Söndagmorgon

God morgon gott folk! Idag är har jag smygit upp före mina älsklingar som fortfarande ligger och sover på övervåningen. Vi ska iväg på barndop idag, min systerson Björn ska döpas! Så jag är uppe och plockar iordning det vi ska ha med oss och på oss ect. Det går alltid lite fortare än jag räknar med så nu har jag lite tid över innan jag måste väcka sömntutorna :)
 
Tänkte dela med mig av lite bilder vi tog igår. Vi hade en riktigt härlig lördag. Först badade vi i Färskesjön, sen åkte vi vidare till Kristianopel och käkade lunch. På eftermiddagen var vi i blåbärsskogen tillsammans med Coffe och Anton. Sedan avslutade vi dagen med grillat. Toppen!
 

Sötnosen

Miras senaste pose är att lägga armarna i kors. Hon är alltid lika stolt när hon lär sig något nytt och så himla söt också! Mammas gullunge :)

En härlig semestervecka

VARNING FÖR LÅÅÅNGT INLÄGG OCH MYCKET TJAT OM HUSMÅLNING!!!!!
 
Förra veckan hade både jag och Jörgen semester. Därför blev det ett mindre blogguppehåll. Det var nämligen den enda veckan på hela sommaren som vi är lediga. Och jag ville inget annat än att spendera tid med min underbara sambo och fantastiska dotter, så datorn kom verkligen i andra hand! Trots att veckan inte bjöd på särskilt somrigt väder var det en riktigt härlig vecka! Detta hittade vi på:
 
Måndag. Jag började faktiskt min semestervecka med att besöka jobbet. Det var lite som behövde fixas som vi inte hann med på fredagen innan. Det tog några timmar så jag var inte hemma förrän vid lunchtid. Då var det klippa gräset som stod på schemat. Trist, men det måste göras. Jag har iallafall lärt mig köra vår åkgräsklippare nu. Jag känner mig sååå manlig när jag kör den! ;) Sedan målade vi lite på huset. Eller ja, Jörgen målade - jag och Mira lekte lite under tiden. På kvällen när Mira somnat bakade jag och Jörgen bullar. Någon slags impuls vi fick! Var inte klara förrän halv elva och då blev det raka vägen till sängen..
 
 
Tisdag. Vi ägnade nästan hela dagen åt att måla. Det är svårt att jobba på huset båda två när man har Mira. Därför delade vi på det. Jörgen började måla och jag tog hand om Mira sedan bytte vi så jag också fick måla lite. Det mesta har ju Jörgen gjort så jag tyckte det var skönt att får hjälpa till och känna mig lite mer delaktig. På kvällen hälsade vi på hos familjen Bertilsson/Gustavsson där vi blev bjudna på grillat. Det var mums! 
 
Onsdag. Vi åkte till Ölands Djurpark ihop med Emmy, Coffe och Anton. Mira tyckte det var spännande med alla djur. Det blev nästan för mycket att titta på! Tyvärr var det många djur som sov och det är ju inget roligt att se på, rörelse och tjo och tjim ska det vara! Därför var nog aporna bäst :) Vi åkte även lite karusell, men det var ingen höjdare. Varken Anton eller Mira verkade roade. Vi hade lite otur med vädret och det kom några regnskurar medan vi var där. Men lite tur i oturen hade vi allt. Första skuren kom när vi satt inne och åt lunch, och en annan när vi satt under ett parasoll och fikade. Däremot kom det en jätteskur när jag Emmy Mira och Anton satt i en karusell! Det var en kort skur tack och lov! Framåt tre var vi alla trötta, Mira somnade i vagnen helt utslagen. Så vi packade ihop oss och lämnade parken. Vi gjorde ett litet besök hos mina föräldrar där vi blev bjudna på mat. Sedan åkte vi hem och SOV!
 
 
Torsdag. Vi hade planerat ännu en målardag, men våra planer krossades rätt snabbt när det regnade på morgonen. Dessutom skulle regnet hålla i sig hela dagen enligt prognosen. Så istället blev det en städ och shoppardag. Förmiddagen gick åt till att dammsuga, skura, plocka och fixa. På eftermiddagen besökte vi Kalmar och Modehuset. Jag fick tag i en fin blus på HMs sommarrea och några tröjor till Mira. Inhandlade även en doppresent till systersonen som ska döpas nu på söndag. När vi kikat färdigt i butikerna (det gick rätt snabbt) blev vi sugna på fika. Det var vi inte ensamma om! Det var proppfullt med folk. Både på En trappa upp och Ikearestaurangen. Så vi stannade till i Ljungbyholm på vägen hem och fikade på Sockenbageriet. Det var mysigt och framförallt gott :) Mitt i fikat ringde Jörgen ena syster och behövde skjuts från stan så när vi var färdiga åkte vi in till stan igen och hämtade henne sedan styrde vi hemåt.
 
Fredag. Äntligen en dag med hyffsat fint väder. Det blev måla såklart. Jörgen målade klart det sista vita på huset och sedan påbörjade jag husets sista vägg. Grå och fin fick den också bli :) Precis som resten. Men hu vilken tid det tar! På kvällen åkte vi till Öland. Denna gång för att besöka Lammet och Grisen tillsammans med Jörgens familj. Vi åkte i god tid för att kunna göra ett stopp på vägen. Det fick bli i Köpingsvik där Mira fick springa av sig lite och sedan dricka lite välling innan vi fortsatte resan. Det var mycket folk där när vi till sist kom fram. Verkligen jätte jättemycket folk! Men det gick bra. Mira höll sig vaken hela kvällen! Gick väl inte att sova i allt sorl och sedan var det trubadurmusik på det! Maten var lika god som vanligt, men det blev långa köer när det var så mycket gäster. Vi lämnade stället vid tiotiden och en kvart senare sov Mira som en stock i bilen!
 
Lördag. Soligt väder. Målning. Jag fortsatte på första strykningen på sista väggen. Det tog mig några timmar. Jag är nog inte den mest effektiva målaren världen har skådat, men hellre att man tar lite extra tid på sig och det blir bra än att man skyndar och det blir skit! Lite så tänker jag :) När jag nästan var klar med väggen kom en rejäl regnskur. Från ingenstans. Så jag fick avbryta målandet lite snabbt och gå in. Typiskt att jag fick avbryta, men hade lite annat att stå i. Åkte och handlade lite och fixade lite andra småsaker. Sedan var det dags att byta om och dra på lite smink innan bussen mot stan. Jag fick även i mig lite mat innan jag vinkade hej då till mina sambos. Medan jag väntade på bussen småstänkte det och var allmänt ruggigt väder, men när jag kom fram till Kalmar var det solsken! Möttes av Lina och for vidare hem till kvällens förfestvärdinna Malin. Vi blandade drinkar, pratade, spelade spel och lyssnade på go musik. Precis som man gör på förfester, fast jag hade hunnit glömma bort. Kände mig lite bortkommen ett tag, då jag inte festat på nästan två år! Mina rinkar var väldigt svaga, men tur var väl det. Jag ville ju inte shocka kroppen med för mycket alkohol :P Framåt elva-tolv drog vi in till Harrys och dansade loss. Det var riktigt kul, men jag var lite för trött för att orka ge järnet. Innan nattbussen blev det obligatoriskt fyllekäk! Vid tre på natten kom en lagom trött morsa hem igen!
 
 
Söndag. Fick mig en skön sovmorgon till klockan tio. Sedan var det bara upp och ta emot föräldrarna som kom på besök. Vi började med lite fika. Därefter blev det arbete. Målning närmare bestämt! Den sista väggen blev helt klar! Så skönt! Vi fick även lite hjälp att plocka ner en klumpig byggställning som vi lånat. Som belöning bjöd vi på pizza :) Det var härligt att sitta ute i solen och äta. När min mamma och pappa åkt hem var vi alla tre helt slut så vilade oss en stund, sedan åkte vi till Torsås för att handla lite. Resten av kvällen spenderades framför teven.
 
Så var mitt rekordlånga inlägg slut! Tack för mej, hej!

Lilla linslusen

Igår besökte jag och Mira Ateljé Sofi för att ta några ettårsfotografier. Sofi är verkligen jätteduktig! Mira var lite blyg till en början, men sedan gick det riktigt bra. Det känns som om det blev väldigt många fina bilder. Ska bli så spännande att se dem! Ska på fotovisning i början på augusti.
 
Mira kan vara en rikigt liten linslus. Åtminstone när andra fotograferar. Hon flörtade en hel del med Sofi. Dessutom poserar hon mer än gärna när släkt och vänner fotar, men väldigt sällan när det är jag som håller i kameran.
 


Såhär fint poserade Mira i lördags när Elin fotade! :-) Min underbara unge!

Men när jag tar fram kameran blir det mest såhär :-P

Bus på Öland

I lördags var vi över på Öland en sväng. Jörgen skulle hjälpa min pappa med ett jobb och vi andra passade på att ta det lugnt. Mira var på väldigt bra humör och busade massor med sin mormor och ena moster. Det gick så bra så att jag kunde smita iväg och storhandla. Det är väldigt sällan vi lämnar bort Mira, men nu har vi börjat träna lite smått. De två timmarna hon var hos min mamma gick jättebra så jag hoppas att det kommer göra det även i framtiden.
 

Gosar lite med Angel :)

Hittade ett par strumpor i tvättkorgen att leka med!

"Jag lägger nog tillbaka dom nu.."

Duktig tjej!
Moster Elin och mormor!

Svenska musiktips

Jag älskar ny svensk musik! Här kommer några som jag lyssnar på just nu:
 
 

Veckan hittills

Ja, hittills denna vecka har det hänt lite smått och gott. I måndags jobbade jag och när jag kom hem var det dags att äta middag sedan smet Jörgen ut och målade lite. (Det gäller att ta vara på alla små tillfällen).
 
I tisdags träffade jag och Mira mammagruppen. Ungarna har blivit så stora nu. Det är inte klokt vad dem växer! Vi hade det iallafall mycket trevligt, men Mira blev väldigt trött och somnade snabbt i bilen när vi åkte därifrån. När hon vaknade igen var vi på kära Öland. Min mamma fyllde år så vi åkte dit för att gratulera henne. Vi blev bjudna på grillat och tårta. Mums! Det var riktigt skönt väder den kvällen så vi satt ute och njöt. Mira busade som bara den med sin mormor, morfar, morbror och moster. Det var härligt att se hur hon kände sig som hemma :) Framåt läggdags drog vi hem igen. Borta bra, men hemma är ta mig fan bäst!
 
Igår var det soligt och skönt på förmiddagen så jag och Mira blåste upp hennes pool. (Jag gjorde det rättare sagt. Lite jobbigt, men bra träning för mina lungor). Sedan fyllde vi den med vatten. Stumpan var inte så intresserad av att vara i poolen så vi satt brevid och plaskade istället. Lika roligt det! När det mulnade på gick vi in och lekte istället. På kvällen lämnade jag man och barn hemma och for till stan. Där träffade jag mina underbara tjejkompisar. Vi åt middag på Athena och hade det väldigt mysigt. Sedan avslutade vi kvällen på Ben&Jerrys med varsin glass. 
 
En riktigt bra vecka så långt. Hoppas ni också haft det bra :)