Uppsatsskrivning

Idag har vi nationell uppsatsskrivning i svenska b. Vi fick 5 timmar på oss, jag blev klar på 2.. Frågan är om det är dåligt eller inte. Hoppas att det gick nått så när i allafall. Står hur som helst här och väntar på att mina vänner ska bli klara. Då kanske vi kan käka lite och sen gå ut i solen. För det är faktiskt SOL idag!

Lite funderingar och sånt

Jag är glad att jag tog vinterjackan idag. Visserligen var det 6°C när jag åkte hemifrån i morse, men kalla vindar och lite smått dugg regn är inget vidare. Jag är hellre varm än kall och blöt. Tids nog kommer vädret bli bättre och då kan jag använda min vårjacka, och det tänker jag göra också.

Har inte våren kommit ganska tidigt iår ändå? Jag tycker iallafall att det känns så. I och för sig har man ju väntat på den sen oktober eller nått, så det känns ju som den är sen. Men brukar det inte vara kallare vid den här tiden? Jag brukar frysa när det är valborg, och ändå tvingar man sig ut. I år kanske man till och med kan tycka att det är skönt att gå ut. Eller är det bara jag som är vimsig?

Idag när jag gick hem från bussen fann jag ännu ett "vårtecken". Polackerna har kommit tillbaka och börjat jobba. De var i full färd med att täcka över jordgubbsplantorna med såndär plast. Jag känner mig lite taskig som anser att polacker är ett vårtecken, de är ju helt vanliga människor. Men ändå kan jag inte låta bli, för när de kommer hit och börjar jobba är det vår/sommar i luften. Polack är ett ganska negativt ord också, tyvärr. Jag har vuxit upp med att polackerna kallas för "dom", och tro mig det är inget vidare bra. Ingen tycker om dem och dessutom stjäl de våra cyklar. Nej nej nej! Det är en två eller kanske tre polska medborgare som "tar" svenska cyklar med sig tillbaka till Polen och säljer. Det är väldigt fel att stjäla, naturligtvis. Men inte ska man dra alla över en kam. Inte för att jag känner en enda polack, men jag vill försöka se dem som vanliga människor och inte som några farliga tjuvar som invaderar Öland om sommaren.

Och så en annan sak som jag funderat på (eller som jag ständigt funderar på). Vad ska jag leva på i sommar? Har ju som bekant inget sommarjobb. Ingen vill ha mig. Jag är väl antagligen för lite "på". För att få nått måste man antingen ha kontakter eller stå på sig och kämpa sig till ett jobb. Jag kan varken utnyttja det ena eller det andra. Så jag sitter här och känner mig deprimierad. Så ni som sitter på ett sommarjobb får gärna dela med er, för jag är DESPERAT!

Stagnelius / Vår

image72

image73

De rosa träden. Det jag kommer sakna när jag lämnar mitt stagg.
Äntligen vår. Lite dåligt väder idag dock. Men det kommer nog tillbaka snart.
Efter regn kommer solsken!

(Bilderna är stulna från skolans hemsida..)

Dagen

Klarblå himmel, små lätta moln och skinande sol. Helt underbart. Men, det blåser som bara den. Kan knappt gå utanför dörrn utan att riskera att "flyga" iväg. Hoppas det avtar snart.

Helg äntligen. Skönt, fast ändå trist. Ska nämligen inte göra något särskilt. Måste ske förändring! Ligger mest och latar mig varenda helg. I och för sig är det riktigt skönt men vore kul att hitta på något. Kanske nästa vecka, Coffe skulle sluta jobba helg och var tydligen sugen på fest. Det är jag också. Hur eller hur ska det bli härligt att vila upp sig nu ett par dar, umgås med Jörgen lite. Sen får man ta nya tag nästa vecka. Massor att göra i skolan! Usch.

See Betty Grable with the million Dollar legs
Smilin' that smile at the Rock 'n' roll pegs
From north Tonawanda throughout the world
Young and old are givin' it a whirl

Resursdag

Igår kväll ringde Ida till mig. Hon hade missuppfattat vilken dag det var. Typiskt henne. "Så vad har du gjort idag?" "Solat, sett på film.." Underbara Ida!

Det är idag vi har resursdag så nu sitter jag i skolan. Väntar på att få en uppgift av läraren. Ska skriva en bokrecention. Efter det ska vi ha utvecklingssamtal. I grupp. Trevligt att få dela med sig av sin "utveckling".

På återseende!

Mera bil

Mest av allt vill jag ju som sagt ha en nyare Mini Cooper. Men eftersom jag vet att det inte kommer att gå har jag kollat efter andra bilar. Högt upp på listan har dessa fina bilar legat (begagnade då förstås):

Polo Golf

Volkwagen Polo och Golf. Underbart fina tycker jag. Lagom stora också. Men igår upptäckte jag en bil som är ännu finare. En rival inom VW. Lupo. Hittat en limegrön på blocket:
http://www.blocket.se/vi/11465238.htm?ca=18_s


Fredagen den 13:e

Infaller idag, faktiskt. Och än så länge har min dag flytit på riktigt bra. Jag har till och med haft tur. Så det där med olycks-/otursdagen kanske inte stämmer. Fast jag tror ju ändå att folk råkar ut för saker och ting. Men då beror det nog på annat, sen kan man ju övertyga sig själv om nästan vad som helst. Hur många är det inte som tror på till exempel jultomten?

Allmänt

Veckan har hittills rullat på utan att något av större vikt har hänt. Det har varit lugnt helt enkelt. Hållt till på körskolan en del (ganska stolt). Ett och ett halvt år för sent, men bättre sent än aldrig. Var hos Jörgen igår och som vanligt käkade vi onyttigt och tittade på film. Det är vi bäst på. Idag har jag mest tagit det lugnt. Tiden går så fort att man inte hinner göra något.

Helgen blir nog också lugn. Ska spendera den med Jörgen, det är allt jag vet. Sedan är det dags för hektisk skolvecka igen. Suck och stön. Ska försöka att inte tänka på det utan njuta av de sista lediga dagarna istället.

Bil

Ja, om jag nu får körkort måste jag ha en bil. Letar efter en för fullt, men trots att jag besöker Blocket varje dag har jag inte hittat "den rätte". Jag vill ha en VW, antingen golf eller polo. Kanske att det blir en Ford fiesta. Ska inte vara så kräsen eftersom det bara blir "en första bil". Men ändå ska den vara billig, liten och lättkörd. Det tar sin tid, men jag ska nog hitta en till slut! ♣

Fast helst av allt vill jag ha en ny Mini Cooper. Vilken dröm! Om man kunde vinna på lotto...

Tro på dig

Så om du älskar mig, som du säger att du gör.
Kan det inte va så svårt.

Så jag ska tro på dig, jag ska ge dig all den tid som du vill ha.
Jag finns här för dig.
Jag ska offra allt, jag ska ge vad du vill ha.

"Flytt"

Påbörjade packningen igår och har fortsatt lite idag. Jag ska inte flytta hemifrån, så ni kan vara lugna! Så långt har jag inte kommit än, haha! Vi ska renovera ute i förrådet (där mitt nuvarande rum ligger) efter en fuktskada. Så jag ska flytta in i huset igen. Så på obestämd tid kommer jag att bo i vårt vardagsrum. Det blir inte världens roligaste, men det går ju. Får i värsta fall fly hem till Jörgen och bo där lite.

Veckan som varit

Vecka 14 har varit full med småsaker och roliga händelser.

I måndags skrev vi nationell-uppsats i svenska b. Jag tror att det gick hyffsat, men man vet inte föräns resultatet kommer. Jag var även hos frisören. Blev bara klippning, sparar färgen till slutet av maj hade jag tänkt. Då blir det antagligen hela håret mörkbrunt.

På tisdagen höll jag o Emmy i veckans debatt. Jobbigt, men det gick ju faktiskt bra. Fick även våra studentmössor, kul! Kvällen hade jag planerat att ägna åt plugg, men som vanligt sket det sig. Onsdag morgon övade jag in naturkunskapen och åkte in till skolan och skrev provet. Jag blev färdig först, men det behöver inte betyda att jag får ig, hoppas att Lena benådar mig med ett g. Haha. Kändes skönt att ha provet avklarat och vid strax innan ett gick jag och Emmy till Lasses. Lektionen gick bra. Väldigt skönt att det går framåt. Hade även teori på kvällen, riktigt segt. Snart är det över så jag ska inte klaga. Bara två lektioner kvar! : )

På torsdagen tog jag ledigt från skolan. Det gjorde nog inte så mycket, för även Emmy var hemma. Hoppas du är pigg nu! Vid 10 var jag nere på banken och pratade med Stefan. Fick lite hjälp med dekleration mm. Så nu fattar jag lite mer, men inte allt. Övningskörde lite med mamma och på kvällen åkte jag till Jörgen.

Fredagen var lugn, tills jag tog bussen in till stan. Mötte Sara och vi åkte tillsammans till Norrliden. Där mötte vi Jessica och så gick vi tre hem till Boel i Bergavik. Ett fint hus bodde hon i! Vi började med maten, pizza, och efter hand kommer de andra tjejerna. Det blev väldigt gott och man blev väldigt mätt. Käkade tårta och tittade på Så ska det låta. Sedan var det dags för mig att åka hem. Fick vänta på bussen en bra stund inne i stan, men det gick.

Det blev påsklunch på lördagen. Mormor, morfar och min morbror + familj kom hit. Alltid gott med mat! På kvällen var jag och Jörgen hos Erik och Josse. Drack och grillade. Första grillade köttet i år. Riktigt gott var det. Åkte in en sväng till stan, men det var inget vidare kul. Kallt som tusan. Sov på soffan och på söndags morgonen vaknade jag rätt tidigt. Somnade dock om som tur var. Käkade hos Kineserna och sen bar det över till Öland. Började packa ihop grejer och lekte med pappas gamla paraoidkamera. Mohaha!

Det var den veckan. Har inte hunnit blogga då jag skrivit på ett religions arbete i princip varje dag. Men nu så, nu är jag tillbaka!

Helg vecka 13

Skulle egentligen skriva ett traditionellt "Helg vecka .. -inlägg", men orkar inte med det. Har dessutom inte gjort något särskilt. Det har varit en lugn helg med fint väder. Käkade glass på Glaciären i Karlskrona igår. Väldigt gottit! Jag hoppas att ni har haft en bra helg. Och att det gick bra för min lilla Ida att fylleköra i fredags!

Helgen är slut och jag också. Hej!