror mest på den lilla pausen jag tog och hälsade på Emmy och Anton. Det var mycket trevligt med en liten fika. Nu ska jag bara gotta mig i soffan och njuta av renheten!


Nya roströda gardiner, adventsstjärna på fot och mina två älsklingar :)
En mycket bra onsdag!

Kenolover

Varje vardag vid fem i sju visas Kenodragningen på Tv3 och Mira verkar älska det. Varje gång Keno börjar stannar hon upp och bara stirrar på teven. Lättroad liten tjej det där :)


Såhär såg det ut igår när vi tittade på Keno :)

Julstädning på gång

Idag ska det städas. Ingen har väl missat att julen står för dörren. På söndag är det första advent och då ska stjärnor och ljusstakar fram. Jag kommer antagligen inte hinna städa i helgen då det händer massa annat, därför börjar jag idag. Det är vardagsrummet som ska få sig en omgång. Sedan kanske Emmy och Anton tittar förbi. Trevligt!!

Svenssonlivet är för mig

Kom av okänd anledning in på Calle Schulmans blogg och läste detta inlägg: http://blog.paf.com/schulmania/det-racker-nu-blondinbella/#comments

Jag kan bara säga att jag inte alls längtar efter karriär eller kändiskap. Jag längtar efter att leva och njuta av det alldeles enkla svenssonlivet tillsammans med min underbara familj. Jag längtar efter att en dag ha en bunt skrikiga ungar att tvinga in i bilen och ge mig ut på klassisk semester i sommar-Sverige. Jag längtar efter att ge mina barn en fin uppväxt, precis som jag själv fått. Det där med att jobba kommer i andra hand. Det är något man gör för att kunna överleva.

Bulleråtgärder

Idag har Fönsterspecialisten varit på besök här hemma. I våras fick vi hem papper från Trafikverket där dem erbjöd bullerskyddande åtgärder på vårt hus. Vi kryssade såklart i att vi ville ha bullerskydd på fönstrena. Vem vill inte ha det när det erbjuds gratis? Så idag kom projektledaren från företaget som ska utföra arbetet. Han kollade skicket på fönstrerna och mätte dem osv. Vi kommer få en extra glasruta monterad i våra befintliga fönster. Dem bli alltså inte utbytta, men ändå bättre. Idag har vi bara 2-glas fönster och efter att de åtgärdats blir det så kallade 2+1-glas fönster. Ungefär lika bra som 3-glas helt enkelt. Skyddar mot buller och håller värmen bättre i huset. Det kommer bli kanon. Och allt detta bjuder Trafikverket på eftersom vi bor vid en bullrig väg. Jo, jag tackar bugar och niger. Vilken bra julklapp :) Antagligen kommer hantverkarna i början på nästa år.

Besöka jobbet

Nähe nu har det gått nästan ett halvår sedan jag träffade mina underbara kollegor. Så kan det bara inte vara! Så idag ska jag äntligen dra ut tummen ur röven och åka in till stan. Självklart ska Mira också med. Vi får hoppas mina jobbarkompisar inte skrämmer slag på henne :) Tänkte köpa med mig lite fika på vägen. Det uppskattas ju alltid. Strömssons Conditori har visst öppnat Drive-Thrue Café. Det vore ju smidigt, om jag hittar dit?

Ute i god tid

Sitter just nu och skriver julklappslista. Ja, har ni hört så underligt. Jag, som alltid är ute i sista sekund med presenter, sitter och skriver en lista redan i november. Det känns lite tidigt, men jag vill slippa stressen i år. Nu ska det planeras och börja köpas julklappar så fort 25 november kommer. Och det går rätt så bra ska jag säga er. Är ett par personer som jag kört fast på, men å andra sidan har jag ju tid på mig att fundera ut bra gåvor nu när jag är ute i god tid.

Trevlig kväll på er! Nu ska jag återgå till listan och lite glögg blir det nog till :)

Härligt väder

Både igår och idag har det varit riktigt härligt höstväder. Visserligen något kallare än tidigare dagar, men soligt och inte alls så blåsigt. Så någon bra ursäkt att sitta inne och uggla hela dagen kunde jag inte komma på. Annars brukar jag skylla på regn, vind eller andra väderrelaterade orsaker. Men idag har jag och Mira varit ute med vagnen en runda. Det är så skönt när man väl kommer ut! Nu sover lilla stumpan i vagnen och jag passar på att klippa naglarna. Långa naglar och blöjbyten går inte hand i hand!


Jag och min gullunge precis innan vi drog ut på promenad i det härliga vädret. Ovve och mössa på :)

14 november

Hej där! Saknat mig?

Jag har verkligen varit dålig på att blogga den senaste veckan, men sanningen är den att det inte hänt så mycket intressant. I helgen däremot har jag hunnit med en del. I fredags var vi inne i stora staden på fotografering. Efteråt var vi på Kinarestaurang och åt buffé. Första gången vi åt ute sedan Mira föddes och det gick hur bra som helst. Hon är ju stor nog att sitta i barnstol nu så hon kunde sitta med vid bordet. I lördags var vi över på Öland och jag gjorde ett besök hos tandläkarn. Tog bort en massa tandsten och det gjorde ont som fan. Usch säger jag bara. Ska dessutom tillbaka om en månad och laga hål samt ta ännu mer tandsten. Nog om det. Vi hälsade på mina föräldrar efter tandläkarbesöket. Där bjöd mamma på kalops och tosccaäpplen. Väldigt smaskigt! Igår avslutade vi farsdaghelgen med besök hos Jörgens pappa och sedan hos hans morfar. Så nu har släktens pappor blivit uppmärksammade. Även Jörgen fick present igår. Jag och Mira väckte honom med paket på sängen :)

Tack för nu, hej!

Lillan fem månader

Igår fyllde lilla Mira fem månader. Det känns underligt att det redan är fem månader sedan jag krystade ut den där lilla bebisen på förlossningen i Kalmar. Ibland känns det som om det var igår. Ibland känns det som om Mira alltid funnits här hos oss. Underligt att känna så. Hur undeligt det än känns så är det så verkligheten ser ut. Fem månader.

Det var ingen vidare present hon fick, tyvärr. Igår var vi nämligen på BVC och fick andra dosen vaccin. En spruta i vardera lår. Mira blev ledsen såklart. Vem skulle inte bli det? Men ändå tog hon det så mycket bättre än förra gången. Det gick mycket lättare att trösta och på vägen hem somnade hon i bilen och sov sedan i två timmar. Skönt!


För 5 månader sen kom lillan till världen, då 3,1 kg. Nu väger hon hela 7,5 vår älskade dotter :) Och hennes mamma är så stolt nu när hon vänder sig från rygg till mage hur enkelt som helst!


Som medlem på Familjeliv.se fick jag 15% rabatt på Lekmer.se så då passade jag på att köpa dessa bitringar. Laban och Tummen. För det är nog snart tänder på G i Miras mun :)

Jag säger det igen

Jag säger det igen: Gud vad tiden går! Då hade ännu en helg passerat.

I fredags var vi hos min systeryster och bara hade det bra. God mat, lite efterrätt och trevligt umgänge. En bra fredagkväll med andra ord. Lördagen spenderade vi hemma. Räffsade lite löv och höll till ute i det härliga höstvädret. Igår blev det veckohandling och lite söndagsmys. Vi hyrde Kronjuvelerna. Fin film, men ingen jag skulle rekommendera. Så var helgen slut. Igen.

Hepatit B

Idag handlar en av de stora nyheterna om vaccination mot hepatit b. Idag ingår inte det vaccinet i den vanliga vaccinationsprogrammet. När Mira fick sina första sprutor hade vi möjlighet att lägga till vaccin mot just hepatit b. Så det gjorde vi. Det kostade 150 kronor. För mig var det ingen tvekan att hon även skulle skyddas mot hepatit. Visserligen är det inte så vanligt i Sverige, men är vanligt förekommande utomlands. Nu kräver sex infektions- och smittskyddsläkare att alla ska vaccineras mot hepatit b. Det tycker jag är toppen. Så med nästa barn kanske vi slipper betala de 150 kronorna.

SvD

Hemma hos mig

Räcke runt balkong och altan!


Målning stomme till balkongräcket. Där uppe hängde jag och målade
två dagar innan Mira föddes. Finns tyvärr ingen bild på det, men det
såg nog roligt ut med en tjockis som kröp omking med pensel och färg!


Jörgen spikar och jag tittar på :)


Stomme räcke runt altanen. Jag oljade och Jörgen målade.


Trappräcket


Färdigt!

Detta är vad vi sysslat med här hemma under sommaren. Det tog faktiskt sin lilla tid. Nästa projekt på huset är tvättstugan nere i källaren som Jörgen håller på att göra i ordning. Det blir nog klart efter vintern så då kan jag lägga upp lite bilder.

November och höst