Mammig

Pratade med min älskade mamma för en stund sen. Det finns ingen bättre än hon. Ingen, absolut ingen, kan stå upp emot henne. Det känns skönt att ha fått prata av sig med henne och få lätta sitt hjärta. När jag pratat med henne mår jag bättre. Saker som är jobbiga blir mindre. Mamma är en solstråle kort sagt. Tänk vad ett samtal kan ändra hur man mår. Underbart.

Även att jag vet att allt kommer lösa sig känns det ändå bättre när jag har hört mamma säga det också.

Solen skiner iallafall

Efter att ha haft ett litet uppehåll från städningen (vilket faktiskt varit skönt) fick jag lov att hoppa in idag. Som vanligt är jag helt slut i kroppen efter ett par timmars moppande. Därför har jag inga större planer för resten av dagen. Möjligtvis dammsuga och bädda. Just nu njuter jag av ljuv musik. Det är en samlingsskiva med det danska bandet Gasolin' som spelas. (Tack för lånet Tove!)

Fast jag tror nog att det är dags för mig att lämna den flimrande skärmen och mitt onödiga slösurfande för att göra lite nytta. Ork finns det, jag ha bara svårt att plocka fram den. Jag är så otroligt trött. Konstant. Men hej, solen skiner iallafall!


Jag är tillbaka

Efter en tids halvtaskig bloggning har jag nu bestämt mig för att uppdatera er läsare med vad som pågår i mitt något enformiga liv.

Vi kan börja med den härliga, långa påskhelgen;
På skärtorsdagen hade jag en traditionell arbetsdag på Ölandsbillackering. Tills ett-tiden. Då bjöd bossen (även kallad hövdingen i sånna här sammanhang) hela arbetsskaran på lunchbuffé. Det var gott gotti gott gott! Sedan skolan slutade har min lunch bestått av mackor eller en låda med matrester. Så en buffé var mer än välkommen. Sedan fortsatte arbetsdagen, men jag kunde smita ifrån något tidigare än vanlig. Väl hemma blev det dusch och handling. Mellan sex och sju anlände mina fyra goda vänner, Emmy Gabbe Coffe och Lina. Tillsammans med dem och Jörgen spenderade jag kvällen. Givetsvis var kvällen fylld med roliga ting. Precis som det brukar när man umgås med gott folk. Efter mycket om och men kom vi in till staden där utbudet av uteställen var väldigt klent. Vi satte oss därför på O'learys, men besökte även Krögers en snabbis. Något fyllemat blev det inte och en av mina goda vänner var förkrossad; Jag vill ha kinamat, varför är inget öppet? Jag vill ha kinamat... Klockan var då två på natten och vi väntade på den folkkära nattbussen som skulle ta oss hem. Sammanfattat var torsdagen en härlig dag även om saker aldrig blir som man skulle vilja. Tack och lov kom vi alla hem till sist-

Långfredagen kan sammanfattas med ett enkelt och mycket välbeskrivande ord: SLAPP!

Påskaftonen började tidigt (iallafall för att vara en lördag). Vid nio var jag och min fästman i verkstaden på Ölandet. Där gjorde vi nytta till eftermiddagen. Då förflyttade vi oss hem till Arontorp där det serverades ett litet påskbord. Ljuvligt gott såklart, främst för att min mamma stod för matlagningen men även för att jag älskar jul/påskbord. Det var jättekul att träffa familjen och jag njöt av fulla drag. Vi avslutade dagen med glass och kaffe framför teven där det förövrigt visades fotboll. Sedan var det mer än fullt i våra magar. (Vill ni se bilder från vår påskmiddag kolla gärna min bilddagbok.) Jag och Jörgen begav oss hemåt och fick med oss min snålåkande syster. Hon skulle på galelej i Kalmar. Vi skulle hem för att, ja, göra ingenting egentigen. Och vet ni vad? Det var jätteskönt.

Påskdagen jobbade jag ett par timmar på förmiddagen sedan återvände jag till mitt kära hem. På eftermiddagen besökte jag och Jörgen City Gross. Stort, fint och frächt, men för min del duger ICA på orten bra. Vi handlade det vi skulle och lämnde sedan storstaden.

Annandagpåsk blev precis som långfredagen något av en slappardag. Jag tvättade lite annars gjorde jag inte mycket nytta. Vi söndagsåkte lite i det fina vädret. Solen visade ju upp sig ett par timmar den dagen. Det gäller att njuta när den väl gör det.

Det var min påsk, den försvann med ett swisch. Som vanligt.
Hoppas ni haft det bra, trots snön som infann sig vid helt fel högtid.
Tack för mej, hej!


Skärtorsdagen

image109

En härlig kväll med påskfirande ihop med vännerna!



Jag ber om ursäkt att jag är en usel bloggare. Bättring ska det bli. Ett försök iallafall.
Tack för mej, hej!

Att tänka "Tänk om"

Hur många gånger tänker man inte, Tänk om. Tänk om jag sagt så, tänk om vi inte varit där, tänk om jag kört saktare, tänk om jag gjort si och så istället. Tänk om. Hur mycket man än vrider och vänder på en händelse, bollar fram och tillbaka vad som hänt om man hade agerat annorlunda, så kan man aldrig ändra på det som varit. Aldrig. Ändå gör vi det. Ändå fastnar vi i tänk om-träsket. Det gör även jag.

För tänk om. Ja, då hade något helt annat ägt rum den natten.

Vilken väderlek

I morse när jag lämnade lägenheten var det ljust ute, det doftade vår, men var lite kyligt. Jag fick skrapa rutorna på bilen innan jag kunde ge mig av. Trots det såg jag en ljusning. Våren är på väg, tänkte jag när jag styrde mot Öland i min bil som har halvtaskig uppvärmning. Förmiddagen var mörk och trist. Jag fick ett sms av min sambo, Snöar det hos er också? En halvtimme senare vräkte snön ner. Sedan sprack det upp och solen visade sig för en stund. När jag klockan fyra lämnade arbetet vräkte snön åter ner. Vilken väderlek. Jag som trodde det var vår nu. Fel.

Melodifestivalen, the big final

Som ni säkert vet är det äntligen dags för finalen av våra kära musiktradition Melodifestivalen. Efter en rad deltävlingar och en andra chans ska det äntligen ske. Det som hela tävlingen egentligenm går ut på. Vi, det svenska folket, ska rösta fram en respektabel låt/artist att skicka iväg för att tävla mot ett stort antal europeiska länder och deras bidrag. Då vill vi självklart inte skämma ut vårt kära svenska land, utan skicka ett bidrag vi kan vara stolta över.

Givetvis har jag sett de fyra deltävlingarna och "Andra chansen", (man måste ju hänga med!) så jag har koll på läget. Tyvärr tycker jag att det är något utdraget, fyra deltävlingar, 32 låtar, trettiotvå bidrag - behövs det? För att hitta en stjärna? Antagligen inte.

Hur som helst har jag skivan med alla låtarna på datorn och den går på repeat. Jag vet vad jag gillar och inte gillar. Saken är den att jag inte kan bestämma mig vem som är bäst, många av finalisterna är bra. Jag får helt enkelt bestämma mig när jag sett bidragen en gång till. Den stora frågan jag nu ställer mig är vad resten av befolkningen tycker. Christer Sjögren? Nej tack. Kanske Sibel, Frida feat. Headline, Nordman eller Charlotte Perrelli? Från en början hejade jag stenhårt på Amy Diamond. Ung tjej som kan charma hela Europa om det behövs. Men bröderna Rongdal höjer ju stämningen så min röst kan hamna hos dem. Sedan har vi BWO, deras musik går väl alltid hem. Sanna Nielsen var helt fantastisk och det vore roligt om en ballad vann (det har ju inte hänt på 10 år då Jill Johnson vann..). Sist men inte minst har vi Linda Bengtzing, en svängig svensk schlagerdänga. Bra, men kanske ingen vinnarlåt.

Hur det blir, vem det blir - det vet vi efter 22 ikväll.
Trevlig helg mina vänner.

Dagen som varit

Idag var jag uppe tidigt för att börja jobba klockan sex. Jag har fått hoppa in på Mariahemmet hela denna veckan också. Allting rullade på som vanligt när gruppledaren ringer. Det är många sjuka. Kaos. Detta ledde till att jag efter mitt pass på hemmet fick ta de två kommunhusen också. Som vanligt blir ingenting som jag planerat det. Resan till Öland fick ställas in och nu vet jag inte när jag hinner dit här näst. När jag kom hem strax innan halv två var jag helt slut i kroppen. Jag tankade mig med tre salamimackor och sedan tvättade och städade jag. Nu, ja nu är jag mer trött än någonsin innan. Mat och soffan får det nog bli.

Såg förresten att I huvudet på Gynning hade säsongsavslutning förra veckan. Detta är något jag inte förstått. Hur kunde jag missa att det var sista avsnittet? Jag har ju suttit framför dumburken och skrattat åt Carolina de senaste åtta tisdagarna. Nu får jag hitta på något annat.

Snabbgenomgång, helgen

I fredags var det återigen städ. Jag var uppe innan tuppen, men la mig direkt när jag kom hem strax efter nio. Med nyladdade batterier tog jag tag i mig själv. Duschade, åt, åt lite till och gjorde mig därefter redo för kvällens bravader. Först kom Jörgen och knappt en timme senare kom Lina. Tillsammans drog vi vår kos till Trankvillfamiljen. Ami var först vid dörren, därefter såg man en glad Emmy och en oduschad Coffe. Vi tog plats i soffan och allt var sådär roligt som det bara är när det är vi. Magiska femman, eller vad kan man kalla oss? Trevligt från början till slut, alltid. När värman var över skjutsade Astrid in oss till staden. Där blev det Palace. Vi rockade loss och alkoholen var givetvis vår bästa vän. Tack för att du finns! Traditionell fyllemat (var länge sen sist, så ljuvligt) och sedan nattbussen hem. Slutt.

Lördagen innerbar naturligtvis sovmorgon. Skönt. Dagen gick åt till ingenting. Vi lapade lite sol på vår uteplats, men jag tyckte vindarna var något kyliga så jag drog mig snabbt in igen. Inför kvällen laddade vi med COLA (världsbäst på bakisdagen) och godis. Kollade Melodifestivalen, såklart. Sedan var den dagen till ända.

I söndags inhandlade jag lite nya blommor på Blomsterlandet. (De överlever inte allt för länge, så det blir till att köpa nya). Gult ska det givetvis vara nu, påsken är snart här. Gud så fort tiden går. Eller hur! Jag och Jörgen inledde även en liten skämtsam tävling. Vi har sått solrosor och nu ska vi se vem som lyckas få den högsta. Jag ska sköta min planta exemplariskt (om fröet ens vill gro..) för jag ska vinna. Jag är bäst!

På kvällen kom mor, far och bror hit. Vi beställde mat i Torgkiosken. Smaskens helt enkelt. Sedan tryckte vi i oss lite glass även om vi egentligen inte orkade. Typiskt Andersson-Lundin beteende. Tiden flöt iväg och det kändes som om de nyss kommit när de skulle gå. Vi vinkade adjö och sjönk sendan ner i soffan resten av kvällen. Så nice.

Konstigt nog flyger helgerna iväg. Jag önskar att de vore längre. Tack för mej, hej.

Ännu en vecka

Nu har ännu en veckas arbete passerat och jag är minst sagt glad att det är fredag. Äntligen. Har städat på Mariahemmet hela veckan plus jobb hos pappa eftermiddagarna mån-tors. Helgen kommer antagligen försvinna bort lika fort som den brukar, jag ska försöka ta vara på den. Ikväll blir det "jag-fick-jobbet"-fest i Trankvill följt av utgång i Kalmar. Ska bli härligt att göra det som jag och mina vänner är bäst på. Jag hoppas verkligen på en lyckad kväll. Jag känner det i kroppen. Det kommer bli kanon.

Resten av helgen ska spenderas här hemma. Mor och far ska komma på besök är det bestämt, dock är ingen dag bokad. Det återstår att se. Men träffa dem det ska jag. Där med basta.

Jag ska även ta mig två välförtjänta sovmornar lördag och söndag. How lovely isn't that?

Tack för mej, hej!

Så tycker jag

Det vore fel att inte höra av sig. Det vore fel att inte bry sig.
Det är så jag funkar. Jag bryr mig. Alltid.

Angående helgen

Kryssningen var jättekul. Det var Jag Jörgen, lite andra svenskar och en massa polacker! Vi lämnade Karlskrona hamn vid 19.30 på fredagen och kom tillbaka på lördagen vid samma tid.

Det blev ett dygn med middagsbuffé, god dricka, polsk-kareoke, lite dans, gungig sömn, tax-freeshopping och en massa trams, såklart. Att återberätta hela resan tar för lång tid, så detta får räcka. Kul var det och trött var jag när jag kom hem.

Nu är det;
Ny vecka, nya bullar.