Nu är ett uppehåll på sin plats

För er som inte hört den glada nyheten så har bebisen i min mage äntligen tittat ut. Exakt två veckor efter beräknad födelse bestämde hon sig för att det var dags. Klockan 17.00 den sjunde juni, bara två timmar efter det att vi kom in till förlossningen, föddes min och Jörgens dotter. En liten sötnos på 3155g och inte alls en liten sumobebis som jag trodde. Vi har bestämt oss för att döpa henne till Mira. Världens goaste bebis!

Är ni nyfikna finns det en bild på Kalmar landstings Webbisar och en på min Facebook. Som ni kanske förstår av rubriken kommer jag antagligen inte att blogga på ett tag. Det är fullt upp med det nya familjelivet. Vi får helt enkelt se när jag uppdaterar nästa gång. Men tills dess vill jag önska er en riktigt fin sommar.

Puss & Kram

Tisdags musik

Lite nytt från Veronica Maggio!


Svenska Flaggans Dag

Idag ska det firas Nationaldag och svärfars födelsedag. Har tyvärr ingen flagga att hissa, men det får gå ändå. Ha en riktigt trevlig dag och njut av den lediga måndagen (ni som har måndag till fredag jobb).

5 juni

Jag har verkligen försökt blogga varje dag, men har inte hunnit idag. Förrän nu. Denna dag har jag nämligen varit mer borta än hemma. Jag har besökt jobbet och hjälpt chefen med lite papper sedan umgåtts med familjen Bertilsson/Gustavsson. Vi käkade grillat och promenerade på Örarevet. Nu är det soffan resten av kvällen som gäller. Har ni också tänkt spendera kvällen framför teven kan jag rekommendera er att slå över till TV4 vid nio. Då visas nämligen filmen Slumdog Millionaire. Den är verkligen bra!

Grillad kyckling och film

Jag har just ätit grillad kyckling och nypotatis. Nu blir det en film och lite godis. Trevlig lördag!

Lite smått uttråkad

Idag har jag och sambon inget särskilt planerat. Det kan visserligen vara skönt med en helt oplanerad dag. Fast jag känner mig redan lite uttråkad. Trots att jag bara hunnit stiga upp och äta frukost. Om jag känner min sambo rätt kommer han vilja snickra på balkongen idag. Han håller på att byta ut räcket där. Det kommer bli toppen när han är färdig! Jag ska försöka fotografera arbetet så jag kan lägga upp en bild här på bloggen. Nu ska jag nog vattna alla mina blommor. Kom hem så sent igår att jag inte orkade med det! Tjingeling!

Sol sol bara sol

Juni kunde inte börjat bättre. Inte ett moln syns till på himlen. Bara sol! Jag svettas dock som en gris, men jag har lärt mig att man inte ska klaga. Jag försöker helt enkelt njuta av värmen även om den håller på att ta kol på mig. Idag ska jag träffa tjejerna. Hoppas det blir svalkande och trevligt :)

Lite småroligt ändå

Det kanske är jag som är elak, men när jag läste den här nyheten på Barometerns hemsida så kunde jag inte låta bli att skratta.


Full man trodde att frun drunknat i Kalmarsund

Kalmar i dag 08:56 | Uppdaterad i dag 08:59

En man ute i en båt på Kalmarsund ringde till SOS inatt och uppgav att hans fru drunknat. Men i själva verket hade han glömt att hon var kvar på land.

Kustbevakningen ryckte ut till båten som befann sig norr om Ölandsbron. Då upptäckte de att mannen var alkoholpåverkad. Frun hade inte trillat i vattnet, hon hade inte ens följt med ut i båten. Mannen greps för sjöfylleri och kommer förhöras av polisen under förmiddagen.



Är det inte komiskt att han glömt bort att frugan är kvar på land? Är det inte ännu mera komiskt att han är så övertygad att hon trillat överbord att han ringer SOS? Och det värsta är väl ändå att han istället åker dit för sjöfylleri! Jag måste iallafall få ge ifrån mig ett litet skadeglädjeskratt!


Planterat

Efter en stekhet dag som denna är jag helt slut i kroppen. Och svettig överallt. Jag överdriver inte! Det är skitjobbigt att vara tjock nu när det är såhär varmt! Hur som helst köpte jag en del blommor när jag och mamma besökte Thungården idag. Så ikväll har jag planterat och donat. Trodde först inte jag skulle orka med det, men ibland när lusten infinner sig gör också orken det. Så nu ska jag bara få lite bättre ordning på altanen så åker blommorna upp där.

Trevlig kväll!


1 juni

Vilket oväder det var i natt! Jag vaknade runt ett av att det blixtrade som tusan utanför. Det blinkade nästan som discolampor. Sedan ett jädrans åskbuller och hällregn på det. Skönt på sätt och vis att vi slapp det vädret nu på dagen. Och regn behövde vi visst, det har jag hört! :) Lite senare idag ska jag till mammsen på Öland. Vi ska köpa blommor och besöka kyrkogården bland annat. Det blir en lagom aktivitet för mig. Sedan blir det helg. Jörgen är ju ledig från jobbet till och med måndag så då ska vi nog hinna greja lite här hemma. Kanon! Tack och hej!