Flintis nästa?

"Efter förlossningen och under amningsperioden kan du tappa mycket hår – bli inte förskräckt. Det är helt normalt och inget att oroa sig för. Under din graviditet har hormonerna satt tillfälligt stopp för den vanliga cykeln av hårväxt och håravfall. När sedan hormonnivåerna sjunker efter förlossningen startar processen igen med att gå på högvarv. Resultatet blir vad som kan upplevas som kraftigt håravfall. Vad det handlar om är att det hår som du skulle ha tappat under dina nio månader som gravid, faller av i princip ett svep."

Jo, jag tackar jag. Ska jag tappa såhär mycket hår blir jag flintis inom kort. Tjock och flint. Kul!

En dag i Växjö

I fredags drog jag Jörgen och Mira till Växjö. Lilla familjen på vift! Den egentliga anledningen till utflykten var ett besök på Växjö Centrallasarett. Medan Jörgen blev omhändertagen där tog jag och Mira en liten tur på stan. Det var roligt tills stumpan blev trött och inte ville ligga i vagnen. Så slutet av rundan blev lite fysiskt ansträngande för mig då jag bar Mira på armen och försökte styra vagnen samtidigt. Svårt, men det går! När Jörgen var klar på sjukan åkte vi ut till Grand Samarkand. Jättestort, jättefint och jättefräscht. Dock inte jätteroligt då det i stort sett bara var klädbutiker. Det blev inget inhandlat där. Däremot passade vi på att äta. Bakad potatis, mums! En glad överraskning på shoppingcentret var deras Familjerum. Ett jättefint utrymme vid toaletterna med soffor, microvågsugnar, skötbord och till och med en sån där liten barnanpassad toalettstol. Det satsas en del på barnfamiljerna. Kul, nu när man faktiskt tillhör den kategorin. Efter Grand Samarkand gjorde vi ett sista stopp innan hemfärden. Nämligen Biltema. Det var Jörgens typ av butik så jag och Mira gick mest i släptåg! En trevlig dag, men hu vad trötta vi var sen!


Köpte en kanin-badcape från Hemtex till Mira


Grand Samarkands familjerum :) (hittade bilden på en annan blogg)

Musiksmaken har hon fått av mig

Mira diggar The Arks Panta-Mera låt. Tur att Youtube finns. Sitta och vänta på att den ska dyka upp i reklampauserna går ju inte!


Trubadur i årets Idol

Alexandra Jarvall. En duktig trubardur som spelade på Finlandsfärjan i maj 2010. Vi höll till där i stort sett hela kvällen. Drack Kalinka-drinkar och önskade låtar. Nu har Alexandra dykt upp i årets upplaga av Idol. Vilken överraskning!




Numera medlem i församlingen

Miras dop är avklarat och hon tillhör nu Söderåkra församling. Dopgudtjänsten gick bra och lilla stumpan var hur duktig som helst. Hon blev inte det minsta arg när prästen förstörde hennes frisyr med en massa vatten! Efter att ha hoppat runt bland släkt och vänner efter gudtjänsten var Mira jättetrött och sov sig igenom stor del av kalaset. Tack till alla som kom och delade dagen med oss. Tack för alla fina doppresenter! Extra tack till de som hjälpte till i köket under kalaset, det underlättade supermycket för mig! Gå i frid!

Här följer några bildbevis från Miras stora dag:


Dopet


Överlämnande av Dopljuset



Fyra generationer - Morfar Mamma Jag och Mira


Dopklänningen Mira hade på sig har använts av släkten sedan 50-talet.
Det var Jörgens farmors mamma som sydde den åt Jörgens pappa 1952.
Mira blev det tionde barnet att döpas i klänningen. Väldigt kul tycker jag!


Några av alla fina presenter Mira fick. Nu står de på byrån i rummet
som ska bli Miras så småningom! Tack igen alla :)


Idag har jag monterat gunghästen som Mira fick av sina
hästtokiga (?) fastrar!

Snart barndop

Mamma har erbjudit sig att göra smörgåstårtan och prinsesstårtorna är beställda. Miras stora dag närmar sig. Dags för dop på söndag! Trots att det är en liten traditionell tillställning så är det mycket att fixa. Fast först är det brossans 18-årsdag på fredag och tjugofemårsfest på lördag. Snacka om att vi kommer vara slutkörda efter denna helgen! Tror jag ska vila hela dagen imorgon :)

Nio upp - nio ner

Idag har jag varit fruktansvärt lat. Eller ja, inte bara idag. Jag är fruktansvärt lat nästan varenda dag. På dagarna leker jag mest med Mira eller sysslar med måsten. Det vill säga äta, gå på toaletten, diska och hämta posten. När lilla stumpan sover gör hon det gärna i min famn och då sitter jag helst framför teven och slö-glor. Det blir liksom inte så mycket mer gjort. Dessutom är jag inte bara lat, jag är smyg-fet också. Det har blivit rätt mycket snabbmat och godsaker de senaste månaderna. Jag har därför infört CocaCola och godis endast på fre, lör och sön. Detta har funkat i två veckor nu. Det återstår att se hur pass väl jag lyckas med detta lilla "försök". Mitt mål är att gå ner lite till i vikt. Det känns inte jättebra när mammabyxorna sitter som en smäck och det är över tre månader sen jag var tjockis. Tur att man säger nio månader upp - nio månader ner. Jag har nästan ett halvår på mig. Pustar ut något!

Kalastider

Ikväll vankas det sexårskalas i Färjestaden. På söndag barndop. Nästa helg blir det först artonsårskalas sedan tjugofemårsfest. Sist men inte minst Miras dop nästa söndag. Helgen efter det har vi en fyraåring att fira. September är verkligen en kalastid!

Ett problem mindre



Jag har ju helt glömt bort att berätta att jag lyckats sälja min bil. Eller Jörgen har sålt den åt mig rättare sagt. Så nu har vi ett problem mindre att bry oss om. Det känns toppen! Nu mera kör jag en Seat Ibiza och är jättenöjd. Kanske kommer en bild på den så småning om, men ni får nöja er med fotot på Renaulten så länge. Titta noga och kom ihåg att aldrig köpa en likadan ;)

Usch säger jag bara

Nu är den befarade vaccinationen över. Idag fick Mira sina två sprutor. Och ja, det var lika hemskt som jag trott. Jag hade mycket hellre tagit de där sprutorna själv än att se min lilla stumpa så ledsen. Hon skrek och grät, vilket gjorde att jag också ville gråta. Mesigt? Javisst, nog är jag i mesigaste laget men det var fruktansvärt jobbigt och jag är otroligt glad att det är över. För den här gången iallafall. Usch säger jag bara!

Här har ni en fin röst

Jag har redan nämt att det blir mycket tv-tittande nu för tiden. Igår såg jag på Ellen Degeneres Show. En av gästerna i programmet var femtonåringen Jacee Badeaux som sökt till American Idol, men inte kom med hela vägen. Konstigt med tanke på hur bra han är. Här är hans uppträdande! Så himla fin röst!